?>

Karadavi'den Mısır hapishanesindeki kızına mektup

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı El-Karadavi, "Dünyanın en kötü hapishanelerinden birinde, hücrede geçen bir yıl.. Kızım, tutulduğu yerde son derece kötü muameleye maruz kalıyor. En basit haklarından dahi mahrum bırakılıyor." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

İSTANBUL

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır’daki Kanatır Kadınlar Hapishanesi'nde tutulan kızına hitaben bir mektup kaleme aldı.

Karadavi kendi internet sitesinden yayınladığı mektubunda kızına duyduğu özlemi, "maruz bırakıldığı haksızlığı" ve "kasıtlı olarak yavaş yavaş öldürülmesi" nedeniyle yaşadığı acıyı tarif etmeye çalıştı.

"Dünyanın en kötü hapishanelerinden birinde, hücrede geçen bir yıl.. Kızım Ala el-Karadavi, tutulduğu yerde son derece kötü bir muameleye maruz kalıyor. En basit haklarından dahi mahrum bırakılıyor. Kasıtlı olarak yavaş yavaş öldürme şeklinde ona zarar verilmeye devam ediliyor." ifadelerini kullanan Karadavi, kızının bu son yılda evinden, çocuklarından, babasından, kardeşlerinden ayrı kaldığını hatırlattı.

"Bu muamele neden? Çünkü o Karadavi'nin kızı"

Kasıtlı olarak kızına her işinde zorluk çıkardıklarını belirten Karadavi, "Bu muamele neden? Çünkü o Karadavi'nin kızı. Çünkü Katar vatandaşlığı var. Zayıf bir insan üzerinden Karadavi ve Katar'dan mutlaka intikam almak gerek!" şeklinde tepkisini aktardı.

Karadavi mektubuna şöyle devam etti:

"Kızım, yüzün gözümün önünden gitmiyor. Hep aklımdasın. Namazlarımda, dualarımda hep Allah'a el açıp seni zalimlerden kurtarması için dua ediyorum. Bir baba olarak yerimde kim olsa kızının bir suçu, günahı olmaksızın haksız yere yaşadıkları sebebiyle acı duyar, kalbi yanar, gözleri yaşarır."

Karadavi mektubunda ayrıca dünyadaki özgür insanlara, kızını ve onun gibi haksız yere tutuklanmış on binlerce kişiyi kurtarmak için elinden geleni yapma çağrısında bulundu.

Ala el-Karadavi ve eşi Husam Halef Temmuz 2017’de Mısır'ın kuzeyindeki Sahil eş-Şemali bölgesindeki evlerinde gözaltına alınmış, Karadavi 300 gün boyunca hücrede tutulmuş ve ailesi ile görüşmesine izin verilmemişti. Ala el-Karadavi, 27 Haziran'da hapishanedeki kötü şartların iyileştirilmesi amacıyla açlık grevine başlamıştı.

Muhabir: Hacer Başer

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cuma mesajları! En yeni ve güzel cuma mesajları... (29 Haziran 2018 cuma mesajları)

2018-06-29 01:27 - Gündem

Kamyon minibüse çarptı 10 yaralı

2018-07-02 06:02 - Asayiş

Kepsut şeftalisi üreticisinin yüzünü güldürdü

2018-06-29 18:02 - Ekonomi

OHAL kanunlarına ilişkin iptal başvurularına ret

2018-06-29 15:32 - Gündem

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim tebrikleri sürüyor

2018-06-26 22:02 - Gündem

İmam hatipli Rus vatandaşı Andalib LGS'de ailesinin gururu

2018-06-30 20:32 - Çevre-Hayat

Esed rejiminden sivil yerleşimlere saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

2018-07-02 21:02 - Dünya

Van Gölü'nün cennet koyları keşfedilmeyi bekliyor

2018-07-01 20:02 - Çevre-Hayat

İki kız arasındaki 'neden bakıyorsun' tartışması kanlı bitti

2018-06-27 00:32 - Asayiş

Çocuk parkında silahlı saldırı: 1 yaralı

2018-07-01 21:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya

İtalya'da Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları'na karşı düzenlenen protestoda olaylar çıktı

22:40 - Dünya

Netanyahu, Trump ile İran'ı görüşmek için bu hafta ABD'ye gidecek

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya

İstanbul'da otomobille çarpışarak takla atan ambulanstaki 3 kişi yaralandı

22:42 - Asayiş