?>

Kayıp engelli genç 43 gün boyunca meyve yiyerek yaşamış

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 43 gün önce hayvanlarını getirmek için gittiği yayladan dönmeyen 29 yaşındaki zihinsel engelli Murat Ünsal, Erzincan'da bulundu.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

SİVAS

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 43 gün önce hayvanlarını getirmek amacıyla yaylaya giden ve bir daha haber alınamayan 29 yaşındaki zihinsel engelli Murat Ünsal, Erzincan'da bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kekeç köyü Hamam mezrasında yaşayan evli ve 2 çocuk babası zihinsel engelli Murat Ünsal, 29 Temmuz Cumartesi günü hayvanlarını getirmek için Soğan Obası Yaylası'na gitti.

Ünsal'ın akşam eve dönmemesi üzerine ailesi durumu güvenlik güçlerine bildirdi ancak yapılan aramalarda sonuç alınamadı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde, dün akşam bağa giden köylülerin ihbarı üzerine bir köy korucusu tarafından bulunan Ünsal, İliç İlçe Jandarma ekiplerine teslim edildi.

Yakalanan kişinin 43 gündür kendisinden haber alınamayan Ünsal olduğunu belirleyen ekipler, aileye haber verdi. Aile, İliç'e giderek Ünsal'ı teslim aldı.

Ayaklarında yaralar oluşan ve ciddi kilo kaybeden Ünsal, Suşehri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ünsal'da herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 43 gün boyunca incir ve kavun gibi meyveler, çeşitli otlar yediğini ve arazide yattığını söyledi.

Yolunu kaybettiğini ve bir daha dönemediğini dile getiren Ünsal, çocuklarını özlediğini belirtti.

Anne Vahide Ünsal da oğlunu bir korucunun yakaladığını aktararak, "Bana yaşadıklarını 'Ben kaçtım o beni kovaladı, oğlum gel gel korkma seni kurtarayım dedi. Ben korktum kaçtım. Peşimden koştu yakaladı. Sen kimsin dedi, ben de teröristten kaçtım dedim. Anne ben yalan söyledim dedi. Karakola haber verdiler. Karakoldan geldiler.' diye anlattı." ifadelerini kullandı.

Oğlunun kaybolmasının üzerinden neredeyse 1,5 ay geçtiğini vurgulayan Ünsal, "103 kilogramdı şimdi 65 kilogram. Sağlığı iyi, biraz ayaklarında rahatsızlık var." dedi.

Anne Ünsal, Murat Ünsal'ın daha önce de bir iki kez evden gittiğini ancak çabuk bulunduğunu belirterek, oğlu geldiği için kurban keseceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Faruk Kara

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteki avukatından Ahmet Tosun'a 'Allah'tan kork' çıkışı

2017-09-08 23:27 - Genel

Türkiye, Hırvatistan'ı konuk ediyor

2017-09-06 01:02 - Spor

Milli güreşçilere coşkulu karşılama

2017-09-07 00:17 - Spor

Turizmciler 'çifte bayram' yaşadı

2017-09-05 14:52 - Ekonomi

TÜRGEV'e yeni genel müdür atandı

2017-09-06 21:47 - Gündem

Çölyak hastalarına mutfak atölyesi

2017-09-06 18:37 - Çevre-Hayat

Ağızda oluşan kokuya dikkat

2017-09-06 01:22 - Sağlık

Trafik yoğunluğuna helikopterli denetim

2017-09-04 22:17 - Gündem

Bayram tatilinde binlerce kişi 'alkışlarla' güneşi uğurladı

2017-09-05 15:07 - Çevre-Hayat

PKK'lı teröristler, işçinin evlilik hayalini yarım bıraktı

2017-09-04 17:12 - Genel

İlgili Haberler

Rize'de tahta arabalar yağmura rağmen "Laz Ralli"de yarıştı

17:28 - Çevre-Hayat

Malatya'daki kayısı bahçelerinde sonbahar renkleri hakim oldu

13:48 - Çevre-Hayat

Egeli balıkçılar tayfa bulmakta zorlanıyor

13:43 - Çevre-Hayat

DMD hastası Yavuz Berkay, futbol oynama hayali kurduğu Onuachu ile sahaya çıktı

13:27 - Çevre-Hayat

Bitpazarlarından topladığı 5 binden fazla kahve fincanıyla koleksiyon yaptı

12:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TÜMOSAN Konyaspor, Gençlerbirliği'ni mağlup etti

19:17 - Spor

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı

19:12 - Spor

Ardahan'da yüksek kesimlerde kar etkili oluyor

18:57 - Gündem

Başakşehir, Süper Lig'de 5 maçlık galibiyet özlemine farklı kazanarak son verdi

17:47 - Spor

İsrail barbarlığı karşısında Gazzeli kadınlar direniş ve umudun sembolü oldu

17:42 - Dünya