?>

Koç Holding'den yılın 9 ayında 125,7 milyar TL konsolide ciro

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu: "Yılın 9 ayında yaptığımız 6,1 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senelik toplam yatırımlarımız 40 milyar TL’ye ulaştı"

Genel - 5 yıl önce

Koç Holding, yılın 9 ayında 125,7 milyar TL konsolide ciro elde etti.

Koç Holding açıklamasına göre, şirket 2020 yılının 9 ayında konsolide bazda toplam 125,7 milyar TL gelir elde ederken, 6,1 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

Koç Holding'in 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, koronavirüs salgınının tüm dünyada zorlukları ve belirsizliği daha da artırırken, çevik yönetim anlayışının önemini ortaya koyduğunu belirtti.

Koç Topluluğu olarak bu zorlu dönemde de disiplinli yönetim anlayışı, sağlam bilançosu, dengeli portföy yapısı, dijital yetkinlikleri, çevik yönetimi, çalışma arkadaşlarının üstün gayreti, kuvvetli bayi teşkilatı ve etkin tedarik zinciri sayesinde güçlü konumlarını sürdürdüklerini aktarana Çakıroğlu, küresel ekonomiyi ve değer zincirlerini derinden etkileyen koronavirüs salgınının menfi ekonomik etkilerini ihtiyatlı politikaları sayesinde azaltabildiklerini bildirdi.

Çakıroğlu, yurt içinde tüketici talebinin devam etmesi, yurt dışında ise ihracat pazarlarında başlayan hareketliliğin koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik yavaşlamanın etkilerini nispeten azalttığını kaydetti.

Ancak üçüncü çeyreğin sonu itibarıyla özellikle Avrupa ülkelerinde koronavirüs salgınına yönelik kısıtlamaların yeniden gündeme gelmesinin ihracat pazarlarındaki belirsizliklerin artabileceğinin sinyalini verdiğini vurgulayan Çakıroğlu, "Koç Topluluğu olarak bu dönemde ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yılın 9 ayında yaptığımız 6,1 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senelik toplam yatırımlarımız 40 milyar TL’ye ulaştı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Fay yasasının arkasındayız

2020-11-01 21:06 - Siyaset

Şanlıurfa'da tekstil fabrikasında yangın çıktı

2020-11-04 13:36 - Gündem

FutureCommerce360 Konferansı

2020-11-05 15:41 - Genel

Galatasaray'ın konuğu MKE Ankaragücü

2020-10-30 14:51 - Spor

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim

2020-11-02 19:45 - Ekonomi

'Çocuğumuza gönül rahatlığıyla sarılamıyoruz'

2020-11-04 15:26 - Sağlık

Demir yolu sektörü yeniden yapılandırılıyor

2020-11-03 18:46 - Ekonomi

Enkazdan milli futbolculuğa uzanan bir 'umut' hikayesi

2020-11-05 15:01 - Spor

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-11-03 21:35 - Ekonomi

Muğla'da Türk kara sularına itilen 18 sığınmacı kurtarıldı

2020-11-03 00:16 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Srebrenitsa'da 30. yıl anma törenlerinde 7 soykırım kurbanı defnedilecek

12:03 - Dünya

TOBB'un "Nefes Kredisi" KOBİ'ler için yeniden başlıyor

11:58 - Ekonomi

Afrika’nın en yaygın dillerinden biri olan Svahili'yi yaklaşık 200 milyon kişi konuşuyor

11:48 - Dünya

Hakkari'de kooperatifleşerek güçlenen kadınlar yöresel ürünleri tüketiciyle buluşturuyor

11:43 - Ekonomi

Buca'da yanan ormanlık alan havadan görüntülendi

11:37 - Gündem