Keçiören Belediyesi'nden Kitap Çağır hizmeti

Özellikle 20 yaş altı çocuklara ve gençlere istedikleri kitapları ulaştırmada büyük bir başarı gösteren Kitap Çağır uygulaması...

Ekonomi - 6 yıl önce

Keçiören Belediyesi tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hayata geçirilen Kitap Çağır hizmeti Avrupa Konseyi tarafından iyi uygulama örneği seçildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, pandemi sürecinde Fatih Kütüphanesi'nde bulunan 40 bin kitabı vatandaşın kapısına kadar götürmek için belediyenin web sitesi üzerinden yönetilen Kitap Çağır uygulaması ile birçok yaş grubundan vatandaşın kitap talebini karşıladı.
Özellikle 20 yaş altı çocuklara ve gençlere istedikleri kitapları ulaştırmada büyük bir başarı gösteren Kitap Çağır uygulaması, Avrupa Konseyi Kongresi İnsan Hakları Sözcüsü Herald Bergmann tarafından hazırlanan İnsan Hakları El Kitabı içerisinde iyi uygulama örneği olarak yer aldı.
Avrupa Konseyi Kongresi İzleme Komitesi üyelerinin onayına sunulan el kitabında, şunlar belirtildi:
"Keçiören Belediyesi, Kitap Çağır Projesi ile birlikte internet sitesi üzerinden vatandaşların kitap talep etmelerine imkan veriyor. Vatandaşlar Fatih Kütüphanesi içerisinde bulunan 40 bin kitap arasından istedikleri kitaplara ulaşıyorlar. Talep edilen kitaplar dezenfekte edilen poşetlere konularak 48 saat içerisinde vatandaşlara ulaştırılıyor."
Keçiören Belediyesi web sitesi üzerinden Kitap Çağır ‘https://www.kecioren.bel.tr/kitap-sorgu.html linkini tıklayan vatandaşlar sisteme giriş yaparak öncelikle Fatih Kütüphanesi'nde kitap sorgulaması yaptı.
İstenen kitap kütüphanede mevcut ise Fatih Kütüphanesi’nden vatandaşa onay bilgilendirme maili gönderildi.
Eğer istenen kitap ödünç verilmiş ya da kütüphanede yok ise vatandaş telefonla aranarak veya yine mail gönderilerek bilgilendirildi.
Talep edilen kitaplar temas edilmeden ve ıslanmayacak şekilde dezenfekte edilerek poşetlenip ve özel ekipler tarafından 48 saat içerisinde vatandaşın adresine ulaştırıldı.
Kitap teslim tutanağına ödünç verilme süresi ve ne zaman geri alınacağı yazılarak tekrar evlerden toplandı. Toplanan kitaplar dezenfekte edilerek yeniden talep edilmeye hazır hale getirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde gündeme gelen ve ‘İnsan Hakları El Kitabı’ adlı çalışmada iyi uygulama örneği olarak gösterilen Kitap Çağır hizmetimiz gurur kaynağımız oldu. Uluslararası platformlarda örnek olarak değer gören hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Libya'da Hafter milisleri yolcu uçağının piste inişini engelledi

2020-09-30 18:22 - Dünya

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Düşman kaçıyor, zırhlı araçları savaş alanında bırakıyor!

2020-09-27 22:04 - Özel Haber

Keçiören Belediyesi'nden Kitap Çağır hizmeti

2020-10-01 14:51 - Ekonomi

Esenboğa Elektrik halka açılıyor

2020-09-28 21:24 - Genel

Çavuşoğlu BM'yi terör mağduru Diyarbakır Anneleri'ne desteğe çağırdı

2020-09-28 22:51 - Siyaset

Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor

2020-09-25 18:10 - Gündem

Ermenistan'ın saldırısında aynı aileden 5 Azerbaycanlı hayatını kaybetti

2020-09-28 00:21 - Dünya

YTB'den 'Türkiye-Azerbaycan Dayanışma Programı'

2020-09-29 02:46 - Gündem

Mali'de geçiş sürecinin cumhurbaşkanı ve yardımcısı yemin etti

2020-09-25 19:21 - Dünya

Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları Karabağ

2020-09-29 19:16 - Dünya

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem