?>

Kırmızı et üreticilerinden 'sıkıntı yok' mesajı

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle birçok ürüne yönelik talep artarken, kırmızı et sektörü temsilcileri tüketim için yeterli miktarda hayvan bulunduğunu ve tedirginliğe gerek olmadığını bildirdi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, yaptığı açıklamada, ülkede kırmızı et üretiminde bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

2019 yılı genelinde toplam kırmızı et üretiminin, bir önceki yıla göre yüzde 7,4 artışla 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildiğini belirten Tunç, 2018'de üretimin 1 milyon 118 bin 695 ton olarak kayıtlara geçtiğini aktardı.

Tunç, Kovid-19 nedeniyle kırmızı et piyasasında panik havası yaratılmaya çalışıldığına işaret ederek, "Kırmızı et ve ürünleri için tüketimimizi karşılayacak kadar hayvan varlığımız var. Kimse endişe etmesin. Rant sağlamak için 'hayvan ithal edilecek' diye söylenti çıkaranlara prim vermeyeceğiz. Tüketicilerimizin de içi rahat olsun." dedi.

"Hayvancılıkta gerekli tedbirler alındı"

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacı İnce de küresel bir sorun haline gelen Kovid-19 salgını sebebiyle tüm sektörlerde olduğu gibi hayvancılıkta da gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi. İnce, şöyle konuştu:

"Kırmızı et üretiminde herhangi bir problem bulunmamaktadır. Şu an itibarıyla besi sektöründe faaliyet gösteren yetiştiricilerimizin işletmelerinde 2020 yılı için tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda besi hayvanı ve buna bağlı olarak da kırmızı et tüketimini karşılayacak kadar üretimimiz bulunmaktadır."

"Küçükbaş hayvan sayısı yeterli"

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, mart itibarıyla sektörde yaklaşık 50 milyon koyun, yavrulama zamanından dolayı 15 milyon civarında kuzu olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de küçükbaş hayvan varlığı kırmızı et tüketimini karşılayacak durumda. Tüketicimizi ithalata muhtaç edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Salgın nedeniyle piyasada herhangi bir tedirginliğe, stok yapmaya da gerek yok. Kimse paniğe kapılmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldığı bir televizyon programında, Et ve Süt Kurumunun depolarının yeteri kadar dolu olduğunu ve fahiş fiyat artışlarına müdahalede bulunacaklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya koronavirüsten ölümlerde Çin'i geçti

2020-03-20 03:21 - Genel

ABD Başkanı Trump'ın koronavirüs testi 'negatif' çıktı

2020-03-15 10:37 - Dünya

Otomotivde “koronavirüs aksaklığı“ yaşanmıyor

2020-03-18 14:02 - Genel

Üç ayların ikinci kandili: Miraç

2020-03-20 14:52 - Gündem

Brezilya'da yeni tip koronavirüsten ilk ölüm

2020-03-17 21:17 - Dünya

Hukuk yargılamalarında yeni dönem başlıyor

2020-03-20 18:47 - Gündem

Vodafone'dan tüm Türkiye'ye "Evde Kal" çağrısı

2020-03-20 13:45 - Genel

Kırmızı et üreticilerinden 'sıkıntı yok' mesajı

2020-03-21 14:32 - Ekonomi

Koronavirüs selamlaşma şeklini değiştirdi

2020-03-19 17:37 - Çevre-Hayat

Kovid-19 salgınına karşı Avrupa ülkeleri tedbirlerini artırıyor

2020-03-20 20:31 - Gündem

İlgili Haberler

New York Fed'in çalışması yapay zekanın kullanımı artarken işten çıkarmanın az olduğunu gösterdi

21:38 - Ekonomi

Baykar'ın satın aldığı Piaggio Aerospace İtalyan Mali Polisi ile sözleşme imzaladı

21:23 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

18:40 - Ekonomi

FedEx, İstanbul Havalimanı'ndaki yeni küresel hava aktarma tesisini hizmete açtı

17:13 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Projesi ile dünya petrol arzına katkıda bulunuyoruz

16:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa'da düzenlenen operasyonda 300 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

07:58 - Gündem

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

07:52 - Gündem

Trump'tan Savunma Bakanlığının adını Savaş Bakanlığı olarak değiştirmeye yönelik ilk adım

06:23 - Dünya

Trump, Elon Musk hariç teknoloji liderlerini Beyaz Saray'da ağırladı

06:17 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor