?>

Kaşıkçı soruşturması için 'bir ay'ı uzun buldu

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamadan tatmin olmadığını belirterek, bu ülkenin soruşturma için bir aylık süre istediğini ve bunun "çok uzun bir süre" olduğunu söyledi.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamadan tatmin olmadığını belirtti.

Trump, Riyad yönetiminin soruşturma için bir aylık süre istediğini belirterek, "Bu çok uzun bir süre, buna gerek yok." dedi.

ABD Başkanı Trump, Teksas eyaletinin Houston kentine gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Daha önce Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamayı "güvenilir" bulduğunu belirten Trump, bu defaki açıklamadan tatmin olmadığını belirtti.

Trump, Suudi Arabistan'ın soruşturma için bir aylık süre istediğini belirterek, "Bu çok uzun bir süre, buna gerek yok." değerlendirmesinde bulundu. Soruşturma için Türkiye'de üst düzey ABD'li yetkililer olduğunu ifade eden Trump, "Bu gece ya da yarın sabah bu üst düzey yetkililer dönecek ama hem Türkiye'de hem de Suudi Arabistan'da yetkililerimiz var." diye konuştu.

Kaşıkçı olayı

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonunda, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" belirtilmişti.

Muhabir: Dildar Baykan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kaşıkçı soruşturması için 'bir ay'ı uzun buldu

2018-10-23 03:02 - Dünya

'Cevapları bulana kadar tatmin olmayacağım'

2018-10-21 05:32 - Dünya

Derik Kaymakamı'nın şehit edilmesiyle ilgili flaş gelişme

2018-10-22 21:32 - Asayiş

Kaçak göçmenler ve organizatör jandarmanın dikkati sayesinde yakalandı

2018-10-21 05:02 - Asayiş

Akdeniz derbisini Antalyaspor kazandı

2018-10-21 21:32 - Spor

Putin, Bolton ile görüşmesini iptal etmeyecek

2018-10-22 02:32 - Dünya

Fransa'dan Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine kınama

2018-10-21 01:02 - Dünya

Avrupa Birliği'nden 'Kaşıkçı' açıklaması

2018-10-21 02:02 - Dünya

Bayram Bektaş: 'Yenemeyeceğimiz rakip yok'

2018-10-22 02:02 - Spor

TSK Güçlendirme Vakfında değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi

2018-10-22 22:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Yunanistan'daki yangınlardan ikisi devam ediyor

12:58 - Dünya

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitir

12:53 - Dünya

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Hanzala gemisindeki aktivistler, Aşdod Limanı'na

12:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, IDEF 2025'i ziyaret etti

18:33 - Gündem

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem