?>

Kış olimpiyatlarına katılabilmek için asfalt zeminde çalışıyorlar

Sivas'ta asfalt zeminde hazırlıklarını sürdüren 16 kayakçı, 4 yıl sonra yapılacak olimpiyatlara katılabilmek için yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Sivas

Milli sporcular, Türkiye Kayak Federasyonu ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, yaklaşık 1 haftadır antrenör Harun Akyol gözetiminde üniversite yerleşkesinde kamp yapıyor.

Yaz mevsiminde asfalt zeminde antrenman yapan sporcular, katılacakları çeşitli organizasyonlarda toplayacakları puanlarla 2026'da İtalya'da düzenlenecek kış olimpiyatlarına kota almayı hedefliyor.

Bolulu milli kayakçı Abdullah Yılmaz, AA muhabirine, 8 yıldır kayaklı koşu sporuyla uğraştığını söyledi. Spora ortaokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını anlatan 18 yaşındaki Yılmaz, "Okulda kayaklı koşu seçmesi vardı, başta katılmak istemedim. Beden eğitimi öğretmenimiz yetenekli olduğumu düşünüp bu spora yönlendirdi. O dönem futbolda oynuyordum, seçmelere girdim ve birincilikle kazandım." dedi.

"Antrenmanlar zor ama zevkli geçiyor"

Yılmaz, 7 kez Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini, şimdiki hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hedefim olimpiyatlar ve dünya şampiyonaları. Şu anda da onun hazırlıklarına başladık, yurt dışındaki yarışmalara katılacağız. Yarışmalarda güzel dereceler elde ettikten sonra olimpiyatlara kota almaya çalışacağız. Antrenmanlarımız zor ama zevkli geçiyor. Bazen yoruluyoruz ama bu da bizim işimizin bir parçası. Olimpiyatlara katılmak bütün sporcuların hayali, benim de hayalim. Sadece katılmak değil, önemli olan derece elde etmektir. İnşallah olimpiyatlara katıldığım zaman bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı okutmayı istiyorum. Bu büyük bir hedef ve ilkinde olmasa da ikinci veya üçüncü de inşallah başarımı ortaya koyacağım."

"Hedefimiz 2026 kış olimpiyatları"

Ağrılı 24 yaşındaki milli sporcu Seher Kaçmaz ise 12 yaşından beri kayaklı koşu sporuyla uğraştığını belirtti.

Kayağa beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığını aktaran Kaçmaz, katıldığı ilk müsabakada üçüncü olduğunu ifade etti.

Kaçmaz, 3 Balkan, 10 da Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu bildiren Kaçmaz, "Hedefimiz 2026 kış olimpiyatları. Bunun için çok çalışıyoruz ve emek veriyoruz. İnşallah kotayı geçeriz. Orada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

Her sporcunun hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayan Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Rakiplerimizin çoğu 12 ay kar üzerinde çalışıyor, biz 3 ay kar görüyoruz. Her şeye rağmen ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu anda kışa hazırlık yapıyoruz. Boş durmamak için asfaltta kayıyoruz. Antrenmanlarımız zor ve yorucu geçiyor ama hedeflerimize, isteklerimize hiçbir şey engel olmuyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli güreşçi Burhan Akbudak'tan 'devamı gelecek' mesajı

2022-09-13 12:23 - Spor

AB Macaristan'a sağlanan fonların 7,5 milyar avroluk kısmının kesilmesini önerdi

2022-09-18 13:56 - Dünya

Medipol Başakşehir, Fiorentina'yı 3-0 mağlup etti

2022-09-16 00:13 - Spor

Inter'de Hakan Çalhanoğlu sakatlandı

2022-09-15 17:44 - Spor

Rıza Kayaalp 5. kez dünya şampiyonu oldu

2022-09-13 20:30 - Spor

Kış olimpiyatlarına katılabilmek için asfalt zeminde çalışıyorlar

2022-09-19 12:42 - Çevre-Hayat

Türkiye Okçuluk Federasyonu 'Sporcu Komisyonu' kuracak

2022-09-13 10:54 - Spor

Fransa'nın güneyinde çıkan yangında 1300 hektar yeşil alan zarar gördü

2022-09-13 12:32 - Dünya

ABD'nin enflasyonu piyasaları negatif etkiledi

2022-09-13 21:31 - Ekonomi

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aksyutin: Avrupa enerji krizinin asıl kazananı ABD’dir

2022-09-15 16:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız ailenin durağı İzmir oldu

18:28 - Çevre-Hayat

Muğla'da ortaokul öğrencisi kazandığı bursun ilk ödemesini okuluna bağışladı

16:37 - Çevre-Hayat

Tuz Gölü'nde oluşan kütleler fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor

14:18 - Çevre-Hayat

İkinci baharlarında belediyeden aldıkları destekle besici oldular

13:32 - Çevre-Hayat

Emekli pilot resim tutkusunu emekliliğinde de sürdürüyor

13:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı

01:37 - Siyaset

Fatih'te ölen Böcek ailesinin otelde kilitli kaldıkları ortaya çıktı

00:23 - Gündem

İsrail, Suriye'nin güneyine baskın düzenleyerek 3 kişiyi alıkoyduğunu duyurdu

00:03 - Dünya

ABD Adalet Bakanı Bondi, Epstein dosyalarını 30 gün içinde açıklayacaklarını bildirdi

23:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ittifakı eskisinden daha da güçlü hale getiriyoruz

23:49 - Dünya