?>

'Kopan parmağımı avucuma alıp öyle çatıştım'

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, kopan parmağımı avucumun içine alıp çatışmaya devam ettiğini söyledi.

Gündem - 9 yıl önce

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunun 17. toplantısı devam ediyor. Toplantı öncesinde AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bir basın mensubunun fotoğraf makinesini alarak komisyon üyelerinin fotoğraflarını çekti. Özdağ ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arasında güzel diyaloglar yaşandı. Ardından AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, komisyonun yazışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 15 Temmuz günü vücuduna 7 kurşun isabet etmesi sonucu gazi olan Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonuna 15 Temmuz günü yaşadıklarını aktardı. 15 Temmuz gecesi 66. Mekanize Piyade Tugay Topçu Kışlası’nda olaya iştirak ettiğini kaydeden Ala, “15 Temmuz’da cep telefonlarımıza bağlı olduğumuz kolordudan saat 17.04 gibi bir mesaj geldi. Mesajda şu ifadeler yer alıyordu; ’15-16-17 Temmuz 2016 Taksim, Ayasofya, Sultanahmet, tarihi ve turistik yerler, Metro, Marmaray, vapur seferleri, kalabalık bölgeler, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sancaktepe, Fatih, Kartal, Kağıthane eylem ikazı.’ Neredeyse İstanbul’un her yeri eylem ikazı haline dönüştü. Bu alışılmış bir eylem ikazı değildi. Bir hazırlık süreci olduğu buradan belli” diye konuştu.

“’GÖRECEKSİNİZ 2 SENE SONRA SİZİ YARGILAYACAĞIZ VE ASACAĞIZ’ DEDİLER”

Piyade Albay Davut Ala, lojmanlara gittiği sırada Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne refakatçi olarak gönderdikleri Yusuf astsubayın kendisini aradığını söyledi. Yusuf astsubayın kendisine, “Komutanım ben kışlaya dönemiyorum. Kuleli Askeri Lisesi’nden bir yüzbaşı beni köprünün başında durdurdu ve darbe olduğunu söyledi” demesi üzerine inanamadıklarını ve gülmeye başladığını belirten Ala, “Arkadaşımızı psikiyatri bölümüne refakatçi olarak göndermiştik ve hatta ‘Psikiyatri bölümüne gitti. Orada kafayı yedi’ diye düşündük. Ben ömrü hayatımda bir kışlaya 4 tane helikopterin indiğini hiç görmedim. O gün orada 4 tane helikopter gördüm, hatta o helikopterlerden bir tanesi de Yunanistan’a kaçan helikopterlerden birisiydi. Tugay karargahının oraya giderken mescidin orada bir tank gördük. Tanktaki personeli aşağı indirip darbe olduğunu ve hangi tarafta olduklarını sordum. O tankın daha önce dışarıya çıkıp faaliyete katıldığını öğrendim. Bir durum değerlendirmesi yaptık. Bir helikopterin futbol sahasına indiğini gördüm. O helikopterin Kanal D ve CNN Türk’e baskına gidip, orada yaralanan FETÖ’cü subayları getiren helikopter olduğunu öğrendim. 15 dakika sonra bir askeri ambulans bizim bulunduğumuz istikamete doğru geldi. Bağırmama rağmen durmadı ve önüne atladım. Ambulansın içindeki ermiş. Erin bir tanesini tekerin önüne yatırdım kaçamasınlar diye. Arka kapıyı açtığımızda 2 tane yaralı subay gördüm. Yaralı subaylardan bir tanesinin o tugayın istihbarat subayı olduğunu gördüm. Ben, ‘Yazıklar olsun size. Bu vatan size her şeyi verdi’ dememe rağmen bu insanlar bana, ‘Göreceksiniz 2 sene sonra sizi yargılayacağız ve asacağız’ dediler” ifadelerini kullandı.

“İLK HASTANEYE GİTTİĞİM ZAMAN ÖLDÜ DİYE BENİ KENARA ATMIŞLAR”

“Daha önce o kışlada görmediğim, açıkçası silahlı kuvvetlerde de görmediğim askeri üniformalı ama saçı ve sakalı farklı 2 kişi gördüm” diyerek sözlerini sürdüren Ala, şöyle devam etti:

“Rütbelerini falan göremedim. Bunlara ben üç defa teslim olun diye bağırdım. O sırada ilk mermiyi bize sıktılar. İlk mermi sol bacağımda cüzdanıma denk geldi. Ben onların Türk subayı değil, başka milliyetten, cinsten veya sivilden gelen insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu insanlar ile silah arkadaşlığı yapmışım, ekmeğimi bölüşmüşüm, bize nasıl bu kadar hainlik yapabildiklerini anlayamıyorum. Helikopterin oraya giderken hiçbir acı hissetmedim, hatta parmağımı avucumun içine alıp öyle çatışarak gittim. Orada karaciğerimden de vurulduktan sonra şehit olacağımı düşünerek vali yardımcısı akrabamı aradım. Çocuklarım önce Allah’a, sonra da sana emanet dedim. Ondan sonra bayılmışım ve gözümü 17-18 Temmuz’da hastanede açtım. İlk hastaneye gittiğim zaman öldü diye beni kenara atmışlar. Yaşaması mümkün değil demişler. Bir Rum ordusunu getirip koysaydık oraya, Rum ordusundaki Rum askerleri bile o halka o eziyetleri etmezdi. Rum ordusu veya başka bir ordu, şu sizin düşmanınız dese o sivil insanlara sivil insanların silahları ile bu kadar eziyet etmezdi.”

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akdeniz için fırtına ve don uyarısı

2016-11-16 19:32 - Gündem

Evinde bonzai ele geçen genç tutuklandı

2016-11-18 17:02 - Asayiş

Bursa merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonu

2016-11-20 12:08 - Gündem

Meclis yoğun bir haftaya giriyor

2016-11-20 13:37 - Gündem

'Kıbrıs müzakerelerinde önemli bir dönüm noktasındayız'

2016-11-17 01:37 - Dünya

Eski eşin dehşet saçtığı anlar kamerada

2016-11-19 14:47 - Asayiş

'Bizim yeni bir zihniyet devrimine ihtiyacımız var'

2016-11-20 23:47 - Gündem

Bartın’da 13 kişi gözaltına alındı

2016-11-17 14:22 - Asayiş

Marmaris’te FETÖ/PDY operasyonunda bir tutuklama

2016-11-16 19:08 - Asayiş

Uçak sesinden rahatsız olan Japonlara tazminat ödenecek

2016-11-17 15:17 - Dünya

İlgili Haberler

Özel halk otobüsü işletmecilerinden, biriken alacaklarının ödenmemesi nedeniyle İBB'ye tepki

11:12 - Gündem

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 42'ye düştü

10:52 - Gündem

TİKA, gıda ve insani yardım başta olmak üzere Gazze halkına desteğini sürdürüyor

09:32 - Gündem

Kartal'da işçiler "eksik ödeme yapıldığı" gerekçesiyle çöpleri toplamadı

23:28 - Gündem

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

19:13 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 3 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

11:38 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu rövanş maçları yarın başlayacak

11:32 - Spor

Gıda denetimlerinin yarıya yakını toplu tüketim yerlerinde yapıldı

11:27 - Ekonomi

Özel halk otobüsü işletmecilerinden, biriken alacaklarının ödenmemesi nedeniyle İBB'ye tepki

11:12 - Gündem

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 42'ye düştü

10:52 - Gündem