Katar'da oynanacak ‘FIFA Kıtalararası Kupa’da finalin adı belli oldu

18 Aralık'ta Doha'daki Lusail Stadyumu'nda oynanacak finalde İspana ekibi Real Madrid ile Meksika temsilcisi Pachuca karşı karşıya gelecek.

Spor - 2 yıl önce

Doha
Katar'da Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından düzenlenen FIFA Kıtalararası Kupa'da finali hangi iki takımın oynayacağı belli oldu.
Başkent Doha'da 18 Aralık'ta düzenlenecek organizasyonun finalinde İspanya ekibi Real Madrid ile Meksika temsilcisi Pachuca karşı karşıya gelecek.
Lusail Stadyumu'nda oynanacak final maçı TSİ 20.00'de başlayacak.

5 maçlık turnuva

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonlarının yer aldığı beş maçlık turnuva 22 Eylül 2023'te başladı.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde oynanan play-off maçında Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Auckland City'i 6-2 mağlup eden Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Al-Ain bir üst tura yükseldi.
29 Ekim'de Mısır'da oynanan "FIFA Afrika-Asya-Pasifik Kupası" maçında ise Al-Ain'i 3-0'la geçen Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Al-Ahly adını bir üst tura yazdırdı.
11 Aralık'ta Doha'da oynanan "FIFA Amerika Derbisi" maçında ise Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Copa Libertadores şampiyonu Botafogo'yu 3-0 mağlup eden Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Birliği Konfederasyonu (CONCACAF) Şampiyonlar Kupası şampiyonu Pachuca bir üst tura yükseldi.
Bugün TSİ 20.00'de Doha'daki 974 Stadı'nda başlayan ve normal süresi ile uzatma dakikaları golsüz sona eren "FIFA Challenger Cup" maçında ise Al-Ahly'yi penaltılar sonucu 4-3 yenen Pachuca finale yükselen ekip oldu.
Bu sonuçla Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Birliği Konfederasyonu (CONCACAF) Şampiyonlar Kupası şampiyonu Pachuca, 18 Aralık'ta Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Stadyumu'nda oynanacak finalde Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'in rakibi oldu.

Final maçlarının adresi: Lusail Stadyumu

Son yıllarda futbol yatırımlarını artıran Katar, son olarak 2022 FIFA Dünya Kupası ve 2023 Asya Kupası'na ev sahipliği yapmıştı.
Doha'nın 20 kilometre kuzeyinde yer alan 80 bin seyirci kapasiteli Lusail Stadı, 2022 FIFA Dünya Kupası finaline ev sahipliği yapmıştı.
Normal süresi 2-2, uzatma bölümü ise 3-3 sona eren finalde, Fransa'yı penaltı atışlarıyla 4-2 yenen Arjantin kupayı müzesine götürmüştü.
"Mimari şaheser" olarak nitelendirilen stat ayrıca geçen yıl Katar'da düzenlenen 2023 Asya Kupası Finali'ne de ev sahipliği yapmıştı.
Ev sahibi Katar, finalde Ürdün'ü 3-1 mağlup ederek kupaya uzanan taraf olmuştu.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 30'un üzerine çıktı

2024-12-13 12:28 - Gündem

Almanya'da çevrecilerden Dünya LNG Zirvesi protestosu

2024-12-10 14:08 - Dünya

Suriye rejimi, başkent Şam'da büyük ölçüde kontrolü kaybetti

2024-12-08 06:37 - Dünya

Isparta'da askeri helikopterin düşmesi sonucu 5 asker şehit oldu

2024-12-09 12:58 - Gündem

Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'ın nükleer programını genişletme adımlarını kınadı

2024-12-10 08:07 - Dünya

Katar'da oynanacak ‘FIFA Kıtalararası Kupa’da finalin adı belli oldu

2024-12-15 00:33 - Spor

Özel öğrenciler, atık malzemelerden yaptıkları ürünlerle geri dönüşümün önemine dikkati çekiyor

2024-12-08 11:42 - Çevre-Hayat

Süper Lig'de 16. hafta maçlarının hakemleri açıklandı

2024-12-11 18:27 - Spor

Yatağa bağımlı yaşayan gencin derbi maç hayali gerçek oldu

2024-12-10 14:13 - Çevre-Hayat

Çorum'daki doğal afetlerden etkilenen çiftçilere 20 milyon lira destek

2024-12-10 16:32 - Gündem

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor