?>

Karargah'ta sabahın ilk saatlerine kadar yoğun mesai

Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat'ın doğusundaki teröristlere ait hedeflere yönelik Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı başladıKomandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyorBarış Pınarı Harekatı'nda 180'den fazla hedef vuruldu

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik ilgili kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde gerçekleştirilen harekat, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekatı'nın da planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef alıyor. Harekat kapsamında sivil, masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor.

Hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla başlayan Barış Pınarı'nda saat 22.00 itibarıyla kara harekatı safhasına geçildi. Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden harekatı sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi'nin uzun mesaisi gece boyunca devam etti.

Bölgeden gelen anlık görüntüler üzerinden harekatı anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi.

Bakan Akar ve Komutanların Karargah'taki mesaisi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da 'özel güvenlik bölgesi' uygulaması

2019-10-09 20:42 - Dünya

'Her maçı final havasında oynamak niyetindeyiz'

2019-10-04 15:17 - Spor

Alzaymırda depresyona 'akupunktur' freni

2019-10-04 14:39 - Çevre-Hayat

Hayvanlar için 'patili' sözleşme

2019-10-05 18:02 - Çevre-Hayat

'BM’den insani yardım gelmedi'

2019-10-04 10:22 - Dünya

'Üçüncü birleşik kara devriyesi başladı'

2019-10-04 13:12 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2019-10-10 13:04 - Ekonomi

İstanbul'daki depremde hasar gören minarenin yıkımına başlandı

2019-10-03 14:07 - Gündem

'Şampiyonluk yürüyüşümüze devam edeceğiz'

2019-10-05 16:57 - Spor

Seyahat sektörü İstanbul'da buluştu

2019-10-08 20:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede YEDAM'la ücretsiz destek

12:37 - Gündem

15 Temmuz'da ağır yaralanan gazi Alkılıç, karanlık gecede yaşadıklarını anlattı

12:27 - Gündem

15 Temmuz gazisi genç kız o gecenin hafızalarda diri kalmasını istiyor

12:03 - Gündem

Emine Erdoğan'dan, AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin paylaşım

11:43 - Gündem

Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu

11:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede YEDAM'la ücretsiz destek

12:37 - Gündem

İsrail'in Gazze'deki son saldırılarında 15 Filistinli hayatını kaybetti

12:32 - Dünya

15 Temmuz'da ağır yaralanan gazi Alkılıç, karanlık gecede yaşadıklarını anlattı

12:27 - Gündem

Almanya'da nitelikli iş gücü açığı artmaya devam edecek

12:22 - Dünya

AB, ABD tarifesinin karşılıklı ticareti bitireceği görüşünde

12:18 - Dünya