Kırgızistan'da Türk Aksakalı Binali Yıldırım'a devlet nişanı verildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım'ı "Danaker Devlet Nişanı"na layık gördü.

Dünya - 4 yıl önce

Bişkek
Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgızistan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aksakallar Konseyi 13. Toplantısı'na katılan TDT Aksakallar Konseyi üyeleri ile görüştü.
Görüşmede, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Azerbaycan'dan Hasan Hasanov, Kazakistan'dan İkram Adırbekov, Kırgızistan'dan Medethan Şerimkulov, Özbekistan'dan Bakhtiyor Sayfullayev, Türkmenistan'dan temsilen Recep Bazarov ve TDT Genel Sekreteri Baghdad Amreyev yer aldı.
Caparov, burada yaptığı konuşmada, Aksakalların otoritelerinin tartışılmaz olduğunu belirterek, "Toplumda ve devlette önemli bir yere sahip Aksakallar tarihin seyrini belirlerler." dedi.
Birçok halkın geçmişini kaybettiği küreselleşme çağında kurulan Aksakallar Konseyi'nin önemini vurgulayan Caparov, gelecek nesillerin bu Teşkilatın bayrağını gururla taşıyabilecek konuma gelmesi için üye devletlerin Aksakallarının bilgeliğine başvurarak Teşkilatı dünyanın en güçlü kurumlardan biri haline getirebileceğini düşündüğünü dile getirdi.
Caparov, Aksakallar Konseyinin cumhurbaşkanlarının dinlediği ve güvendiği önemli bir müzakere organı olduğunu vurgulayarak, "Aksakallar Konseyi, bugüne kadar önemli kararlar aldı. Örneğin; bu organizasyonun sembollerinden bayrak ve logosunu onayladı, Türk Dünyası Ödülü, Türk Dünyası Üniversiteleri Birliği kuruldu, Türk dünyası tarihine dair ortak bir ders kitabı hazırlanıyor." ifadesini kullandı.
Kırgızistan'ın inisiyatifiyle başlayan Dünya Göçebe Oyunları'nın 4'üncüsünün Türkiye'de düzenleneceğine değinen Caparov, "Kırgız tarafı, Kırgız kültürünü, yaşamını, geleneklerini ve sanatını yaygınlaştırmak amacıyla oyunlara aktif olarak katılmak için hazırlanıyor." dedi.
Caparov, görüşmede, Kırgızistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve iş birliğinin güçlendirilmesine yaptığı büyük katkılardan dolayı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım'a "Danaker Devlet Nişanı"nı takdim etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da İsrail’in saldırısı altındaki Gazze ile dayanışma gösterisi yapıldı

2022-08-07 20:32 - Dünya

ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentisi temmuzda düşüş gösterdi

2022-08-08 20:28 - Dünya

Kırgızistan'da Türk Aksakalı Binali Yıldırım'a devlet nişanı verildi

2022-08-08 21:06 - Dünya

ABD Başkanı Joe Biden'in Kovid-19 testi tekrar negatife döndü

2022-08-06 21:24 - Dünya

Usik - Joshua maçının favorisi kim?

2022-08-03 16:11 - İnsan-Hayat

Eymen ez-Zevahiri: Göz doktorluğundan El-Kaide liderliğine

2022-08-02 13:24 - Dünya

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Aşure Günü mesajı

2022-08-07 13:55 - Siyaset

Rusya’daki stratejik şirketlerin hisselerinde işlemler dost olmayan ülkelere yasaklandı

2022-08-05 15:32 - Ekonomi

Malezya Dışişleri Bakanı Abdullah, 'Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirme' mesajı ver

2022-08-04 10:53 - Dünya

Marmara Denizi için fırtına uyarısı

2022-08-07 15:03 - Gündem

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset