?>

Kiraladıkları tarlalarda çadır kurup sebze yetiştiriyorlar

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden Elazığ'a gelen 4 aile, kiraladıkları tarlalarda sebze yetiştiriyor.

Ekonomi - 2 ay önce

Elazığ

Siverek ilçesinden yaklaşık 5 ay önce kente gelen ve 21 kişiden oluşan 4 aile, Ataşehir Mahallesi'nde kiraladıkları yaklaşık 50'şer dönüm tarlada domates, biber ve patlıcan ekimi yaptı.

Kiraladıkları tarlaların yanı başında kurdukları çadırlarda kalan aileler, hasat ettikleri ürünleri Elazığ ve çevre iller ile Adana, Mersin, Gaziantep ve Malatya gibi büyükşehirlere hem perakende hem de toptan pazarlıyor.

????

Her yıl farklı illerde kiraladıkları tarlalarda üretim yapan Siverekli aileler, bu yıl ilk defa geldikleri Elazığ'da yetiştirdikleri sebzelerin kalitesi ve veriminden memnun.

Sebze hasadı için Elazığ'dan da mevsimlik işçi tutan aileler, üretime ve istihdama katkı sağlıyor.

"Bu yıl hasat şükür iyi gidiyor"

Sebze yetiştiricisi Süleyman Al, her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çeşitli illerde sebze yetiştirdiklerini, bu yıl ilk defa Elazığ'a geldiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce sebze hasadına başladıklarını ifade eden Al, "Gurbette olmak biraz zor, birkaç ay evimizden uzakta kalıyoruz. Sürekli tarla işleri yapıyoruz. Bu yıl hasat şükür iyi gidiyor." dedi.

Maide Al ise 4 çocuk annesi olduğunu, her yıl eşiyle gurbette kiraladıkları tarlalarda sebze yetiştiriciliği yaptıklarını dile getirdi.

Kendilerine kalmaları için konteyner önerilmesine rağmen alıştıkları için sebze yetiştirdikleri tarlaların yanı başında kurdukları çadırlarda yaşamayı tercih ettiklerini belirten Al, şunları söyledi:

"Geçen sene Diyarbakır'daydık, bu yıl ilk defa Elazığ'a geldik. Çocuklarım küçük olmasına rağmen ekmek parası için koşuşturuyoruz. Kiraladığımız tarlalarda sebze yetiştiriciliği yapıyoruz, bu şekilde yıllardır ekmeğimizi kazanıyoruz. Hasattan sonra Siverek'e döneceğiz. Elazığ'da insanlardan memnun kaldık, Allah razı olsun. Ürünlerimizi tarlaya gelen müşterilere ve sebze haline satıyoruz, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin'e kadar gönderiyoruz. Kazancımız bu şekilde devam ederse gelecek sene yine buraya geliriz."

Mehmet Kesenek de yaklaşık 15 yıldır çeşitli illerde kiraladığı tarlalarda sebze yetiştirdiğini belirtti.

Bu yıl Elazığ'da daha çok domates ektiklerini, Elazığ'ın toprağının verimli olduğunu ifade eden Kesenek, kaliteli domates yetiştirdiklerini, ürünlere talebin yüksek olduğunu söyledi.

"Verim çok iyi, istediğimiz kadar domates alabiliyoruz"

Gaziantep'ten Elazığ'a domates almaya gelen Güngör Işık da Elazığ'dan bu yıl ilk defa aldıkları domateslerin Gaziantep'te çok beğenildiğini dile getirdi.

Işık, "Elazığ'ın suyundan mıdır toprağından mıdır bilemiyoruz ama domatesi çok kaliteli ve güzel olduğu için bu sene hep buraya geldik. Verim çok iyi, istediğimiz kadar domates alabiliyoruz, haftada 6 kamyon ürünü Gaziantep'e götürüyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muhteşem Yedili'nin 2. çeyrekte toplam karı 143 milyar dolara ulaştı

2025-08-29 13:43 - Ekonomi

Maduro: Venezuela son 100 yılda kıtamızda görülen en büyük tehditle karşı karşıya

2025-09-01 23:18 - Dünya

Kiraladıkları tarlalarda çadır kurup sebze yetiştiriyorlar

2025-09-02 14:18 - Ekonomi

Kırtasiye ürünleri seçiminde standartlara uygunluk önerisi

2025-08-27 12:03 - Ekonomi

TEKNOFEST Mavi Vatan Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı

2025-08-30 12:17 - Teknoloji

Erzurum'da restoranda çıkan yangın yandaki binaların çatısına sıçradı

2025-08-30 01:38 - Asayiş

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

2025-09-01 01:07 - Gündem

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır: "Dünyada 'Mavi Vatan' benzeri bir etkinlik yok

2025-08-30 12:32 - Teknoloji

Uzmanlar, iklim krizinin etkisiyle sellerin sıklığının ve şiddetinin arttığına işaret ediyor

2025-08-27 11:33 - Çevre-Hayat

Tarihin insan eliyle yapılan en büyük felaketi: İkinci Dünya Savaşı

2025-08-31 13:07 - Dünya

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı 9 ayda 26,9 milyon ürün denetledi, 2,1 milyar lira ceza kesti

10:12 - Ekonomi

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı

09:22 - Ekonomi

YEDAŞ çalışanları gerçek saha koşullarındaki eğitimle zorlu görevlere hazırlanıyor

14:13 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Türkiye ekonomisine duyulan güven ve artan ilgiyi memnuniyetle gözlemliyoruz

13:42 - Ekonomi

Türkiye'nin 9 aylık çekici ihracatı yüzde 53 arttı

13:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fransa'da Louvre Müzesi'nden tarihi eser çalan hırsızlar aranıyor

10:33 - Dünya

Adli Tıp Kurumuna 85 personel alınacak

10:28 - Gündem

Trump yönetimi, Gazze'de Hamas'ı silahsızlandırma planını uygulamak için hazırlanıyor

10:22 - Dünya

Hatay'da sağanak nedeniyle Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nda araçlar mahsur kaldı

10:18 - Gündem

Ticaret Bakanlığı 9 ayda 26,9 milyon ürün denetledi, 2,1 milyar lira ceza kesti

10:12 - Ekonomi