'Konkordato dedikoduları ülkemize zarar veriyor'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Bazı firmalarımız için konkordato ilan edileceği yönündeki dedikodular, sadece adı geçen firmaya değil, ülke ekonomimize ve milletimize de zarar veriyor." dedi.

Ekonomi - 8 yıl önce

BURSA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ekonomik saldırılarla mücadele ettiği bir dönemde kriz söylentilerinin ülkeye en büyük zararı verdiğini belirterek, "Bazı firmalarımız için konkordato ilan edileceği yönündeki dedikodular, sadece adı geçen firmaya değil, ülke ekonomimize ve milletimize de zarar veriyor. Hassasiyetle geçmemiz gereken bir dönemde asılsız iddiaları ortaya atanlara karşı odamızın disiplin kurulu göreve hazır." değerlendirmesinde bulundu.
Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, son aylarda döviz merkezli ekonomik saldırılarla birlikte özel algı operasyonları yürüten kriz çığırtkanlıklarıyla da mücadele ettiğini kaydetti.
Ekonomi yönetiminin finans ve bankacılık sektörleriyle reel kesimi de kapsayan düzenlemeleri hayata geçirdiğini hatırlatan Burkay, bununla birlikte iş dünyasıyla istişare edilerek hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'ndan da umutlu olduklarını aktardı.
Türkiye'nin yeni kalkınma hamlesini katma değerli üretim ve ihracatla yakalayacağına olan inançlarını "İnadına üretim, inadına ihracat" söylemleriyle desteklediklerini dile getiren Burkay, böylesine hassas ve Türkiye'nin ekonomik saldırılarla mücadele ettiği bir dönemde kriz söylentilerinin ülkeye en büyük zararı verdiğine dikkati çekti. Burkay, şunları kaydetti:
"Bazı firmalarımız için konkordato ilan edileceği yönündeki dedikodular, sadece adı geçen firmaya değil, ülke ekonomimize ve milletimize de zarar veriyor. Hassasiyetle geçmemiz gereken bir dönemde asılsız iddiaları ortaya atanlara karşı odamızın disiplin kurulu göreve hazır.
Kamu-özel sektör omuz omuza verip inancımızı diri tutarak, daha önceki kriz dönemlerinde olduğu gibi bu darboğazdan da ülkemizi güçlendirerek çıkaracağız. Özellikle karlılıklarını koruyan ya da yatırım potansiyeli bulunan firmalarımız için ortaya atılan konkordato iddiaları, firmalarımızın güven ve itibarlarına zarar veriyor. Kent ve ülke ekonomisini ayakta tutan firmalarımıza karşı üretilen dedikodu ve karalama kampanyalarına karşı iş dünyası temsilcileri olarak kendi ekosistemimizde harekete geçmeliyiz. Bu konuda odamızın disiplin kurulu göreve hazır. Mağdur olan tüm üyelerimiz taleplerini genel sekreterliğimize bildirebilir."

Muhabir: Cem Şan

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan 21 yaş altı takımına yapılan saldırıya kınama

2018-10-07 22:32 - Spor

'Konkordato dedikoduları ülkemize zarar veriyor'

2018-10-08 19:47 - Ekonomi

Erdoğan'ın açtığı camiye Almanlardan yoğun ilgi

2018-10-03 23:22 - Dünya

Antep fıstığında rekor artış müjdesi

2018-10-07 14:32 - Gündem

Engelli kızının eli ayağı oluyor

2018-10-07 16:32 - Çevre-Hayat

Necati Şaşmaz’dan Kurtlar Vadisi açıklaması

2018-10-04 02:32 - Magazin

Batı Şeria’da 3 İsrailli vuruldu

2018-10-07 17:12 - Dünya

Putin, Sırp mevkidaşıyla Balkanlar'daki durumu görüştü

2018-10-02 19:32 - Dünya

Bakan Albayrak: 'Ekonomide dengelenme süreci başladı'

2018-10-07 17:32 - Siyaset

Berberler pazar günleri çalışma yasağının kaldırılmasını istiyor

2018-10-07 18:02 - Gündem

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset