?>

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle köylerde hasar oluştu

Kars'ın Kağızman ilçesinde, şiddetli sağanak sonrası köylerde hasar oluştu, bazı evler ile ahırlar sel sularıyla yıkıldı

Asayiş - 2 ay önce

Kars

İlçenin Şahindere ve Aşağıdere mahalleleri ile Aydınkavak, Günindi, Akçay, Yağlıca, Aşağıdut, Karabağ, Duranlar, Keşişkıran ve Karacaören köyleri sel ve heyelan nedeniyle hasar gördü.

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle kara yollarında 11 araç mahsur kaldı

Kars Valiliği koordinasyonunda sel bölgesine AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye, sağlık, Kars İl Özel İdaresi, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, emniyet, Aras EDAŞ ile Türk Telekom'dan 112 personel görevlendirildi.

Sel bölgesine çok sayıda iş makinesi gönderilirken ekipler dün akşam üzeri kapanan Kağızman-Iğdır kara yolunun ulaşıma açılması için çalışmasını sürdürüyor. Burada sel nedeniyle mahsur kalan 11 araç ise ekiplerce kurtarıldı.

İlk belirlemelere göre Aşağıdut köyünde 3 ev ile 1 ahır, Akçay köyünde 3 ev hasar gördü. Köyden geçen menfez yıkıldı, enerji nakil hatları kesildi. Karacaören köyünde ise 1 ev hasar gördü.

Selin yıktığı bir ev ise vatandaşlarca cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Ekipler diğer köylere ulaşmak için çalışmasını sürdürüyor.

Kağızman-Iğdır kara yolundaki çalışmalar dronla görüntülendi.

Kağızman Kaymakamı Okan Daştan ile DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Sel bölgesinde incelemelerde bulunup köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kars Valisi Ziya Polat da Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, İl Özel İdaresi Sekreteri Fatih Tekcan, DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, AFAD İl Müdürü Ömer Bozkurt'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Polat, Kağızman ilçesinin bazı köylerinde yağıştan dolayı sel felaketi ve bazı evlerde de su baskınları olduğunu belirterek, "Birkaç evimizde sıkıntı var tüm ekiplerimiz kurum ve kuruluşlarımız olay yerindeydi." dedi.

Devletin tüm imkanları seferber ettiğini anlatan Polat, "Bugün biz yapılan çalışmaları görmek için sahalarda incelemelerde bulunuyoruz. Devletimiz çok güçlü, en yakın zamanda daha iyisini milletimizin hizmetine sunmak için buradayız. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun, planlı programlı şekilde çalışmaları yapacağız, dere yataklarını temizleye temizleye, genişlete genişlete ekiplerimiz gelecek. Tüm köylerde ne ihtiyaç varsa devletimizin imkanlarını milletimizin hizmetine sunacağız. Devletimizin çok güçlü, daha iyisini en kısa zamanda yapacağız inşallah." diye konuştu.

Ekiplerin çalışmaları dronla görüntülendi.

Sel nedeniyle kapanan Kağızman-Iğdır kara yolu da ulaşıma açıldı.

Vatandaşlar yaşananları anlattı...

Kağızman Ziraat Odası Başkanı Sülhettin Günday çiftçi, besici ve arıcıların ciddi zarar gördüğünü belirterek bir arıcının ise yaklaşık 50 kovanını selin götürdüğünü anlattı.

Aşağıdut köyünde ikamet eden Yıldıray Özbey, sağanak ve dolunun ardından sel felaketinin yaşandığını belirterek "Korkunç bir şeydi, iki kanal vardı sel onları da götürdü. Kars Valisi, ekipler geldiler bütün kurumlar buradaydı. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Sel nedeniyle evi yıkılan Ercan Deniz ise "Köprü ağzı dardı, sel daha sonra evlere geldi harap etti. Hiçbir şey bırakmadı. 40 yaşındayım böyle sel görmedim." ifadelerini kullandı.

Bahtiyar Özbey de aniden fırtınanın koptuğunu, selin gelmeye başladığını çok korkunç bir manzara ortaya çıktığını söyledi.

İl Özel İdaresi ekipleri Aşağıdut köyünde yıkılan evlerin çevresinde çalışmasını sürdürüyor. Çamurla dolan evler, bahçeler iş makinesi yardımıyla temizleniyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya ve Türkiye, enerji sektöründeki stratejik projeleri masaya yatırdı

2025-07-24 00:34 - Özel Haber

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

2025-07-20 20:07 - Siyaset

Yeni nesil güdüm kiti 'GÖKÇE' başarıyla ateşlendi

2025-07-20 12:23 - Teknoloji

Avrupa kupalarında 3. eleme turu kura çekimleri yarın yapılacak

2025-07-20 11:12 - Spor

Türk savunma sanayisinin kritik ürünleri ilk kez IDEF 2025'te görücüye çıktı

2025-07-23 15:32 - Teknoloji

Yeniden faaliyete geçen Saraybosna'nın 130 yıllık tramvayı, yolcularına nostaljik anılar yaşatacak

2025-07-19 20:48 - Çevre-Hayat

Hande Baladın için milli formanın yeri çok özel

2025-07-23 16:08 - Spor

Rusya'daki Kamçatka Yarımadası'nda 7,6 büyüklüğünde deprem

2025-07-20 12:17 - Dünya

TVF Başkanı Üstündağ, Milletler Ligi çeyrek finalinde zafere inanıyor

2025-07-24 13:57 - Spor

Adli Tıp, Ayşe Barım'ı tam teşekküllü hastaneye sevk etti

2025-07-24 10:38 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara'da otomobil, yaya ve araçların üzerinden savrularak takla attı

19:28 - Asayiş

Malatya'da iki yük treninin çarpıştığı kazada makinist yaralandı

17:38 - Asayiş

İstanbul'da rüşvetle sahte evrak düzenledikleri belirlenen 54 şüpheliye operasyon

11:03 - Asayiş

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda yakalanan 40 şüpheli tutuklandı

08:08 - Asayiş

Osmaniye'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

19:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

İsrail Başbakanı Netanyahu, Katar'a tekrar saldırı düzenleyebilecekleri tehdidinde bulundu

21:48 - Dünya

İsrail, işgal planını devreye soktuğu Gazze kentinde 360 noktaya saldırı düzenlediğini açıkladı

21:08 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milatovic tarafından kabul edildi

20:47 - Dünya

Isparta'da dolu yağışı üreticileri 100 milyon lira zarara uğrattı

20:13 - Ekonomi

DMM, "haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği" iddiasını yalanladı

19:57 - Gündem