Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine saldıran kadın hakkında yeni karar

Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine saldırdığı gerekçesiyle 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Yolcu hakkında "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" yönelik verilen karar, yapılan itiraz üzerine kaldırıldı.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul
Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine saldırdığı gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Semahat Yolcu hakkında "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" yönelik verilen karar, yapılan itiraz üzerine İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesince kaldırıldı.
İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesince 21 Şubat'ta yapılan duruşmada, sanık Semahat Yolcu'nun, "yaralama", "tehdit", "hakaret" ve "inanç, düşünce kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından toplam 2 yıl 9 ay 24 gün hapisle cezalandırılmasına ve sanığa verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin verilen karara, müdahil avukatlarınca yapılan itiraz İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.
Karaköy'de kaldırımda yürüyen bir kadın, yanından geçen başörtülü kıza saldırdı https://t.co/w7x9ZMd28A pic.twitter.com/NGctpZSDiM

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 15, 2019
Mahkeme heyetinin kararında, İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinin koşullar oluştuğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin karar verdiğini ancak sanığın 2018 yılında da benzer bir eylemde bulunduğunu ve bu konuyla ile ilgili yargılamanın devam ettiği anlatılarak, şunlar kaydedildi:
"Gerek sanığın pişmanlık ifadesi içermeyen savunması ve gerekse hakkında benzer bir olay sebebiyle yürütülen kovuşturmaya rağmen yeniden suç işlemesi gözetildiğinde, mahkemenin sanığın yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaate sanığın hangi tutum ve davranışları sebebiyle ulaştığının ve olayda kamu zararının ne şekilde giderildiğinin kararda tartışılmamış olması sebebiyle, usul ve yasaya uygun bulunmayan 'Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması' kararının kaldırılmasına karar verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır."
Kararın ardından dava dosyasının iade edildiği İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar nedeniyle dosyanın yeniden ele alınarak yeni duruşmanın 2 Ekim'de yapılmasına ve taraflara tebligat gönderilmesine hükmetti.
Davanın geçmişi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Kasım 2019'da, müştekiler Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce, Kemeraltı Caddesi'nde Selanik Pasajı civarında yürüdükleri sırada meydana gelen olayda, sanık Semahat Yolcu'nun, Feyza Yerlikaya'nın başörtüsünü eliyle açmaya çalıştığı, sol omuz kısmına vurduğu belirtilmişti.
Sanığın, müştekilere yönelik hakaret ve küfür ettiği, tehdit içeren beyanlarda bulunduğu ifade edilen iddianamede, müştekilerin müracaatı üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.
İddianamede, sanık Yolcu'nun ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'', ''hakaret'', ''tehdit'' ve ''kasten yaralama'' suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Yargılamayı yapan İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi 21 Şubat'ta görülen karar duruşmasında, sanık Semahat Yolcu'nun, iki müdahile karşı "yaralama" suçundan 3 ay 10 gün, zincirleme şekilde "tehdit" suçundan 6 ay 7 gün, "hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 7 gün ve "inanç, düşünce kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 2 yıl 9 ay 24 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti.
Mahkeme, sanığa verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasını, 5 yıllık denetim şartıyla geri bırakmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışına 7'den 70'e vatandaşlardan yoğun ilgi

2020-07-24 17:06 - Gündem

BM kurumlarından Yemen'in güneyinde 3,2 milyon kişi için gıda güvensizliği uyarısı

2020-07-23 02:57 - Dünya

İzmir'de son 9 aydaki FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonlarda 551 kişi tutuklandı

2020-07-25 18:33 - Asayiş

Trabzonspor Antrenörü Newton: İnşallah istediğimiz sonucu alıp kupayla döneriz

2020-07-29 01:17 - Spor

Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine saldıran kadın hakkında yeni karar

2020-07-29 01:42 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erzurum Kongresi'nin 101. yılı paylaşımı

2020-07-24 00:26 - Siyaset

PFDK'den Göksel Gümüşdağ'a 30 gün hak mahrumiyeti

2020-07-24 01:25 - Gündem

Emine Erdoğan: Vakıf eserleri insanın insana emanet olduğu bilincine sahip olduğumuzun ispatıdır

2020-07-25 21:22 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısı başladı

2020-07-25 21:27 - Gündem

Siirt'te 2 terörist etkisiz hale getirildi

2020-07-23 12:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

10:27 - Ekonomi

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde evleri patlayıcılarla yıktı

10:08 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya