?>

Kolombiyalı ve Meksikalı turizmciler Kapadokya'yı gezdi

Kolombiya ve Meksika'da acente ve tur hizmeti sunan firmaların temsilcileri, Kapadokya'ya gelerek tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etti.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Nevşehir

Ortahisar beldesindeki bir konaklama tesisine gelen her iki ülkenin turizmcileri, sabah saatlerinden itibaren bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanımak amacıyla tura katıldı. Ortahisar, Uçhisar ve Göreme beldelerindeki turistik merkezleri gezen heyetin bazı üyeleri, peribacaları arasında deve sırtında dolaştı.

Meksikalı turizmci Ednan Majzoub, AA muhabirine, Kapadokya'ya ilk kez geldiğini ancak gördüğü güzellikler karşısında seyahat planlayanlara bölgeye gelmelerini özellikle tavsiye edeceğini belirtti. Kapadokya'nın dünyada görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu fark ettiğini aktaran Majzoub, "Kapadokya hakkında yeterli bilgiye sahip değildim. Burada turizm alanında çalışan insanlar çok organizeler ve nazikler. Balon turuna katıldım ve tüm bölgeyi gökyüzünden seyrettim. Bence Kapadokya çok harika bir yer ve herkese özellikle tavsiye edeceğim." dedi.

Rubi Aparicio ise farklı dönemlerde Kapadokya'ya gelme imkanı bulduğunu ancak ilk kez karla kaplı haline şahitlik ettiğini söyledi. Bölgenin kendisinde hayranlık uyandırdığını ifade eden Aparicio, "Kapadokya'ya daha önce iki kez gelmiştim. Yeniden bu ilginç güzellikleri barındıran yerde olmaktan mutluyum. Kaya oluşumlarının fotoğraflarını çekmek bile keyif verici. İnsan burada gezerken kendini bir kartpostalın içinde gibi hissediyor. Kapadokya bana göre rüya gibi bir yer. Tüm Meksikalılara hatta tüm seyahat edeceklere burayı görmelerini öneriyorum." şeklinde konuştu.

Kolombiyalı turizmci Andres Moros de aynı alan içinde birçok tarihi ve kültürel zenginliğin bir arada olmasının şaşırtıcı olduğunu dile getirdi. Müşterilerinin Türkiye ve Kapadokya'yı tanımalarını çok istediğini anlatan Moros, peribacaları arasında dolaşırken doğal yapılardan etkilendiğini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çekmeköy'de kuyumcuyu soyan şüpheli yakalandı

2021-01-22 12:56 - Gündem

'Oyuncularımın maç kazanma arzusu beni mutlu ediyor'

2021-01-17 01:31 - Spor

Karaciğer yağlanması kalbi vuruyor

2021-01-19 14:26 - Sağlık

Edirne'de Tunca Nehri kenarındaki tarlalar soğuk nedeniyle buz tuttu

2021-01-20 20:31 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-17 00:56 - Sağlık

Günlük doğal gaz tüketiminde yeni rekor

2021-01-19 16:46 - Ekonomi

Erol Bulut: Mesut Özil en kısa zamanda aramızda olacak

2021-01-22 02:14 - Spor

Karadeniz'de kuru yük gemisinin batması sonucu kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

2021-01-19 15:11 - Gündem

TFF'den otobüs kazasında hayatını kaybeden Samsunspor kafilesi için anma mesajı

2021-01-20 14:01 - Spor

Yemen ordusu: Hudeyde'nin güneyindeki çatışmalarda 40 Husi milis öldü

2021-01-18 02:16 - Dünya

İlgili Haberler

Zirvedeki Saveriksa Yaylası'nda besicilerin mesaisi sürüyor

11:17 - Çevre-Hayat

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes Dağı'na kar yağdı

11:12 - Çevre-Hayat

Manisa'da binadan düşen kediyi polis kurtardı

09:32 - Çevre-Hayat

Çorum'da Kızılırmak'a düşen kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

16:47 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da şehit ve gazi çocukları tarihi mekanları gezdi

14:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Botsvanalı aktör Tshipa: "Botsvana'da demokrasimizin güçlü ve olgun olduğunu kanıtladık&qu

11:27 - Dünya

TCMB'nin kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı

11:13 - Ekonomi

ABD'nin Suudi Arabistan'a satması halinde F-35'lerin teknolojisine Çin'in erişeb

11:08 - Dünya

Trump yönetimi, Alaska'daki rezervde yaban hayatını koruyan sondaj sınırlamalarını kaldırdı

11:03 - Dünya

ABD Adalet Bakanlığından California'da seçime ilişkin düzenlemeyi engellemek için dava

10:57 - Dünya