?>

Kılıçdaroğlu ve eşinden ev ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Mamak'ta apartman görevlisi olarak çalışan Hüsamettin Büke'yi evinde ziyaret etti.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu çifti, apartman görevlisi olarak çalışan Hüsamettin ve Nuray Büke çiftinin evlerine konuk oldu.

Apartman görevlilerinin yaşadığı sorunları ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, Büke ailesinin kızları Yağmur ve Nehir ile de sohbet ederek, çocuklara tablet hediye etti.

Apartman görevlilerinin başka, kendilerinin de farklı bir alanda koşturduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin, insanların derdi çok. Markette sorun var, sokakta sorun var, kahvede sorun var, her yerde sorun var. Oysa siyasetin görevi çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak olmalı. Okusunlar, çalışsınlar, bir yerlere gelsinler, daha iyi imkanlara sahip olsunlar; hepimizin ortak arzusu bu." değerlendirmesinde bulundu.

Evlere temizliğe gittiğini belirten Nuray Büke'nin "Asgari ücretle geçinmek çok zor" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, bir kişinin kazandığı asgari ücretle bir ailenin geçinmesinin zorluğuna dikkati çekti.

Hüsamettin Büke'nin, bazı apartman görevlilerinin maaş alamadığını, bazılarının ise sigortasının yatırılmadığını söylemesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Sigorta, gelecek demek. Bir emeklilik hakkını kazanması lazım insanların, sağlık sisteminden yararlanması lazım ailelerin." ifadesini kullandı.

Evden ayrılırken karşılaştığı başka bir apartman görevlisiyle de sohbet eden Kılıçdaroğlu, sayıları 1 milyona ulaşan apartman görevlilerinden örgütlenmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, bir dernek çatısı altında örgütlenecek apartman görevlilerinin, seslerinin daha gür çıkacağını vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa haftayı rekorlarla tamamladı

2021-01-08 21:51 - Ekonomi

Diyarbakır'da 258 Mehmetçik Suriye'ye uğurlandı

2021-01-06 23:05 - Gündem

DEİK “Türkiye-AB İlişkilerinde 2021 Beklentileri“ webinarı

2021-01-06 18:31 - Genel

Cyle Larin Sergen Yalçın ile kendini buldu

2021-01-07 14:31 - Spor

Abdi İbrahim, Kovid-19 aşısı üretimi için izin belgesi aldı

2021-01-07 14:31 - Genel

Yapı Kredi, Banvit Foods SRL'ye finansal danışmanlık sundu

2021-01-07 15:52 - Genel

Uzmanlara göre ABD demokrasisinin prestiji sarsıldı

2021-01-07 16:31 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan BM Genel Sekreteri Guterres'e iki devletli çözüm yaklaşımı mesajı

2021-01-06 22:51 - Dünya

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğiz

2021-01-06 23:06 - Siyaset

Çin: Uzmanların ülkede virüsün kaynağını araştırması için DSÖ ile istişareler yürütülüyor

2021-01-06 23:07 - Dünya

İlgili Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

16:33 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, Romanya Başbakanı Bolojan ve mevkidaşı Şerban ile görüştü

16:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

15:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü

15:08 - Siyaset

Bakan Güler: Terörsüz Türkiye hedefi artık somut bir ufuk haline gelmiştir

15:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Rusya'da satılacak cihazlarda ulusal mesajlaşma uygulamasını kurma şartı getirildi

13:18 - Dünya

ABD: Ukrayna'da güvenlik için en büyük payı Avrupa'nın üstlenmesi gerekiyor

13:13 - Dünya

Kuzey Kore'nin ABD'ye nükleer tehdit oluşturabilecek gizli füze üssü olduğu iddia edildi

13:08 - Dünya

ABD temyiz mahkemesinden, göçmenlere verilen geçici koruma statülerinin sonlandırılmasına onay

12:57 - Dünya

Çanakkale'de çıkan orman yangınının ilerleme hızı güvenlik kamerasında

12:48 - Gündem