Konyaspor Teknik Direktörü Palut: Sahaya ilk maçta iyi bir sonuç almak için çıkacağız

Arabam.com Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, sahaya ilk maçta iyi bir sonuç almak için çıkacaklarını söyledi.

Spor - 4 yıl önce

Konya
İlhan Palut, Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri'nde antrenman öncesi yaptığı açıklamada, takımın kamplar, hazırlık maçları ve hafta içi antrenmanlarla Bate Borisov maçına hazır olduklarını söyledi.
UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni çok önemsediklerini anlatan Palut, "Her kulvar önemli. Gruplara katılmak istiyoruz. Bu, uzun bir süreç gibi duruyor, 3 rakibi elemek gerekiyor. Yarın da bunlardan ilkiyle oynayacağız. Maça kendi sahamızda gibi görünse de BateBATE Borisov ev sahipliğinde çıkacağız. Rakibin analizini yaptık. Son derece organize takımla oynayacağız. Oyun istikrarı olan bir rakibimiz var. Her takımın olduğu gibi onların da zaafları var. Sahaya ilk maçta iyi bir sonuç almak için çıkacağız. Oğulcan'ın sakatlığı dışında eksiğimiz yok." diye konuştu.

Palut, takımın enerjisinden ve isteğinden memnunum olduğuna dikkati çekerek, "Takımımız gayet konsantre bir şekilde çalıştı. Bunu göreceğimiz yer de yarın saha ama Başakşehir ile yaptığımız hazırlık maçına göre daha iyi bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Kafamda ilk 11 belli. Gönül istiyor ki ilk maçta rahat sonuç alalım ama olayı dakika dakika yaşayacağız." dedi.

"Topa sahip olmaya çalışan bir Konyaspor izleteceğiz"

Karşılaşmaya hazır bir 11 ile çıkmayı planladıklarını ifade eden Palut, şunları kaydetti:
"Atak organizasyonları, şut çalışmaları gibi hazırlıklarımızı yaptık. Yarın oyuncularımızdan bu çeşitliliği bekliyoruz. Bu denemeleri yapan bir Konyaspor görebiliriz. Kendi liginde dominant bir takım ve oyun ezberleri var, bundan vazgeçmiyorlar ama bizim de bir oyun kurgumuz var. Genel anlamda topa sahip olmaya çalışan bir Konyaspor izleteceğiz. Konya'da oynanacak olmasının kağıt üzerinde avantajı var ama sahada bunu sonuca dönüştüreceğiz."
Palut, kendisinin ilk Avrupa maçı olmasından dolayı heyecanlı olduğunu, ancak bunun panik seviyesinde olmadığını sözlerine ekledi.

"Buradan kolay çıkılmayacağını göstereceğiz"

Yeşil beyazlı takımın kalecisi İbrahim Sehic ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecekleri için mutlu olduklarını söyledi.
Yarın oynanacak maça ilişkin Sehic, "Rakibi çok iyi tanımıyoruz ama gerekli analizler yaptık, kalemizi genel kapatıp goller bulmayı hedefliyoruz. Kesinlikle galip gelmek istiyoruz. İkinci maçta ise taraftarımızın da avantajını kullanıp istediğimiz sonucu elde etmek istiyoruz." dedi.
Sehic, bu zaman kadar yaptıkları hazırlıkların sadece Avrupa için olmadığına işaret ederek, "Lig için de motive oluyoruz. Yeni katılan arkadaşlarımız var, yarın ki maça odaklandık. Şu ana kadar iyi hazırlandık. Yeni oyuncular da çok yetenekli. Fiziksel olarak kısa sürede hazır olacaklar. Yarın oynayacağımız takım fiziksel olarak hazır. Geçen yıl evimizde kolay yenilmeyen bir takım olduğumuzu ve buradan kolay çıkılmayacağını göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Antrenman

Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.
Daha sonra topla yapılan ısınma hareketleriyle devam eden idman, hücum çalışmasının ardından oynanan çift kale maçla tamamlandı.

BATE Borisov Teknik Direktörü Mikhailov: Konyaspor'u oynadığı son 3 maça göre analiz ettik ve müsabakaya hazırlandık

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında yarın Arabam.com Konyaspor ile karşılaşacak Belarus temsilcisi BATE Borisov'un teknik direktörü Aleksandr Mikhailov, yeşil-beyazlı takımı analiz ettiklerini ve maça hazır olduklarını söyledi.
Mikhailov ve futbolcu Danila Nechaev, maçın oynanacağı MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Her iki maçı da Konya'da oynayacaklarını anımsatan Mikhailov, uzun yolculuk yaptıklarını ve kentte iyi karşılandıklarını söyledi.
Mikhailov, bu yıl maçları kendi sahalarında oynayamadıklarını anımsatarak, "Taraftarımızın önüne çıkamadık. Stadımızda maçları oynamak istedik ama durumlar maalesef böyle. Sezonun yarısı bitti, 15 maç oynadık. Konyaspor ise yeni sezonu bekliyor ama oynadığı son 3 maça göre analiz yaptık ve müsabakaya hazırlandık." dedi.
Futbolcu Danila Nechaev ise Konyaspor hakkında çok fazla bilgisinin olmadığını belirterek, "Rakibimiz olunca analiz ettik ve eski maçlarını izledik. Türkiye'nin üçüncü takımı olduğunu öğrendik ve ona göre hazırlıklarımızı yaptık. Güçlü bir takımla karşılaşacağımıza sevindik." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ihlamur ekonomiye 35 milyon liralık katkı sağladı

2022-07-20 16:14 - Ekonomi

Ünlü işadamı ve müzisyen Emin Ağalarov'a Medya Yönetici Ödülü!

2022-07-13 21:11 - Özel Haber

15 Temmuz'un 6. yıl dönümünde saat 00.13'te tüm camilerden sela okundu

2022-07-16 00:44 - Çevre-Hayat

Crocus Group: Türk şirketlerinin işbirliği ilgisi giderek artıyor -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2022-07-18 21:09 - Özel Haber

İngiltere'de Muhafazakar Partinin liderlik yarışında iki aday kaldı

2022-07-20 19:41 - Dünya

Konyaspor Teknik Direktörü Palut: Sahaya ilk maçta iyi bir sonuç almak için çıkacağız

2022-07-20 20:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesi Astana sürecini ayağa kaldıracak

2022-07-19 14:24 - Dünya

Apollo 11'in Ay'a ulaşmasından bu yana geçen 53 yılda uzay teknolojileri yeniliklere imza

2022-07-19 14:35 - Teknoloji

Beşiktaş, İstanbulspor'dan Emrecan Uzunhan'ın transferi için görüşmelere başladı

2022-07-19 14:44 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu: Hedefimiz, sıfır ölümlü trafik kazası

2022-07-17 17:04 - Gündem

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya

Küresel piyasalarda ABD'de enflasyonun ılımlı seyri risk iştahını artırırken, Orta Doğu belirsi

09:07 - Ekonomi

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya