?>

Kılıçdaroğlu'ndan Saadet Partisi'ne ziyaret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, son derece güzel, sıcak bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye'yi, Ortadoğu'yu ve dünyayı görüştüklerini ifade etti.

Memleketin huzura ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Kavgasız bir Türkiye istiyoruz. Birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Siyasi anlayışımızı bunun üzerine kurarsak, demokratik parlamenter sistemi bu çerçevede güçlendirirsek Türkiye büyük ölçüde huzura kavuşacaktır." diye konuştu.

İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri, yazabilmeleri ve konuşabilmeleri gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ile bu konuda büyük bir görüş birlikleri bulunduğuna dikkati çekti.

Temel Karamollaoğlu da "Referandum sırasında makul bir tavır sergilendi, bundan dolayı da kendisine telefon ettiği zaman teşekkürlerimi arz etmiştim. Bu memleket hepimizin. Biz bu memleketin içinde farklı kanaat ve düşüncelere sahip olsak da barış ve huzur içinde yaşamak mecburiyetindeyiz."

"Bir kamplaşma ve bloklaşma asla doğru değil"

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "2019 öncesinde bu diyaloğun sürmesini ve bir ortak aday noktasında hareket edilmesini bekleyebilir miyiz?" sorusu üzerine "Bu konular hiç konuşulmadı." dedi.

Bunun sadece bir nezaket ziyareti olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ama Türkiye'nin geleceği konusundaki karşılıklı endişelerimizi paylaştık, düşüncelerimizi birbirimize ifade ettik. Sayın Genel Başkan bir şeyden söz etti, o çok önemlidir. Adalet. Adaletin olmadığı yerde, devlet olmaz. Adalet vurgusu çok önemlidir. Hepimiz için adalet kavramı önemlidir ve geçerlidir. Türkiye'nin huzura ve adalete ihtiyacı var. 2019 şöyle, şu şöyle, şu işte bilmem başkan olacak bu konular hiç görüşülmedi."

Karamollaoğlu da bu konulara girmediklerini vurgulayarak, "Şu anda bayağı erken. Daha sonra inşallah bu konudaki fikirlerimizi kamuoyuna duyururuz." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "(Hayır) diyen diğer partileri de ziyaret etme fikriniz var mı?" sorusuna, "Elbette bütün siyasi partilere gitmek isteriz, konuşmak isteriz." karşılığını verdi.

Bir kamplaşma ve bloklaşmanın asla doğru olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Siyasetin tevazu, nezaket kuralları içinde... Karşılıklı birbirimizin düşüncelerini birbirimize aktararak, konuşarak, dinleyerek ve gerekirse de tartışarak bunları yapabildiğimiz zaman demokrasimiz güçlenmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Akademisyenlerin açlık grevi

Akademisyenlerin açlık greviyle ilgili bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Biz haksız yere görevine son verilen, kapının önüne konulan bilim insanlarına yapılan muameleyi doğru bulmuyoruz. Barış bildirisini imzaladı diye, katılırsınız veya katılmazsınız, bir üniversite hocasının kapının önüne konması kadar yanlış bir şey yoktur." ifadesini kullandı.Muhabir: Esin Işık

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cüzdanından çıkan sevgilisiyle yediği ilk çikolatanın kağıtları polisi şaşırttı

2017-05-09 03:02 - Asayiş

'Türk uçakları gelemez' denilen yerde bozguna uğradılar!

2017-05-08 01:02 - Gündem

Mardin'de yasa dışı bahis operasyonu: 6 tutuklama

2017-05-08 15:47 - Gündem

FETÖ'den ihraç edilen vergi uzmanı gözaltına alındı

2017-05-12 20:52 - Asayiş

FETÖ'den ABD Kongre üyelerine skandal Türkiye mektubu

2017-05-09 02:57 - Dünya

Tarihi Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma işlemi başladı

2017-05-12 12:12 - Gündem

Türkiye UNESCO ve BMDTÖ yürütme konseylerine aday oldu

2017-05-06 15:22 - Kültür Sanat

İbrahim Erkal'dan bir iyi bir kötü haber!

2017-05-09 15:37 - Magazin

Başdanışmanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ata binme fotoğraflarını paylaştı

2017-05-06 21:57 - Siyaset

'Ağrı'da operasyonlar çerçevesinde 48 terörist etkisiz hale getirildi'

2017-05-07 21:17 - Gündem

İlgili Haberler

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye'den Çin'e 175 milyon dolar, Çin'den de Türkiye'ye 3,2 milyar dolarlık bir yatırım hacmi söz konusu

19:44 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın ailesini ziyaret etti

19:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ürdün Kralı Abdullah ile iki ülke dostluğunu güçlendirecek kararlar aldık

19:36 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü

18:34 - Siyaset

MHP, 57. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak

15:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Medya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya