?>

Kerç Boğazı'ndaki yangının ateşi Çanakkale'ye düştü

Kerç Boğazı'nda meydana gelen gemi kazasında hayatını kaybeden Semih Solak'ın Çanakkale'nin Biga ilçesindeki ailesine acı haber verildi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Semih Solak'ın babası Sadık Solak, “11 Mayıs'ta bedelli askerliğini gidecekti.

Asayiş - 7 yıl önce

Kerç Boğazı'nda meydana gelen 2 gemi yangınında hayatını kaybeden, geminin 2. çarkçısı 25 yaşındaki Semih Solak'ın Biga ilçesi bağlı Balıklıçeşme köyünde bulunan ailesine yetkililer tarafından acı haber verildi.

Oğlunun 11 Mayıs'ta bedelli askerliğini yapmak üzere gemiden izne ayrılıp Çanakkale'ye geri dönme planı yaptığını belirten Baba Sadık Solak, oğlunun başka bir gemiye gitme planı yaparken aradaki 3-4 aylık süreyi kapatmak için fikir değişikliği yaparak bu gemiye gittiğini belirtti.

Baba Solak, “Televizyonda haberlerden izledik. Oğlum 20 gün oldu. Bu gemiye gideli. 20 gündür o gemideydi. İstanbul'dan indi. Suriye'ye gitti. Ben gemiye gittikten sonra öğrendim tanker olduğunu. Suriye'den döndüler, Rusya'ya gittiler.

Rusya'dan doğalgaz olarak herhalde yüklenmiş. 2 gün önce oğlumla internetten canlı görüştük. 'Baba yükledik açıklarda bekliyoruz. Şirketin diğer gemisi gelecek. Ona aktarma yapacağız. Ondan sonra tekrar dolum yapıp, Suriye'ye gideceğiz' dedi.

Sonra haberlerde bu olayı izleyince, bu aktarma olayından haberim olduğu için şüphelendim. Telefonla arıyorum. Cevap vermiyor. Şimdi öldüğü haberini aldık. Şuanda Kırım'da hastanede morgdaymış. Şuanda şirketten hiç bir bilgi yok. Şirketin telefonlarına da ulaşamıyoruz.

Bir iki çarkçı arkadaşlarım var. Onlar araştırdılar bilgi alamadık. Doğru düzgün şirketin ismini bile bilmiyoruz. 20 gün oldu. Başka bir şirketten indi. Telefon etti. Baba, 'Geliyorum' dedi. Oğlum Nisan'a kadar çalışacaktın, ne oldu dedim. Bilmiyorum çarkçı başı bizi takım olarak indirdi dedi. 2 saat sonra tekrar aradı.

Baba başka bir gemiden haber aldım. Beni çağırdılar. O gemiye gidiyorum, gelmeyeceğim dedi. Bir akşam İstanbul'da kaldı. Tekrar işte bu şirkete geçti. Hadi 3-4 ay boşta kalmayayım dedi. 3-4 ay sonra 11 Mayıs'ta bedelli askerliğini gidecekti. Cenazeyle ilgili şu anda bilgimiz yok" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'FETÖ, uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ediyor'

2019-01-22 17:57 - Gündem

Baba ile kızı ölümden döndü

2019-01-19 20:02 - Asayiş

Hayvan dostu profesör 20 yıldır sokak hayvanlarını besliyor

2019-01-19 20:02 - Çevre-Hayat

Türkiyei seçimi dünyada en iyi gerçekleştiren ülkedir”

2019-01-20 15:03 - Siyaset

Şam’da korkunç olay: 7 çocuk can verdi

2019-01-23 14:31 - Gündem

Ukraynalı denizci askerlerin avukatlarından 'itiraz'

2019-01-19 04:32 - Dünya

Milliler İngiltere’yi geçip finale yükseldi

2019-01-17 19:21 - Spor

Eskişehir’de gol yok

2019-01-20 21:19 - Spor

Kerç Boğazı'ndaki yangının ateşi Çanakkale'ye düştü

2019-01-23 18:32 - Asayiş

Yazın ot biçtikleri makine ile kışın kar temizliyorlar

2019-01-19 20:26 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

Kocaeli'de hız uyarısı yapan kişiye saldıran sürücü yakalandı

20:38 - Asayiş

Batman'da bir araca düzenlenen silahlı saldırıda anne, baba ve 2 çocuğu öldü

09:35 - Asayiş

Sarp Gümrük Kapısı ve İstanbul'da 601 kilo uyuşturucu ele geçirildi

09:03 - Asayiş

Bursa'da bir çocuğun markette peçeteleri yakma anı güvenlik kameralarıyla kaydedildi

08:47 - Asayiş

Siber suçlarla mücadele kapsamında 10 günde 364 şüpheli gözaltına alındı

08:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD'li arabulucuya göre, Trump Gazze savaşını bitirme konusunda daha ciddi, Netanyahu ise umurs

02:08 - Dünya

Trump, Tennessee'nin Memphis kentine Ulusal Muhafız konuşlandırmak için kararname imzaladı

01:58 - Dünya

27 mülki idare amiri birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi

01:18 - Gündem

Washington Post: Charlie Kirk'ün katil zanlısı, tutuklanmadan önce suçunu itiraf etti

01:13 - Dünya

Kanada Başbakanı, Filistin Devleti'ni tanıma niyetini yineledi

00:37 - Dünya