?>

KKTC'deki yangına müdahale sürüyor

KKTC Başbakanlık AFED Komitesi Başkanı Cahitoğlu, 21 Haziran'dan bu yana Mersinlik bölgesinde devam eden, şiddetli rüzgarın etkisiyle felaket boyutuna ulaşan yangını söndürme çalışmalarına 5 helikopterle yeniden müdahale edildiğini bildirdi.

Dünya - 3 yıl önce

Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu,

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesinin, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, Kaymakamlıklar, İtfaiye, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Dairesinden temsilcilerden oluştuğunu belirten Cahitoğlu, yangının ilk anından itibaren koordine içinde çalışıldığını kaydetti.

Cahitoğlu, KKTC Dışişleri Bakanlığının girişimi ile yangına müdahale etmek üzere 2 yangın söndürme uçağının saat 08.00 dolaylarında İsrail'den havalandığını, yangın söndürme kapasitesi yüksek, gece de yangın söndürme donanımına sahip uçakların Larnaka'da yakıt ikmali yaptıktan sonra yangın bölgesine ulaşacağını belirtti.

Devletin tüm birimleriyle iş birliği ve koordine içinde hareket edildiği, yangının söndürülmesi için havadan ve karadan mücadelenin sürdürüldüğü bilgisini paylaşan Cahitoğlu, "Sivil Savunmamız, Orman Dairemiz, itfaiyemiz, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından askerlerimiz, polisimiz, sivil halkımız yangınının söndürülmesi için canla başla mücadele ediyor." ifadesini kullandı.

Yangının kontrol altına alınması bekleniyor

İngiliz Üsler Bölgesi, Kıbrıs Rum yönetiminden ve İsrail’den hava yangın söndürme aracı talebinde bulunulmasında Dışişleri Bakanlığının koordinasyon sağladığını belirten Cahitoğlu, tüm birimlerin fedakarca gayret içinde olduğunu vurguladı.

Cahitoğlu, 03.00-06.00 saatlerinde rüzgarın şiddetlenmesi ile yangının büyüdüğünü, iki köyün tedbir amaçlı boşaltıldığını ifade ederek, sabah saatlerinde rüzgarın etkisini azaltması ve havadan müdahalelerle yangının bugün kontrol altına alınmasını beklediklerini dile getirdi.

Yangın söndürülme çalışmaları için Türkiye'den ve Kıbrıs Rum kesiminden gelen yangın söndürme uçakları ve helikopterler havadan müdahaleye devam ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'da Macron'un ittifakı mecliste salt çoğunluğu sağlayamıyor

2022-06-19 23:21 - Dünya

Bandido Show büyük ilgi gördü -Selçuk Aka, magazin dünyasından bildiriyor-

2022-06-16 19:32 - Magazin

Kabil'de Hindu ve Sih tapınağına bombalı ve silahlı saldırı

2022-06-18 09:53 - Dünya

Meclis yoğun bir haftaya giriyor

2022-06-19 11:20 - Siyaset

Berber Uğur Yazkan: Berberler için gidişat hiç iyi değil! -Yunus Şanlı'nın haberi-

2022-06-18 06:00 - Özel Haber

Arıtılmış atık su kullanımında teşvik oranı artıyor

2022-06-19 12:55 - Gündem

Samsun merkezli dolandırıcılık operasyonunda 59 zanlı hakkında gözaltı kararı

2022-06-21 10:41 - Gündem

Guterres, BM Güvenlik Konseyinden Suriye'ye insani yardımların bir yıl daha uzatılmasını istedi

2022-06-21 00:40 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanlığından çiftçilere destek açıklaması

2022-06-19 00:04 - Ekonomi

Yunanistan'da sağlık çalışanları grev yaptı

2022-06-22 16:40 - Dünya

İlgili Haberler

Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerin ilhakını öngören tasarı İsrail Meclisinde ön oylamada kabul edildi

23:18 - Dünya

IBM'in geliri üçüncü çeyrekte arttı

01:38 - Dünya

Trump: Devlet Başkanı Putin ile olan görüşmeyi iptal ettim çünkü bana doğru gelmedi

01:18 - Dünya

İsrail Suriye'de işgal ettiği alanlardan Dera iline saldırı düzenledi

23:58 - Dünya

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: (UAD kararı) İnsanlık vicdanının tarihi zaferi

23:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 42 şüpheli yakalandı

08:18 - Gündem

Vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

05:33 - Siyaset

TBMM kararları Resmi Gazete'de

05:22 - Gündem

Trump: Devlet Başkanı Putin ile olan görüşmeyi iptal ettim çünkü bana doğru gelmedi

01:18 - Dünya

WSJ: ABD, Ukrayna'nın Batı'ya ait uzun menzilli füzeleri kullanma yasağını kaldırdı

00:23 - Medya