?>

'Kim aday olmak istiyorsa, gidin hepiniz imza verin'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Buradan ilan ediyorum, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine, onlara talimat veriyorum. Kim aday olmak istiyorsa, gidin hepiniz imza verin." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

YALOVA

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, başvurusunun ardından ilk mitingini memleketi Yalova'daki 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenledi.

11 yaşındayken, edebiyat öğretmeni olan teyzesinin kendisine yönelttiği "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "Milletvekili, başbakan olacağım.'' yanıtını verdiğini belirten İnce, o zamanlar cumhurbaşkanlarının sembolik olduğunu ifade etti.

İnce, "Böyle olacağını bilseydim 'cumhurbaşkanı olacağım' derdim." diye konuştu.

Dün akşam Ankara'dan Yalova'ya geldiklerinde eşinin kendisine bazı sorular yönelttiğini, en son sorusunun ''Şu an kendini nasıl tanımlarsın?" şeklinde olduğunu aktaran İnce, "Bunun üzerine ben de '80 milyonun yükü omuzlarımda. Öyle bir sorumluluk hissediyorum.' ifadeleriyle kendimi tanımladım." dedi.

"Genç kadın avukat beni bu sabah ağlattı"

Cumhurbaşkanlığına adaylığının ardından yoğun telefon ve mesajlar aldığını anlatan İnce, şunları söyledi:

"Sabah tesadüfen telefonu elime aldım. Genç bir kadın avukat beni bu sabah ağlattı. Mesajı söyleyeyim, buradaysa elini kaldırsın, onu tanımak istiyorum. Mesajda, 'Tam her şey bitti derken, tam ümidimi yitirdim, artık saraylar, saltanatlar kurdu tam bunlardan kurtulamayız.' derken yeniden gönlüme bir ışık doğdu ve talimatınız üzerine cübbemi arabama bırakıyorum. Ben avukatım, küçük bir çocuğum var. Tam çocuğuma bakıp eve gitmek üzereyken, yeniden yollara düşeceğim ve 24 Haziran'da sizin talimatınızı bekliyorum, cübbem arabamda.' diyordu. O genç kadın beni bu sabah ağlattı. İşte tam böyleyiz. Umutlarınızı yeniden yeşertin, yeniden tazeleyin, başaracağız."

Kucağındaki bebeğiyle meydanda bulunan genç kadını yanına davet eden Muharrem İnce, kendisiyle yeniden görüşmek için iletişim bilgilerini istedi.

Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan ilan ediyorum, CHP üyelerine talimat veriyorum, vatandaşlarımızdan da rica ediyorum; Sayın Akşener'e, Sayın Karamollaoğlu'na, Sayın Perinçek'e kim aday olmak istiyorsa, gidin hepiniz imza verin. Demokrasi budur. Hepiniz imza verin. Ben HDP'li değilim, HDP'nin dünya görüşüyle benim görüşüm bağdaşmaz. Ben Saadet Parti'li değilim. Ben Saadet Partisi gibi düşünmüyorum. Ben İYİ Parti'li de değilim, ben İYİ Parti gibi de düşünmüyorum. Ben sapına kadar Cumhuriyet Halk Parti'liyim. Ama HDP'liler de MHP'liler de İYİ Parti'liler de AK Parti'liler de CHP'liler de bu memleketin evladı."

Demokrasinin, "Kendin için bir şey istemek değil, karşıdaki için bir şey istemek" olduğunu vurgulayan İnce, "Demokrasi, empati yapmaktır. Ben dokunulmazlıklar konusunda 'hayır' oyu verdim. Bugün olsa yine 'hayır' veririm. Bunu yaparken 'Kürtlerin hoşuna gitsin' diye yapmadım. Bunu oy için yapmadım, inandığım için yaptım." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bu Muharrem İnce, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı MHP'ye husumet besliyor.'' sözlerini hatırlatan İnce, "Yalovalı ülkücüler bilir. Biz ikinci Yalova belediye seçimlerini ülkücülerin katkısıyla aldık. Onlar destek oldular bize. Benim MHP'ye ya da ülkücülerle hiçbir husumetim yoktur. Tam tersine Yalova'da ikinci seçimlerde bize oy verdiler, bunu biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'dan skandal karar

2018-04-29 00:27 - Dünya

ABD Dışişleri, basın özgürlüğü açıklamasında İsrail'i görmedi

2018-05-04 03:02 - Dünya

'Şimdi zaman Türkiye'yi şaha kaldırma zamanıdır'

2018-05-05 19:02 - Siyaset

Nişantaşı Üniversitesi, israfa karşı Sıfır Atık Projesi geliştirdi

2018-04-30 22:00 - Eğitim

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Almanya'ya davet edildi

2018-04-29 20:32 - Siyaset

'Özbekistan ile iş birliğimizi güçlendirmeye hazırız'

2018-04-30 23:32 - Dünya

'Allah aşkının şairi: Yunus Emre'

2018-04-30 19:32 - Kültür Sanat

'Kim aday olmak istiyorsa, gidin hepiniz imza verin'

2018-05-05 23:02 - Siyaset

Şanlıurfa'da şiddetli yağış su baskınlarına sebep oldu

2018-05-02 05:02 - Gündem

"İş Sağlığı ve Güvenliği bütün paydaşlarla beraber yürütülmeli"

2018-05-05 13:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23 yıllık iktidarlarımız boyunca hep gençlerle omuz omuza yürüdük

18:27 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özel'in cemevleriyle ilgili açıklamalarına te

14:22 - Siyaset

Bakan Yumaklı, ürünlerde pestisit kalıntısını önlemeyi amaçlayan yeni B-Reçete Sistemi'ni anlattı

11:23 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri 21 Aralık'a kadar aralıksız devam edecek

11:18 - Siyaset

Bakan Fidan: Suriye'de, geri dönenlerin yaşamını ve temel hizmetleri sağlayacağı bir altyapıya ihtiyaç var

00:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde kar yağışı etkili oldu

19:58 - Gündem

Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti

19:52 - Gündem

Fatih Karagümrük ile Kocaelispor 1-1 berabere kaldı

19:23 - Spor

Rusya: Kiev, Rusya'ya götürüldüğünü iddia ettiği çocukların listesini hala vermedi

18:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23 yıllık iktidarlarımız boyunca hep gençlerle omuz omuza yürüdük

18:27 - Siyaset