?>

'Kartopu cinayeti' davasında zorla getirilme kararı

Kadıköy'de arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasında duruşmaya gelmeyen tanıklar ve müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Ekim tarihine erteled

Siyaset - 10 yıl önce

Kadıköy'de arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasında duruşmaya gelmeyen tanıklar ve müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Ekim tarihine erteledi.

Kadıköy'de arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayeti davası Anadolu Adliyesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya gelmeyen tanıklar ve müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Ekim tarihine erteledi.Kadıköy Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun 'Kasten adam öldürmek', Nazım Coşanar'ın ise 'Kasten adam öldürmeye yardım etmek' suçundan yargılanmasına başlandı.

Kartal Adliyesi'nde Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan 'Kartopu cinayeti” davasına gazeteci Nuh Köklü ’nün avukatları, anne Çiğdem Köklü, ağabey Sedat Köklü ve Nuh Köklü ’nün arkadaşları katıldı.Duruşmaya gelmeyen tanıklar ve müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun üzerine atılı suç ve kaçma şüphesinin bulunmasını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 21 Ekim 2015 günü saat 10.30'a ertelendi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan anne Çiğdem Köklü, “Benim beklentim bu davada sanıkların büyük cezalar alması ben onu ne emeklerle büyüttüm. Sizin sayenizde rahatlıyorum” dedi.Ağabey Sedat Köklü ise kardeşinin barışçıl bir insan olduğunu belirterek, “Ölüm hepimiz için ama böyle vahşice nefret dolu bir insan tarafından öldürülmemeliydi. Böyle cahil nefret dolu bir insan tarafından öldürülmesi hiç hoş değil ama ben adaletimize güveniyorum. Adalet buna en ağır cezayı verecektir. Sizler yanımızdasınız. Sizler olmasanız biz bu davayı bu duruma getiremezdik. Bizim sizden tek isteğimiz bu dava sonuçlanana kadar bizim yanımızda olmanızdır” diye konuştu.

“KARTOPU DAVASI, NEFRET CİNAYETİ OLARAK YER BULDU”

Dava ile ilgili bilgi veren aile avukatları ise, “Kartopu davası bir nefret cinayeti olarak yer buldu. Olay gerek tanıkların anlatımı gerek kayıtlarla çok açık ortada. Biz yargılamanın uygun yürüdüğü kanaatindeyiz. Dava ile ilgili çok daha derine girme şansımız olmayacak. Sanığın epilepsi hastası olduğu duyumları var. Onlar ile ilgili taleplerimiz oldu. Adli tıptan rapor alınacak. Henüz tanıkların tamamı müştekilerin tamamı dinlenebilmiş değil. Önümüzdeki celselerde taleplerimiz olacak. Görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelenmesi konusunda ise görüntüler gayet açıktır ve incelenmesine gerek yoktur diye düşünüyoruz. İddianame gerçeğe uygun düşüyor” dedi.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor’da Volkan Şen krizi

2015-08-04 01:32 - Genel

Yıldız: Güçlü bir İran ve güçlü bir Türkiye çok iş yapar!

2015-08-05 19:05 - Siyaset

Siyasilerin ve ünlülerin gizli doktoru şifa dağıtıyor

2015-08-02 14:33 - Ekonomi

Dalgıçlar ceset ararken onlar yüzdü !

2015-08-02 14:36 - Genel

Şehit haberini sunarken gözyaşlarını tutamadı

2015-07-31 13:35 - Genel

Tüfeğini temizlemek isterken kardeş katili oldu

2015-08-03 23:08 - Genel

Batı Şeria'da kundaklanan bir evde 18 aylık bir bebek yanarak öldü

2015-08-01 13:03 - Gündem

Terör operasyonunda 2 tutuklama

2015-08-06 21:50 - Genel

Saldırıya uğrayan askerlerden 2’si Muş Devlet Hastanesi’nde

2015-08-05 02:00 - Genel

'Kartopu cinayeti' davasında zorla getirilme kararı

2015-08-06 22:05 - Siyaset

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:53 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla Gazze'deki son durumu görüştü

14:54 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, CHP Genel Başkanı Özel'e Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun tel

14:37 - Siyaset

Bakan Kurum, Bağcılar Millet Bahçesi'nin görüntülerini paylaştı

13:17 - Siyaset

TBMM'de 28. Dönem İkinci Devre Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek

11:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dünya şehirleri temiz hava ve yeşil istihdam için harekete geçti

11:33 - Ekonomi

İzmir'in deniz manzaralı yollarının güvenliği "Beyaz Kırlangıçlar"a emanet

11:28 - Gündem

Türkiye'nin el ve ayak bakım ürünleri, 3 kıtanın kozmetik gözdesi

11:23 - Ekonomi

Türkiye'de elektrikli araçlar için şarj haritası hızla genişliyor

11:18 - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı, Gazze’ye yardım götüren 'Madleen' adlı gemiye yapılan müdahaleyi kınadı

11:13 - Gündem