?>

Konya'da, kırsal bölgelerde çocukların bisikletini belediye personeli tamir ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, tamirci olmayan kırsal bölgelerde hizmet verdiği bisiklet tamir aracıyla hem çocukları sevindiriyor hem de kullanılamaz hale gelen bisikletleri ekonomiye kazandırıyor.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Konya

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya modeli belediyecilikle dünyaya örnek uygulamalar geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konya'nın bisiklet şehri olduğuna değinen Altay, bu aracın her aşamada kullanılmasıyla ilgili yoğun gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

????

Altay, kentte 680 kilometre bisiklet yolu bulunduğunu belirterek, "Kırsalda 'Güle oynaya camiye' projesi kapsamında dağıttığımız 100 bin bisikletimiz var. Ama bunlar bir süre sonra yıpranıyor ve çocukların kırsalda bunu tamirciyle buluşturmaları çok zor. Dolayısıyla bisikletler atıl hale gelmiş oluyor." dedi.

"Bisiklet destek aracımız Türkiye'ye örnek oldu"

Atıl hale gelen veya tamire ihtiyaç duyan bisikletleri tekrar kullanılabilir hale getirmek istediklerini vurgulayan Altay, şöyle devam etti:

"Aracımız talebe ve dağıttığımız bisiklet sayısına göre yerinde önemli bir organizasyon yapmaya başladı. Özellikle çocukların neşesini görmeniz lazım. Neredeyse hurda hale gelmiş bisikletlerini aracımıza getirdiklerinde lastiğinden ziline kadar komple bakımdan geçirerek kullanılabilir hale getiriyoruz. Bu hem bisikletin yaygınlaşması için çok önemli bir katkı hem de ekonomiye çok ciddi destek oluyoruz. Aslında bir 'sıfır atık' projesi de diyebilirsiniz. Çünkü kullanılmayan yerli malı ürünlerin uzun süre kullanılmasıyla ilgili bir ortam ortaya çıkmış oluyor. Bisiklet şehri Konya olarak her manada öncü olmaya gayret ediyoruz. Bisiklet destek aracımız bu manada Türkiye'ye örnek oldu."

"Çocuklarımızla Konya'yı bisiklet şehri yapmaya devam edeceğiz"

Altay, bisiklet destek aracının Konya'da ilçe ilçe gezdiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaklaşık 1500 çocuk ve diğer kent sakinlerinin bisikletleri tamir edildi. Kesintisiz şekilde devam ediyoruz. Yazın gelmesiyle uygulama alanımız daha rahatlayacak. Çünkü bunu sadece hafta sonları, çocukların tatilde olduğu zamanda yapabiliyorduk. Şimdi 7 gün yapma imkanına kavuşacağız. Sayının hızla artacağını düşünüyorum. İnşallah bu yıl 'Güle oynaya camiye gel' ile yeni bisikletlerimizi de çocuklarımızla kavuşturmuş olacağız. Güzel bir uygulama oldu, çok güzel geri dönüşler var. Özellikle muhtarlarımızdan beni bizzat arayanlar oldu. Çok güzel videolar, çok güzel görüntüler var. Çocuklarımızla Konya'yı bisiklet şehri yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fethiye'de deniz dibi ve kumsal temizliği yapıldı

2025-06-05 19:08 - Çevre-Hayat

Bayraktar TB3, TCG Anadolu'daki testlerinde 100 sortiyi tamamladı

2025-06-03 09:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Kars'ta ambulans şarampole devrildi, 4 sağlıkçı yaralandı

2025-06-08 10:32 - Asayiş

Edirne Söğütlük Millet Bahçesi halkın kullanımına açıldı

2025-06-02 21:03 - Çevre-Hayat

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 90 şüpheli yakalandı

2025-06-03 09:02 - Asayiş

Anadolu'da yeni bir havacılık merkezi doğuyor

2025-06-01 14:38 - Teknoloji

Hatay'da Gölbaşı Gölü'nü kaplayan su sümbülleri temizleniyor

2025-06-02 17:43 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman varlığımızı en güçlü şekilde koruyup geliştirmeye devam edeceğiz

2025-06-02 13:47 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında ABD'yi 2-1 mağlup etti

2025-06-08 01:03 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörün Türkiye'nin gündeminden kaldırılması siyasi iradeye bağlıdır

2025-06-02 16:28 - Siyaset

İlgili Haberler

Adana'da görevli imam Down sendromlu Yavuz'un umre hayalini gerçeğe dönüştürdü

22:33 - Çevre-Hayat

Gümüşhane'de kadınların kışlık yiyecek mesaisi başladı

15:57 - Çevre-Hayat

Cam kemik hastalığıyla büyüyen Hamza "doktorluk" hayalini gerçeğe dönüştürdü

14:22 - Çevre-Hayat

Eski hükümlü İŞKUR hibesiyle aldığı 5 inekle hayatında yeni bir sayfa açtı

14:08 - Çevre-Hayat

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yaklaşık 450 yılkı atı yaşıyor

14:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beykoz'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

02:48 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs'ın silahlandırılmasının tedirginliğe neden olduğunu beli

02:03 - Dünya

Beykoz'da ormanlık alandaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor

00:28 - Gündem

Filistin’e destek için farklı şehirlerde etkinlikler düzenlendi

00:22 - Gündem

Restorasyonu tamamlanan Halep Kalesi ziyarete açıldı

23:43 - Dünya