?>

Kardeşinin böbreğiyle şifa dağıtıyor

İzmir'de böbrek yetmezliği nedeniyle mesleğini yapmakta sıkıntı yaşayan doktor, kardeşinin organ bağışıyla sağlığına kavuşarak yeniden hastalara şifa dağıtmaya başladı.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

İZMİR - Tezcan Ekizler

İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Mahallesi'nde aile hekimi olan ve böbrek yetmezliği nedeniyle mesleğini yapmakta sıkıntı yaşayan 52 yaşındaki Ragıp Gürbüz Horuzoğlu, kardeşinin verdiği organla sağlığına kavuşarak yeniden hastalara şifa dağıtmaya başladı.

İzmir'deki çeşitli sağlık ocaklarında 27 yıldır pratisyen hekimlik yapan Ragıp Gürbüz Horuzoğlu, böbreklerinde yaşadığı sıkıntı sonrasında organ nakli olmak için 2013 yılında Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezine başvurdu.

Bir süre beyin ölümü sonrasında bağışlanacak organ bekleyen ve mesleğini bu süreçte yapmakta zorlanan Horuzoğlu'na 59 yaşındaki ağabeyi Ahmet Güneş Horuzoğlu böbreğini verdi.

Nakil sonrasında İl Sağlık Müdürlüğünde idari işlerde görevlendirilen Horuzoğlu, 3 yıl sonra doktorların mesleğine geri dönebileceğini söylemesi üzerine yeniden beyaz önlüğünü giydi.

Hastalara şifa dağıtmaya kaldığı yerden devam eden Horuzoğlu, hastalarına ve vatandaşlara da organ bağışının önemini anlatıyor.

"Ağabeyim sayesinde doktorluk mesleğine geri döndüm"

Ragıp Gürbüz Horuzoğlu, hayatında yaşadığı en zor günlerin doktorluk yapamadığı zamanlar olduğunu, ağabeyinin fedakarlığı sayesinde yeniden çok sevdiği mesleğine geri dönme şansı bulduğunu söyledi.

Hastalığının nasıl seyredeceğini bildigi için hiç ümidimi kaybetmediğini belirten Horuzoğlu, "Ağabeyim beni bir nevi hayata bağladı. İlk hastalık teşhisi konduğunda abim bana 'sen merak etme ben sana böbreğimi veririm' demişti. Bu kardeşlikten öte güven demekti benim için. Nakilden sonra aramızda çok farklı bir duygu oluştu. Onun bir organı sende oluyor. Bir kısmı benim, bir kısmı abimim. Böbreğime daha iyi bakmalıyım diye düşünüyorum." dedi.

"Kardeşim görevi gereği başkalarının hayatını kurtarıyor"

Ahmet Güneş Horuzoğlu ise kardeşinin diyaliz tedavisi görüp canının acımasını istemediğini, kronik rahatsızlıkları olmasına rağmen bir dakika bile düşünmeden böbreğini ona verdiğini ifade etti.

Kardeşiyle işlerinin yoğunlu nedeniyle sık sık yüz yüze görüşemeseler de onu her gün telefonla aradığını aktaran abi Horuzoğlu, "Birisine can veriyorsunuz, onun verdiği hevesle o da mesleği gereği başkalarının hayatını kurtarıyor. Biraz daha mutlu oluyorsunuz. Yaşamak güzel bir şey." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zorlu Holding Kimin? Ahmet Nazif Zorlu Kimdir? Aslen Nereli?

2017-11-03 23:37 - Genel

BMC kimin? Ethem Sancak Kimdir?

2017-11-03 23:37 - Genel

Medicana Konya Hastanesi 5'inci yılını kutladı

2017-10-31 22:03 - Sağlık

Arçelik, 4'üncü kez BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

2017-11-01 19:04 - Ekonomi

Kardeşinin böbreğiyle şifa dağıtıyor

2017-11-04 17:32 - Çevre-Hayat

Zorlu Enerji, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

2017-10-30 18:39 - Ekonomi

Engelli taklidi yapan dilenciye para cezası

2017-11-03 21:32 - Çevre-Hayat

'İngiltere’nin Balfour'u kutlamasından daha büyük bir utanç olamaz'

2017-11-02 19:12 - Dünya

Suriye'de geçen ay 209'u çocuk 923 sivil öldü

2017-11-01 19:52 - Dünya

Kaynak Holding operasyonunda 59 kişiye tutuklama talebi

2017-10-31 20:22 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Yıldızları, Kırklareli semalarında gösteri uçuşu yaptı

18:02 - Çevre-Hayat

Cumhuriyet coşkusunu gökyüzünde yaşadılar

17:48 - Çevre-Hayat

Elazığ'da dağcılar dev Türk bayrağıyla kaya tırmanışı gerçekleştirdi

17:08 - Çevre-Hayat

Antalya'da 50 paraşütçü Türk bayraklarıyla atlayış yaptı

15:53 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sıcak hava balonu etkinliği gerçekleştirilecek

14:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD ve Çin liderleri, Güney Kore'nin Busan şehrinde bir araya geldi

06:37 - Dünya

Samsun'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

02:03 - Asayiş

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye

00:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet'in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür

23:42 - Siyaset

Bakü’nün simge yapıları Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

23:38 - Dünya