?>

Kıyı Emniyeti ekipleri 9 ayda 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verdi

Bakan Uraloğlu, "100 araçlı filo ve 2 binin üzerinde deneyimli personel kadrosuyla 7 gün 24 saat, başta Türk boğazları olmak üzere, Mavi Vatan'da seyir emniyetini sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Gündem - 12 ay önce

Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizlerdeki seyir emniyetiyle birlikte can, mal ve çevre güvenliği adına önemli çalışmalara imza atan Kıyı Emniyeti ekiplerinin 2024'te 200 can kurtarma operasyonuyla 861 kişiyi kurtardığını belirterek, "9 ayda Türk boğazlarında 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verildi." ifadesini kullandı.

Uraloğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün (KEGM) 2024 yılı ocak-eylül dönemine ilişkin operasyonel faaliyetlerini değerlendirdi.

KEGM'nin filosunu güçlendirmeye devam ettiklerinin altını çizen Uraloğlu, 4 römorkör ile 6 kılavuzluk botunun Türk tersanelerinde yerli olarak üretilmesine yönelik adımları attıklarına dikkati çekti. Uraloğlu, "Yerli ve milli yazılım ve teknolojilerle çeşitli tip ve sınıfta modernize edilmiş 100 araçlı filo ve 2 binin üzerinde deneyimli personel kadrosuyla 7 gün 24 saat, başta Türk boğazları olmak üzere, Mavi Vatan'da seyir emniyetini sağlıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Denizlerdeki seyir emniyeti, can, mal ve çevre güvenliğinin artırılması adına önemli çalışmalara imza atan Kıyı Emniyeti ekiplerinin 2024'ün 9 ayında İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki kurtarma operasyonları hakkında bilgi veren Uraloğlu, bu süreçte 200 can kurtarma operasyonuyla 861 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

19 gemi kurtarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi

Uraloğlu, aynı dönemde 19 gemi kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirerek denizlerdeki seyir emniyeti, can, mal ve çevre güvenliğinin artırılmasını sağladıklarını anlatarak şöyle devam etti:

"Başta yoğun deniz trafiğinin olduğu noktalarda gemilerin emniyetli bir şekilde geçiş yapmasını sağlamak amacıyla refakat hizmeti de veriyoruz. 2024 yılı ocak-eylül döneminde 8 bin 595 gemiye seyir emniyetinin artırılmasına yönelik olarak olası bir arıza ve acil durumda ivedi olarak müdahale edilmesi amacı ile refakat hizmeti verildi. Limanlarda ve dar sularda gemilerin manevra yapabilmesine yardımcı olmak amacıyla verilen liman römorkörcülük hizmeti kapsamında ise 4 bin 963 operasyon gerçekleştirdik."

İstanbul ve Çanakkale boğazlarında verilen kılavuzluk hizmetine de değinen Uraloğlu, "9 ayda İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan 31 bin 161 geminin yüzde 61,8'ini oluşturan 19 bin 263 gemiye kılavuzluk hizmeti verdik. Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapan 34 bin 646 geminin ise yüzde 51,6'sı yani 17 bin 865 gemi, kılavuz kaptanlarımız tarafından yönetildi. 9 ayda Türk boğazlarında 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırbistan'dan ülkemize yatırım yapacak müteşebbislere kapımız açıktır

2024-10-11 19:03 - Siyaset

Kıyı Emniyeti ekipleri 9 ayda 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verdi

2024-10-13 14:23 - Gündem

AFAD Başkanı Memiş: Bina Deprem Yönetmeliği'nin çalışmalarını tamamladık

2024-10-08 15:17 - Gündem

Çanakkale'de nefes borusuna madeni para kaçan çocuğu öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı

2024-10-09 17:53 - Çevre-Hayat

Trump, "İran tehdidi" gerekçesiyle seçim öncesinde askeri uçak ve araç talep etmiş

2024-10-11 21:32 - Dünya

Fed tutanakları, yetkililerin çoğunluğunun 50 baz puanlık faiz indirimini desteklediğini gösterdi

2024-10-09 22:48 - Ekonomi

ÖSYM pazar günü 4 farklı sınav düzenleyecek

2024-10-11 09:28 - Eğitim

Motosikletleriyle çocuklara "mutluluk taşıdılar"

2024-10-06 14:23 - Çevre-Hayat

Milli İstihbarat Akademisinin panelinde 7 Ekim'in ardından bölgedeki ihtimallar tartışıldı

2024-10-08 10:25 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile Fransa Cumhurbaşkanı bölgedeki gelişmeleri görüştü

2024-10-12 08:37 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e kadar ulaştı

20:08 - Gündem

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Gündem

Denizciler, Küresel Sumud Filosu'na destek için Karadeniz'e açıldılar

19:03 - Gündem

İstanbul'da 3 adliyenin başsavcısı değişti

17:02 - Gündem

Burdur'da sahipsiz köpeğin saldırdığı kişi yaralandı

16:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgürlük Koalisyonu Filosu: Gazze için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

20:52 - Dünya

İsrail'in ABD'li sosyal medya fenomenlerine yaptığı ödemeler FARA kayıtlarına yansıdı

20:28 - Dünya

İsrail'in yasa dışı alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu'ndaki İtalyan parlamenterler ülkelerin

20:23 - Dünya

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e kadar ulaştı

20:08 - Gündem

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Gündem