Kızlarının eğitimi için engelleri aşıyor

Hatay'da yaşayan 45 yaşındaki yürüme engelli baba, iki kızını akülü aracıyla okula götürüyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

HATAY

Küçük yaşta çocuk felci geçirerek yürüme yetisini kaybeden 45 yaşındaki İbrahim Biricik, engeline rağmen her gün akülü aracıyla 2 kızını okula götürüp getiriyor.
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan yürüme engelli Biricik, her gün 6 yaşındaki kızı Hatice'yi engelli aracının önüne, 9 yaşındaki büyük kızı Sümeyye'yi ise arkasına bindirerek okul yolunu tutuyor.

Kızlarıyla evlerine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okulun yolunu tutan baba Biricik, engeline rağmen evlatlarının eğitimi için gösterdiği çabayla çevresindekilerin takdirini topluyor.
Biricik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç çocuğu olduğunu ve çocuklarının geleceği için tüm sıkıntılara göğüs gerdiğini söyledi.

Eşi en küçük kızlarıyla ilgilendiği için iki kızını okula kendisinin götürmek zorunda kaldığını belirten Biricik, "Biraz zorlukları oluyor ama katlanıyoruz. Gücümün yettiği kadar çocukların dersleri, sıkıntılarıyla sürekli ilgilenmeye çalışıyorum. Engelime rağmen çocuklarımın geleceği için çaba sarf ediyorum. Akülü arabamla hayatımı sürdürüyorum, çocuklarımı da akülü arabamla okula götürüp getiriyorum. Okulun evimize mesafesi yaklaşık bir kilometre kadar, kışın zorlukları oluyor ama katlanıyoruz." dedi.
Engelli ve bakıcı aylığıyla ailesinin geçimini sağladığını aktaran baba Biricik, öğle arasında çocuklarını aldığı için aynı mesafeyi 4 kez katettiğini, bu yüzden zaman zaman sıkıntı yaşadığını paylaştı.
En büyük hayali cumhurbaşkanı olmak
Babasının akülü arabasının arkasında okula gidip gelen 9 yaşındaki Sümeyye Biricik, 4 yıldır babasıyla Kırıkhan Bahçelievler İlkokuluna gittiğini söyledi.
Babasıyla okula gidip geldiği için mutlu olduğunu anlatan Biricik "Babam bana ve kardeşime derslerimizde de yardımcı oluyor, ben de derslerimde başarılı olmaya çalışıyorum." dedi.
En büyük hayalinin cumhurbaşkanı olmak olduğunu aktaran Biricik, bunun için derslerine çok çalıştığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Yıldız

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'da provokasyon yapıyor

2018-09-17 19:32 - Dünya

Trump'dan adayı Kavanaugh hakkındaki iddialara tepki

2018-09-18 04:32 - Dünya

En 'havalı' festival TEKNOFEST başlıyor

2018-09-20 12:32 - Teknoloji

beIN Sports'tan 'Şampiyonlar Ligi' açıklaması

2018-09-18 21:37 - Medya

'Putin jandarmalık görevini Türkiye'ye verdi'

2018-09-18 19:47 - Siyaset

'Kanal İstanbul bizim için en önemli proje'

2018-09-15 20:22 - Gündem

'İsrail'den Şam'a füze saldırısı' iddiası

2018-09-16 02:32 - Dünya

Beşiktaş 10 kişi kaldığı maçı kazandı

2018-09-16 02:42 - Spor

'Maruz kaldığımız saldırılar başarıyla bertaraf edilmiştir'

2018-09-16 02:42 - Siyaset

Anadolu Ateşi, Bakü'nün 100. kurtuluş günü için parladı

2018-09-16 02:42 - Magazin

İlgili Haberler

İstanbul'da 240 kiloluk obezite hastası, evinin 7. katından vinçle indirilerek hastaneye götürü

18:27 - Çevre-Hayat

Erciyes Kayak Merkezi, 3 milyon ziyaretçi hedefine sezon bitmeden ulaştı

14:17 - Çevre-Hayat

Hakkari ve Bitlis'te öğrenciler ramazan kolileri hazırlayarak dayanışma ruhunu pekiştiriyor

14:13 - Çevre-Hayat

Melikgazi Belediye Başkanı ve hayırseverlerin aldığı biyonik kollarla hayata tutundu

13:52 - Çevre-Hayat

Havagül öğretmen ilk atandığı Diyarbakır'da iki öğrencisini geleceğe hazırlıyor

13:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD yönetimi bazı tarifelerin iadesi için geliştirilen sistemin detaylarını paylaştı

02:12 - Dünya

Rusya: ABD ile İsrail'in saldırganlığı Orta Doğu'nun istikrarsızlaşmasına yol açtı

02:08 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turu ilk maçları yapıldı

02:03 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu ilk maçları oynandı

01:52 - Spor

Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı entübe edildi

01:22 - Gündem