?>

Konya'daki Kuğulu ve Japon Parkı hazan renklerine büründü

Selçuklu'nun kadim başkentinde milli parklar ve şehir parkları, muhteşem manzaraların yanında eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerine huzur veriyor.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Konya

Konya'da hazan renklerine bürünen milli parklar ve şehir parkları, sonbaharda muhteşem manzaralarıyla eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerine sunuyor.

Seydişehir ilçesinin doğal güzelliklerinden Küpe Dağı eteklerindeki Kuğulu Milli Parkı, sonbahar tonlarıyla seyrine doyulmayan görüntüler oluşturuyor.

Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra yerli turistlerin de ilgi gösterdiği park, güzellikleriyle hayranlık uyandırıyor.

Dört mevsim ilgi odağı olan park, düdenlerden ve dağların yamaçlarından akıp gelen berrak suların toplandığı havuzunda, kuğu, kaz ve ördekleri de barındırıyor.

Konya ile Japonya'nın Kyoto şehri arasındaki kardeşliği simgeleyen Selçuklu ilçesindeki Japon Kyoto Parkı ise doğa renklerinin tüm zenginliğiyle görenleri cezbediyor.

Japon bitkileri, kameriyeleri, seyir terasları, taş fenerleri, küçük adaları ve doğal tepeleriyle dikkati çeken park, sonbahar güzellikleriyle yoğun ilgi görüyor.

Hafta tatilinde stres atmak isteyenlerin uğrak yerlerinden olan park, sıra dışı güzellikler sunarak hoş zaman geçirmeye imkan sağlıyor.

Sonbaharın tüm renklerinin bir arada görülebildiği milli parklara ve şehir parklarına gelen fotoğraf tutkunları, tabloları aratmayan manzaraları, fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiriyor.

"Tavsiye üzerine Denizli'den gezmeye geldik"

Kuğulu Park'ın ziyaretçilerinden Mustafa Kirişçi, Denizli'den ailece gezmeye geldiklerini anlattı.

Tavsiye üzerine geldikleri parkı çok beğendiklerini belirten Kirişçi, "Doğal ve çok hoş bir yer. Burayı merak edenlere gelmelerini, görmelerini tavsiye ederiz. Harika bir havası var.

Sakin, huzurlu, ailelere uygun. Sonbaharın bütün renklerini de burada görebiliyoruz. Renkler harmanlanmış, harika bir ambiyans oluşmuş." dedi.

"Doğayla iç içe olduğumuz için burayı seviyoruz"

Parkın sonbaharda ayrı bir güzelliğe büründüğüne değinen Ali Kıyak ise her fırsatta ailece doğa yürüyüşüne geldiklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Doğayla iç içe olduğumuz için burayı seviyoruz. Yanımızda ekmek getirip ördekleri, kedileri ve köpekleri besliyoruz. Sonbaharda çam ağaçlarının yeşil, diğer ağaçların sarı ve kızıl olması da renk şöleni oluşturuyor. Bu yüzden fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oluyor."

"Japonya'da sonbahar" hissi uyandıran park

Japon Kyoto Parkı'nda vakit geçiren Mehmet Keskin de hayran kaldığı yerde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek "Sonbaharda burası fazlasıyla güzel oluyor. Aileler geliyor, burada piknik yapıp çay içiyor.

Ağaçları, çiçekleri çok güzel, oksijeni bol bir yer." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin 'Rüzgar Veri Tabanı' TÜREB'in sitesinde kullanıma açılıyor

2020-11-12 18:11 - Ekonomi

Depremin kahramanları AFAD ekipleri her daim göreve hazır

2020-11-11 15:11 - Gündem

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Özdağ'ın savunması istendi

2020-11-06 14:51 - Siyaset

Müyesser Yıldız tahliye edildi

2020-11-09 19:41 - Gündem

Konya'daki Kuğulu ve Japon Parkı hazan renklerine büründü

2020-11-13 14:26 - Kültür Sanat

Küresel ısınma gebelik risklerini artırıyor

2020-11-08 20:01 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Albayrak’ın istifasını kabul ettiği açıklandı

2020-11-09 03:01 - Siyaset

Sanayi sektörü ekimde aylık ihracat rekoru kırdı

2020-11-06 19:26 - Ekonomi

Cuma hutbesinde 'sorumluluk' vurgusu

2020-11-06 17:21 - Gündem

HDP il binasında PKK'lı teröristlere ait bilgilerin yer aldığı dokümanlar bulundu

2020-11-06 18:09 - Gündem

İlgili Haberler

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Uluslararası Turizm Fuarı başladı

22:06 - Kültür Sanat

Yazar Emine Şenlikoğlu, tuzağa düşürülen gençlerin hikayesini anlattı

12:16 - Kültür Sanat

Kırgız kadınlardan geçmişe ışık tutan müze: Kırgız Köyü

11:52 - Kültür Sanat

Neşet Ertaş'ın kardeşi, ağabeyiyle geçirdiği günleri özlüyor

14:28 - Kültür Sanat

Bağımlılığı anlattıkları filmleri ilgi gören Mardinli gençler ikinci filmi yapıyor

14:18 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'nun İtalyan katılımcıları Gazze'ye ulaşmak için kararlı

00:36 - Dünya

Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:12 - Asayiş

İsrail basınına göre, ABD, Netanyahu'ya Gazze savaşını sona erdirme isteğini iletti

23:52 - Medya

İtalya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:32 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset