?>

Kars ovalarında renklerin dansı

Kars'ta bu yıl ilkbaharda etkili olan yağışların etkisi, tarla, mera ve ovalardaki bitki çeşitliliğiyle kendini gösterdi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Kars

Endemik bitki çeşitliliğiyle bilinen kentteki arazilerde adeta bereket yaşanıyor. Kışın yoğun kar ve ilkbaharda da etkili olan yağmurların ardından yeşeren kentteki tarla, mera ve ovalar, farklı renk tonlarında çiçeklere büründü.

Kentteki düğün fotoğrafçılarının da dış çekimler için doğal stüdyo olarak kullandığı bölge, doğa tutkunlarını da ağırlıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Adem Ertaş, AA muhabirine, Kars'ta uzun yıllar sonra yeniden tarla, ova ve dağlarda binlerce çiçeğin açtığını ve renk cümbüşünün yaşandığını söyledi.

"Flora, rengarenk otlarla, çiçeklerle bezenmiş durumda"

Önceki yıllarda meydana gelen kuraklık nedeniyle bu kadar çiçeğin açmadığını ifade eden Ertaş, şöyle konuştu:

"2022'de etkili olan kar ve devam eden sağanaklarla bu yıl Kars iyi yağış aldı. 2021'de yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler büyük sıkıntılar yaşadı. Bu anlamda ilimiz de bundan en olumsuz etkilenenlerden biri. İlimiz tarım ve hayvancılık bölgesi, bundan dolayı da ot ve hasat edilen yem bitkileri ilimiz açısından çok önemli. Bu verimlilik bizleri sevindiriyor, şu anda flora, rengarenk otlarla, çiçeklerle bezenmiş durumda. Tarlalar adeta halı desenlerini andırıyor."

Ertaş, çiftçilerin birkaç gün içinde ot hasadına başlayacağını belirterek, daha sonra bu mesailerin arpa ve buğday hasadıyla devam edeceğini anlattı.

Düğün öncesi dış çekim için bölgeyi tercih eden damat Maksut Uray da Kars'ta bu yıl farklı çiçeklerin bir anda açtığını ve yağışlarla beraber kurumayan çiçeklerin doğal stüdyoyu andırdığını dile getirerek, "Dış çekim için biz de doğal ortamı seçtik. Bu kadar renk cümbüşünü başka yerde göremezsiniz, yaz ayındayız ve çiçekler halen varlıklarını sürdürüyor." diye konuştu.

Kentteki düğün fotoğrafçıları da rengarenk çiçeklerle süslenen tarla ve ovaların gelin damat çekimleri için doğal stüdyo olduğunu, ovalardaki renk cümbüşünü gören yeni çiftlerin en mutlu günlerini ölümsüzleştirmek amacıyla dış mekan çekimlerini buralarda yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mısır’ın ilk yerlileri Kıptilerin kadim tarihine ışık tutan müze: Kıpti Müzesi

2022-07-21 11:44 - Dünya

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz, Dışişleri Bakanlığına davet edildi

2022-07-19 20:34 - Dünya

Genç yüzücü Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçmeye hazırlanıyor

2022-07-20 15:36 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Ukrayna tahıl sevkiyatı anlaşmasına övgü

2022-07-22 23:41 - Gündem

Avrupa ve ABD'de aşırı sıcaklar orman yangınlarına sebep oluyor

2022-07-17 10:35 - Dünya

2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı

2022-07-18 07:24 - Eğitim

Milli Deniz Topu'nun liman ve deniz testleri başlıyor

2022-07-20 14:32 - Gündem

914. Aybastı Perşembe Yaylası Festivali'nde başpehlivan Recep Kara oldu

2022-07-17 19:05 - Spor

Antalya'da tedavisi tamamlanan caretta caretta uydu takip cihazı takılarak denize bırakıldı

2022-07-20 21:59 - Çevre-Hayat

Kars ovalarında renklerin dansı

2022-07-23 11:35 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Depremde iş yeri yıkılan usta öğretici, TDV'nin "İyilik Atölyesi"nde mesleğine döndü

16:45 - Çevre-Hayat

Depremde kızını kaybeden öğretmen, evlat acısını özel gereksinimli öğrencilerle hafifletiyor

16:39 - Çevre-Hayat

Tekirdağlı itfaiyeci, 6 Şubat depremlerinde unutamadığı anları anlattı

16:35 - Çevre-Hayat

Türkiye mezunu Kamerunlu Mansur, ülkesinde Türk şirketleriyle çok sektörlü iş yapıyor

15:38 - Çevre-Hayat

Hataylı depremzede kadın Aydın'da döner ustası oldu

14:39 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD ile Hindistan, üzerinde uzlaştığı geçici ticaret anlaşması çerçevesini açıkladı

03:27 - Ekonomi

Trump, İran ile iş yapan ülkelere ek tarife uygulanabilmesine yönelik kararnameyi imzaladı

03:09 - Dünya

Tahkim Kurulu, Milan Skriniar ve Kristjan Asllani'nin cezalarını onadı

02:39 - Spor

Ürdün, ABD ile İran arasında Umman'da yapılan görüşmelerden memnun

02:08 - Dünya

DSÖ: Sosyal platformlar, çocukların güvenliğini ve sağlığını koruyacak şekilde tasarlanmalı

02:01 - Dünya