KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Türk askeri, Kıbrıs Türk halkının teminatıdır

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, "Türk askeri, Kıbrıs Türk halkının teminatıdır ve her zaman KKTC'de var olmaya devam edecektir." dedi.

Dünya - 4 gün önce

TBMM
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen şehit aileleri ve gazilerle iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında kopmaz ve sarsılmaz bağlar olduğunu söyledi.
????
Bu bağların hiçbir şeye benzemediğinin altını çizen Öztürkler, "Bizler birlikte gülmeyi başaran, birlikte ağlayan, ortak kaderimizin, sevinçlerimizin olduğu aynı ecdadın torunlarıyız. Aynı dil, ırk, maneviyat ve din etrafında toplanan kopmaz Türk milletiyiz." diye konuştu.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, programa daveti nedeniyle TBMM Başkanı Kurtulmuş'a teşekkür ederek, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmaların başarıya ulaşmasının en büyük temennileri olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesinin açılışındaki konuşmasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) birtakım mesajlar verdiğini aktaran Öztürkler, Erdoğan'ın, Kıbrıs Türk halkının bu yolları hiçbir zaman yalnız yürümediğinin ve yürümeyeceğinin mesajını verdiğini aktardı.
Öztürkler, KKTC'nin kuruluşundan önceki süreçlerde yaşanan zorluklar ile GKRY'nin baskı ve zulümlerine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bizler anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile Mehmetçik ve mücahidin mücadelesiyle bu topraklara sahip çıkmış ve bu emanete sahip çıkan kişileriz. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Rum Meclis Başkanı daha geçen gün Türk askerinin Ada'dan gitmesiyle ilgili mesajlar veriyor ve GKRY durmadan silahlanıyor. Ama bilmediği bir şey var, Kıbrıs Türk halkı için hiçbir zaman anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörlüğü veya Türk askerinin varlığı tartışma konusu değildir. Türk askeri, Kıbrıs Türk halkının teminatıdır ve her zaman KKTC'de var olmaya devam edecektir. Bizler her zaman her noktada hem ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağına hem de KKTC'nin bayrağına sahip çıkmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Atış poligonuna bitkin halde gelen tilki 'Barut' polislerle dost oldu

2026-02-20 14:47 - Magazin

Bakan Bayraktar ile Rusya Başbakan Yardımcısı Novak Rusya ve Türkiye enerji işbirliğini görüştü

2026-02-20 20:56 - Özel Haber

Ankara ve Moskova, Güney Kafkasya’yı görüştü

2026-02-20 17:08 - Özel Haber

İngiltere hükümeti, eski Prens Andrew'u kraliyet tahtı varisliği sırasından çıkarmayı değerlendiriyor

2026-02-21 09:21 - Magazin

Rüya tabiri isteyen de takma dişi kaybolan da 112'yi aradı

2026-02-21 11:28 - Magazin

'Cemre Vakfı Tanıtım Programı' AKM'de yapıldı

2026-02-20 19:13 - Kültür Sanat

Belediyenin yapay zeka asistanı ile vatandaşlar arasında gülümseten diyaloglar yaşanıyor

2026-02-21 12:47 - Magazin

NYT: ABD ordusu, Katar'daki El-Udeyd üssünden yüzlerce askeri tahliye etti

2026-02-21 00:27 - Medya

Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı 16. Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı yapıldı

2026-02-20 23:32 - Kültür Sanat

Keledoş: Van'da asırlardır sofraları süsleyen lezzet

2026-02-21 13:27 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, BM'nin "giderek daha fazla güç kaybettiğini" belirt

23:03 - Dünya

Lufthansa uçağı kabin ekibi yetersizliği nedeniyle Abu Dabi'den boş döndü

22:37 - Dünya

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Trump bölgesel gelişmeleri görüştü

22:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya