?>

Katar, İngiltere ekonomisinin kilit sektörlerine 10 milyar sterlin yatırım yapacak

Ekonomi - 3 yıl önce

Londra

Katar ile İngiltere arasında, Katar'ın gelecek 5 yılda fintech, sıfır emisyonlu araçlar ve siber güvenlik gibi İngiltere ekonomisinin farklı sektörlerine 10 milyar sterline kadar yatırım yapmasına olanak sağlayacak "Stratejik Yatırım Ortaklığı" anlaşması imzalandı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, ekonomik büyümenin harekete geçirilmesi ve küresel zorlukların birlikte ele alınmasını görüşmek üzere Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi Başbakanlıkta ağırladığı belirtildi.

Açıklamada, "Katar ile İngiltere, Katar'ın önümüzdeki 5 yıl içinde fintech, sıfır emisyonlu araçlar, fen bilimleri ve siber güvenlik dahil İngiltere ekonomisinin kilit sektörlerine 10 milyar sterline kadar yatırım yapmasını sağlayacak Stratejik Yatırım Ortaklığı imzaladı." değerlendirmesinde bulunuldu.

Söz konusu yatırımın, İngiltere genelinde yeni endüstrilerde yüksek kaliteli iş olanakları oluşturması beklentisine yer verilen açıklamada, Johnson ve Şeyh Temim'in, görüşmede ayrıca jeopolitik meseleleri de geniş kapsamlı ele aldıkları kaydedildi.

İki liderin, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığını kınamakta birleştiğine işaret edilen açıklamada, liderlerin İran'la ilişkiler dahil bölgesel güvenlik konularını da görüştükleri ifade edildi.

Açıklamada, Johnson ve Şeyh Temim'in, 2022 Dünya Kupası'nda enerji tedarik zincirlerinin istikrarının iyileştirilmesi ve güvenliğinin desteklenmesi için birlikte çalışma konusunda anlaştığına işaret edildi.

"Katar, İngiltere'nin değerli ortağı"

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İngiltere Başbakanı Johnson, şunları belirtti:

"Bugün Katarlı dostlarımızın 10 milyar sterline varan yeni yatırım duyurusu, İngiltere'nin parlak işlerine ve ileri teknoloji endüstrisine yönelik bir başka güven oylamasıdır. Yeni İngiltere-Katar Stratejik Yatırım Ortaklığı, ticaret ve yatırım yoluyla ekonomik büyüme vizyonumuzu gerçekleştirerek, ülke genelinde kilit sektörlerde kaliteli iş fırsatları yaratacak."

Katar'ın, Şeyh Temim'in liderliğinde İngiltere'nin değerli ortağı olduğunu vurgulayan Johnson, "Rusya'nın Ukrayna'yı korkunç işgalinin ardından ekonomiyi canlandırmak, bölgesel istikrarı sağlamak ve enerji güvenliğini artırmak dahil her iki ülke için de önemli olan konular hakkında zengin bir görüşme gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke arasında enerji iş birliği konusunda mutabakat zaptı imzalandı

Görüşme kapsamında, İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng ile Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad bin Şeride el-Kabi de iki ülke arasında enerji iş birliği konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

Katar Emiri Şeyh Temim, başkent Londra'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında, İngiltere veliaht Prensi Charles'la da bir araya geldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

‘DİRİLİŞ’in yatırımcısı Ali Oruç, ‘Klass’ bir ödül aldı

2022-05-19 06:37 - Magazin

IKBY'nin bazı petrol kuyularını ele geçirmesi Kerkük petrolünü yeniden gündeme getirdi

2022-05-19 12:06 - Dünya

Başkent Kültür Yolu Festivali çocukları geleneksel oyunlarla tanıştıracak

2022-05-23 17:20 - Magazin

Pfizer, Kovid-19 aşısının 5 yaş altı grup için etkili olduğunu açıkladı

2022-05-23 17:53 - İnsan&Hayat

Türkmen vekil Salihi, Irak'ta Türkmenlerin ordudan ve polis teşkilatından dışlandığını söyledi:

2022-05-24 12:40 - Dünya

Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının üzerinden 39 yıl geçti

2022-05-24 13:55 - Kültür Sanat

Kadın off-road pilotu ve yardımcı pilot eşi, yarışlara 16 aylık kızlarıyla katılıyor

2022-05-22 12:06 - Çevre-Hayat

Avrupa basketbolunun zirvesindeki başantrenör: Ergin Ataman

2022-05-24 11:34 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, THY Avrupa Ligi'nde finale yükselen Anadolu Efes'i kutladı

2022-05-19 22:29 - Gündem

Briket evler savaştan kaçan Suriyeli ailelere yuva oluyor

2022-05-20 12:10 - Dünya

İlgili Haberler

AB, çiftçilerini gençleştirmek istiyor

20:28 - Ekonomi

Artvin'de lezzet ödüllü "Butko zeytini" hasadı başladı

19:27 - Ekonomi

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda yangınları söndürmede kullanılan teknolojiler ele alındı

19:03 - Ekonomi

Bakan Bolat'tan Kuveyt'teki heyetler arası görüşmelere ilişkin paylaşım

18:33 - Ekonomi

Türkiye ile Kuveyt arasında 4 anlaşma imzalandı

15:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

ABD medyası: ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bugün Beyaz Saray'da görüşecek

04:52 - Dünya

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem