?>

Kocaeli'de yeniden görülen "Palu ailesi" davasında karar

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 13 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen ve haklarında verilen karar Yargıtay tarafından bozulan 6 sanığın yeniden yargılandığı davada karar verildi.

Gündem - 2 yıl önce

Kocaeli

7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Tuncer Ustael, tutuksuz sanıklar Emine Ustael, Hava, İsa ve Ayşe Palu ile taraf avukatları hazır bulundu, Fatih Palu ise duruşmaya katılmadı.

Müdafileri olmadığı için bir önceki celsede bozma kararına ilişkin görüşleri alınamayan İsa ve Ayşe Palu, haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Tuncer Ustael'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer sanıkların ise "kasten öldürmeye yardım" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Söz verilen sanık Tuncer Ustael, "İdamsa idam, ölümse ölüm. Veremeyeceğim hesap yok." dedi.

Emine Ustael de gerçek suçluların dışarda olduğunu iddia ederek, "Biz işlemediğimiz suçlardan ceza alıyoruz. Herkese hakkımı haram ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuncer Ustael'i "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Emine Ustael ile Hava, İsa ve Ayşe Palu'yu "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl altışar ay hapis cezasına mahkum etti.

Fatih Palu'ya ise suçun işlendiği tarihte yaşı 18'den küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası veren mahkeme, sanık Tuncer Ustael'in tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklara ise tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak yalnızca yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Olay

Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış ancak herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kocaeli ve Sakarya'da yapılan kazı çalışmalarında da bulguya rastlanılmaması üzerine çalışmalar durdurulmuştu.

7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonunda, sanık Tuncer Ustael, Meryem Tahnal'a yönelik "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "hürriyeti yoksun kılma" suçundan 4 yıl, "kredi kartının kötüye kullanılması" suçundan 3 yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Emine Ustael ile Hava, İsa ve Ayşe Palu, "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl altışar ay hapse mahkum edilmişti. Fatih Palu, suçun işlendiği tarihte yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmesi kararıyla tahliye edilmişti.

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını, sanıkların aynı avukat tarafından savunuldukları için yargılamada usul hatası yapıldığı gerekçesiyle bozmuş, sanıklar Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkmıştı.

İkinci kez görülen ve 2021'de sonuçlanan davada, cinayet sanığı Ustael "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile diğer suçlardan 7 yıl hapis, sanık Emine Ustael "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl 6 ay, Hava, İsa ve Ayşe Palu ise "kasten öldürmeye yardım etme" ve "hürriyetin kısıtlanması" suçlarından 14 yıl ikişer ay hapse mahkum edilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 30 Mart'ta, sanıklar Emine Ustael ile İsa, Fatih, Hava ve Ayşe Palu'nun eylemlerine atılı kasten öldürme suçuna iştirak suçunun unsurlarının oluşmadığı, sanık Ustael'in eylemlerinin ise TCK'nın 82/1-b bendindeki suçu oluşturmadığı gerekçesiyle yerel mahkemenin bu kararını da bozarak dosyayı Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM, Haiti İçin Çok Uluslu Güvenlik Destek Misyonuna onay verdi

2023-10-03 08:17 - Dünya

Kırklareli'nde 40 çiftlikte atık depolama alanı oluşturuldu

2023-09-28 15:17 - Çevre-Hayat

Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri için kuvvetli sağanak uyarısı

2023-09-28 13:08 - Asayiş

Bangladeş'te dang hummasında vaka sayılarının resmi verilerin 5 katı olabileceği iddia edildi

2023-09-27 12:13 - Dünya

Prens Edward, Ankara'da Chevening Burs Programı'nın 40. yılı resepsiyonuna katıldı

2023-09-28 17:53 - Gündem

Ardahan'da yiyecek için yola inen domuz sürüsü görüntülendi

2023-10-03 11:53 - Çevre-Hayat

Çıralı'da 5 bin 300'ü aşkın yavru caretta caretta denizle buluştu

2023-09-29 16:58 - Çevre-Hayat

Merkez Bankası rezervleri veri tarihindeki en uzun artış rekorunu kaydetti

2023-09-28 15:28 - Ekonomi

BM: Karabağ'dan Ermenistan'a gidenlere yönelik herhangi bir kötü muamele bildirilmedi

2023-09-29 17:43 - Dünya

Malezya'da askeri öğrenciler ile akademisyenler Türkçe öğrenecek

2023-09-29 14:57 - Dünya

İlgili Haberler

Marmara Denizi'nde Kınalıada açıklarında müsilaj yeniden görüldü

17:17 - Gündem

Yurt genelinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

17:02 - Gündem

MSB, DENİZKURDU-II tatbikatında helikopterden atış görüntüsü paylaştı

16:57 - Gündem

Edirne ve Kırklareli için kuvvetli sağanak, iç kesimler için fırtına uyarısı

16:18 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun resmi konutundaki kameraları söken şüpheli tutuklandı

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde Kınalıada açıklarında müsilaj yeniden görüldü

17:17 - Gündem

Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü törenlerle kutlandı

17:12 - Dünya

Yurt genelinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

17:02 - Gündem

MSB, DENİZKURDU-II tatbikatında helikopterden atış görüntüsü paylaştı

16:57 - Gündem

Nippon Steel, 2025 mali yılı net karında yüzde 42,9 düşüş bekliyor

16:53 - Ekonomi