Kayserispor 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti

Sezonu 32 puanla son sırada tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, 5 yıldır mücadele ettiği Süper Lig'den düştü.

Spor - 6 yıl önce

Kayseri

Süper Lig'de sezona 20 transfer yaparak başlayan ancak beklediği sonuçları 4 teknik direktör değiştirmesine rağmen alamayan Kayserispor, 5 yıl aradan sonra küme düştü.
1966 yılında kurulan sarı-kırmızılılar, 1972-1973 sezonunda İkinci Lig Kırmızı Grubu Trabzonspor'un önünde 1 averaj farkla şampiyon tamamlayarak, Birinci Lig'e yükseldi.
Aralıklarla 23 yıl Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor, son 5 sene ise aralıksız Türkiye'nin en üst liginde yer aldı.
Geçen sezonu 41 puanla 10. sırada tamamlayan ve kadrosunu büyük oranda değiştiren Kayserispor, sezona büyük umutlarla başladı. Sezona teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde başlayan sarı-kırmızılılar, istenilen sonuçları alamayınca adeta ligin dibine demir attı.
Lige kötü başlayan sarı-kırmızılılarda, 7. haftadaki 4-0'lık Göztepe yenilgisinin ardından Karaman ile yollar ayrıldı. İlk 7 haftada topladığı 3 puanla son sırada yer alan Kayserispor'u devralan teknik direktör Samet Aybaba da 8. haftadaki Kasımpaşa beraberliği ve 9. haftadaki BtcTurk Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından, göreve geldikten 17 gün sonra istifa etti.
Ligin 10. haftasında 3. kez teknik adam değişikliğine gitmek zorunda kalan Kayseri ekibi, Bülent Uygun ile anlaştı. Uygun yönetiminde çıkılan ilk maçta Fenerbahçe'ye karşı alınan 1-0'lık galibiyet umutları yeşertse de kötü gidişat ilerleyen haftalarda devam etti.
Bu karşılaşmanın ardından çıktığı 7 müsabakada sadece sahasında Çaykur Rizespor'u yenen ve 6 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar, ilk yarı sonunda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 10 puan toplayıp, ligin son sırasında yer aldı.
Üç teknik direktör değiştirdiği ilk devrede sadece 10 puan toplayabilen Kayseri ekibi, devre arasında göreve getirilen Robert Prosinecki'nin 17 haftada aldığı 22 puanla da ligde tutunamadı ve TFF 1. Lig'e düştü.

Tokgöz: "İkinci yarının en iyi takımlarından biriyiz."

Kulüp asbaşkanı ve basın sözcüsü Mustafa Tokgöz, yönetime geldikleri ikinci yarının başından itibaren ligde kalabilmek adına büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.
İlk devrenin sonunda dağılmış bir takımı başkan Berna Gözbaşı'nın yeniden toparladığını ve 17 haftada 22 puan topladıklarını anımsatan Tokgöz, "İkinci devrenin en iyi takımlarından biriyiz ancak bu puanlar bizi ligde tutmaya yetmedi. Elimizden gelenin fazlasını yaptık ama olmadı." ifadelerini kullandı.
Kayserispor'un büyük bir camia olduğunu, kısa sürede toparlanacağını dile getiren Tokgöz, şunları söyledi:
"Bu sezon çok fazla şanssızlık yaşadık. Dördüncü teknik direktörle ligi bitirdik. Devre arasında 10 oyuncumuz takımdan ayrıldı. Çok kısa sürede bunların yerine yeni oyuncular almak zorunda kaldık. Yaşadığımız maddi sıkıntının haddi hesabı yoktu.
Berna Gözbaşı ve yönetim olarak biz bunların üstesinden gelerek 2. devreye bambaşka bir Kayserispor hazırladık. Biz Süper Lig'deki mücadelemize 1 yıl ara veriyoruz. Önümüzdeki sezon şampiyon olarak tekrar Süper Lig'e geleceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışına 7'den 70'e vatandaşlardan yoğun ilgi

2020-07-24 17:06 - Gündem

Hindistan'ın Assam eyaletinde sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 111'e yükseldi

2020-07-21 21:02 - Dünya

Trafik kazasında hayatını kaybeden sözleşmeli er Yozgat'ta toprağa verildi

2020-07-20 22:57 - Gündem

Bağdat Havalimanı yaklaşık 4 ay sonra uçuşlara açıldı

2020-07-23 16:27 - Dünya

ABD iki Çinli hackerı Kovid-19 aşısı üzerine çalışan şirketleri hedef almakla suçladı

2020-07-21 22:11 - Gündem

Güreşin 'Bronz adam'ı Tokyo'da altın madalya hedefliyor

2020-07-24 15:27 - Spor

Afganistan'da intihar saldırısında 8 asker öldü

2020-07-20 23:19 - Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Cezayirli mevkidaşı Bukadum ile Libya’yı görüştü

2020-07-22 20:07 - Dünya

TFF 1. Lig'de play-off yarı final rövanş maçlarının hakemleri açıklandı

2020-07-21 22:32 - Spor

Kayserispor 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti

2020-07-26 16:57 - Spor

İlgili Haberler

Beşiktaş, Vlahovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

18:33 - Spor

Bakan Bak, Süper Lig'in yeni sezonu için açılış mesajı yayımladı

18:07 - Spor

Selin Hürmeriç, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 5. oldu

17:53 - Spor

Çaykur Rizespor, Umut Erdem'i transfer etti

17:38 - Spor

Antalyasporlu 83 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy, Estonya'da iki kez zirveye çıktı

16:23 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge vizyonumuzun menziline ulaştırılması hayat

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen takımları kabul etti

19:43 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Amasya'da Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan zanlı yakalandı

19:28 - Gündem