?>

'Kaşıkçı öldürüldü ise bu korkunç bir fiil'

Washington Post Gazetesi Editörü Direktörü Hiatt, "Cemal'in öldürüldüğü haberleri doğru ise bu korkunç ve akıl sır ermez bir fiildir." ifadesini kullandı.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürdürüldüğü iddiası ABD'de tepkiye neden oldu.

ABD'li gazeteci ve siyasetçilerden 'Kaşıkçı tepkisi'

Emniyetten 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması

Reuters'ın haberine dayanarak Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürülmesi iddiasını değerlendiren Washington Post Gazetesi Editörü Direktörü Fred Hiatt, "Cemal'in öldürüldüğü haberleri doğru ise bu korkunç ve akıl sır ermez bir fiildir." ifadesini kullandı.

"Onun yazılarını yayınlamakta büyük gurur duyuyorduk"

Kaşıkçı'nın cesur bir gazeteci olduğunu belirten Hiatt, "Halen öyle olduğunu umut ediyoruz. Ülkesinin aşkıyla, insan onuru ve özgürlüğüne olan derin inancıyla yazıyor. Ülkesinde, Ortadoğu'da ve dünyada ona saygı duyuluyordu. Onun yazılarını yayınlamakta büyük gurur duyuyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz temel bir kopma ile sonuçlanmalı"

Öte yandan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Connecticut Eyaleti Senatörü Demokrat Chris Murphy, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

Murphy, "Suudların ABD'de yaşayan birini hileyle konsolosluklarına çekip orada öldürdüğü doğru ise Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz temel bir kopma ile sonuçlanmalıdır." paylaşımında bulundu.

If this is true - that the Saudis lured a U.S. resident into their consulate and murdered him - it should represent a fundamental break in our relationship with Saudi Arabia. https://t.co/hgCchEZRtJ

— Chris Murphy (@ChrisMurphyCT) 6 Ekim 2018

Daha önce de paylaşımda bulunan Murphy, "Suudi Arabistan, Washington Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğuna dair derhal açıklama yapmalıdır." ifadesini kullanmıştı.

Emniyetten Kaşıkçı açıklaması

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Cemal Kaşıkçı'nın (Jamal Ahmid H. Khashoggi) Başkonsolosluktan çıkmadığı tespit edildi.

Ayrıca bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla İstanbul'a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi.

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor.

Kaşıkçı'nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Doğunun lezzetlerini Türkiye'ye sunuyor

2018-10-03 00:42 - Ekonomi

'Hayatımın her gününde film setlerinde olmak istiyorum'

2018-10-05 18:02 - Kültür Sanat

Hurda uçağı yeniden göklerle buluşturdu

2018-10-07 15:32 - Çevre-Hayat

Baba ve oğlu göçük altında kaldı

2018-10-06 15:02 - Asayiş

İstanbul'da Batman şehitleri için sela okundu

2018-10-05 17:32 - Gündem

Kalp kapağı kendi dokusundan üretilen zarla değiştirildi

2018-10-02 16:32 - Sağlık

Tuğla yüklü tır devrildi! Tuğlalar yola saçıldı

2018-10-04 01:32 - Asayiş

'Osmanlı'nın parmak izi' geleceğe miras kalacak

2018-10-07 16:32 - Kültür Sanat

Kudüs'ün fatihi Selahaddin Eyyubi

2018-10-02 19:32 - Dünya

Mesleğine aşık doktoru felç bile durduramadı

2018-09-30 21:32 - Sağlık

İlgili Haberler

İspanya’dan kalkan Küresel Sumud Filosu tekneleri Tunus açıklarına ulaşmaya başladı

17:53 - Dünya

Londra'da yasaklı "Palestine Action" grubuna destek eyleminde 890 kişi gözaltına alın

16:47 - Dünya

Kuraklıkla boğuşan İran'daki Urumiye Gölü tamamen kurudu

15:47 - Dünya

Somali, ülke güvenliği için uluslararası işbirliğini genişletiyor

15:38 - Dünya

ABD'nin başkenti Washington'da, Trump'ın kente Ulusal Muhafız konuşlandırması protest

15:02 - Dünya

Günün Manşetleri

İspanya’dan kalkan Küresel Sumud Filosu tekneleri Tunus açıklarına ulaşmaya başladı

17:53 - Dünya

İçişleri Bakanlığından, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin asayiş ve trafik tedbirleri genelgesi

17:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Siirt'teki şehit ailesine ul

17:18 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kocaeli'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

17:12 - Siyaset

ikas Eyüpspor-Galatasaray maçının tarihi değişti

17:07 - Spor