?>

Keçiören'de 2 ton elektronik atık geri dönüşüme kazandırıldı

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Artık Keçiören Belediyesi'ne çöp kamyonu girmiyor. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor"

Ekonomi - 5 yıl önce

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, son bir yılda 2 ton elektronik atığın toplandığını ve geri dönüşüme kazandırıldığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ilçede bulunan ve kullanım ömrünü tamamlayan elektronikleri toplayarak geri dönüşüme kazandırmaya devam ediyor.

Son bir yılda 2 tondan fazla atık toplayan Keçiören Belediyesi, geri dönüşüme katkı sunmak isteyen vatandaşların evlerinde atıl durumda bulunan ve taşınması güç olan elektronik atıkları ise görevliler aracılığıyla evlerden alıyor.

Vatandaşlar da elektronik atıklarını Keçiören Belediyesi'ne bağlı kültür merkezleri, spor tesisleri ve kurs merkezlerine teslim edebiliyor.

- "Sıfır Atık Belgesi'ni aldık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Atıkların geri dönüşümü noktasında bilinçli ve sorumluluk sahibi bir toplum inşa edersek herkes gönüllü olarak doğasever olur. Biz de elektronik atıkların çevreye zarar vermemesi için vatandaşımızın kullanmadığı atıkları belediye olarak topluyoruz. Bu kapsamda, son bir yılda 2 ton elektronik atık toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı. Ayrıca, çocuklarımızı sıfır atık seferberliğine müdahil etmek için Okullar Arası Ödüllü Elektronik Atık Toplama Yarışması düzenleyerek olumlu neticeler aldık." ifadelerini kullandı.

Altınok, elektronik atık toplama çalışmasıyla hem ekonomiye katkı sağlandığını hem de çevre kirliliğinin önünü geçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yüzyıllar boyunca doğaya zarar veren elektronikleri ekonomiye kazandırıyoruz. Sadece elektronik atıkları değil, birçok noktada geri dönüşümü hayata geçirdik. Geri dönüşümü hizmet içi alanda yaygınlaştırdık ve personelimizi geri dönüşüme teşvik ettik. Türkiye'de çok az belediyenin sahip olduğu Sıfır Atık Belgesi'ni aldık. Artık Keçiören Belediyesi'ne çöp kamyonu girmiyor. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Eylül ayında, Tivibu'da en çok izlenen film "Alfa Kurt" oldu

2020-10-13 14:21 - Ekonomi

Teknolojinin 4 dev şirketi Kovid-19 salgınında New York ofislerini genişletti

2020-10-15 12:56 - Genel

İstanbul'un bazı ilçelerinde yağış etkili oluyor

2020-10-18 14:55 - Genel

Sanayileşme İcra Komitesi kuruluyor

2020-10-14 12:21 - Ekonomi

Futbol kulüpleri eylülde yatırımcısına kaybettirdi

2020-10-13 14:44 - Ekonomi

Hipertansiyon tedavisinde sağlıklı yaşam tarzı önemli

2020-10-15 17:44 - Ekonomi

Yerli Vedubox, global iletişimde ön plana çıkıyor

2020-10-14 13:57 - Ekonomi

Başakşehir Ampute Futbol Takımı oyuncularıyla sohbet..

2020-10-18 08:50 - En Son Yazılar

Dost arıyorsan, Allah yeter!..

2020-10-17 04:38 - En Son Yazılar

Sahte içki yine sahne aldı!..

2020-10-14 20:57 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

HAVELSAN "TS EN ISO 56001 belgesi" alan ilk yazılım şirketi oldu

13:08 - Ekonomi

Almanya'nın ihracatı mayısta aylık bazda yüzde 1,4 düştü

12:18 - Ekonomi

Trakya'dan ihracat yılın ilk yarısında 1 milyar doları aştı

11:48 - Ekonomi

TCMB, Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'nin faaliyet iznini iptal etti

09:47 - Ekonomi

İklim Kanunu ile karbonun doğru fiyatlandırılması sağlanarak enerjide verimliliğe katkı sunulacak

09:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Rapor: İngiltere'de bazı çocuklar "Dickens romanlarını" andıran yoksulluk içinde büyü

13:12 - Dünya

HAVELSAN "TS EN ISO 56001 belgesi" alan ilk yazılım şirketi oldu

13:08 - Ekonomi

Türkiye'de 6 il ve Norveç'in başkenti Oslo'daki uyuşturucu operasyonlarında 26 şüphel

13:03 - Gündem

Han Yunus’ta yerinden edilmiş Filistinliler zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ediyor

12:52 - Dünya

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze ve Batı Şeria'da 17 bin 315 Filistinli öğrenciyi öld

12:48 - Dünya