?>

Karacabey'de güneş enerji santraliyle günlük bin hanenin elektriği karşılanacak

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, belediye tarafından 18 dönümlük alana kurulacak güneş enerji santraliyle (GES) günlük bin hanenin elektriği karşılanacak.

Ekonomi - 3 yıl önce

Bursa

Karacabey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Karacabey Belediyesi tarafından ilçenin Taşlık Mahallesi'nde kurulacak güneş enerji santralinin (GES) tamamlanmasına az kaldı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, 18 dönümlük bir alanda kurulumu devam eden Karacabey Belediyesi Güneş Enerji Tesisinde giderek burada çalışmalara ilişkin ekiplerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özkan, güneş enerji tesisini 1 ay sonra faaliyete geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Arazinin güney cepheli olduğu için güneşlenme süresinin oldukça yüksek olduğunu belirten Özkan, "Temiz geleceğin ancak yenilenebilir enerjiyle mümkün olduğunun bilincindeyiz. Proje 7 milyon liraya mal oldu. İl Bank'tan aldığımız krediyle tesisi yapıyoruz. Fakat tesis faaliyete geçtiğinin üçüncü yılında kendini amorti edecek ve hem ilçemiz hem de ülkemiz açısından enerji ve ekonomiye katkı sağlayacak." bilgisini paylaştı.

Özkan, 2 bin 960 güneş panelinden oluşan ve yılda 1 milyon 800 bin kilowat elektrik üretecek tesisin tamamlandığında, günlük bin hanenin elektriğini karşılayacak bir enerji üretiminin olacağını bildirdi.

Karacabey'de artan yenilebilir enerji yatırımlarına dikkati çeken Özkan, bioenerji, ve rüzgar santrallerinden sonra güneş enerjisine de yoğunluğun oluşmaya başladığını ve Karacabey'i bu konuda avantajlı gördüklerini vurguladı.

Ayrıca devletin işletmelere bu anlamda yüzde 50 hibeli desteklerinin olduğunu hatırlatan Özkan, fabrika, tesis veya çiftliklerin bundan faydalanmasıyla hem kendi hem de ülke ekonomilerine ve doğaya katkı sağlayabileceklerine değindi.

Özkan, ilçe merkezindeki Ömer Matlı Kapalı Pazaryerinin olduğu yere düşünülen 12 bin metrekarelik Karaca Teras Projesinde de binanın tüm çatı alanlarının güneş enerji panelleriyle donatılarak buradan da yenilenebilir enerji üretileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray deplasmanda puan kaybetti

2022-03-05 21:29 - Spor

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 956 bini geçti

2022-03-04 17:18 - Dünya

Futbol müsabakalarında HES Kodu sorgulanmayacak

2022-03-03 12:50 - Spor

Avrupa'da gaz fiyatları 322 avroya yükseldi

2022-03-07 12:09 - Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu yarın toplanacak

2022-03-07 21:06 - Ekonomi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'ye geldi

2022-03-10 11:12 - Gündem

Bakü polisinden temizlik görevlisi kadınlara sürpriz

2022-03-08 12:24 - Dünya

ING Basketbol Süper Ligi'nde 23. hafta başlıyor

2022-03-10 10:59 - Spor

Küresel şirketler Rusya'dan göçüyor

2022-03-04 11:53 - Ekonomi

Almanya’da akaryakıt fiyatları en yüksek seviyesinde

2022-03-07 16:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, AB ve Meksika mallarına yüzde 30 tarife uygulanacağını duyurdu

17:23 - Ekonomi

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülerin hibe projelerine erişimine ilişkin açıklama

17:03 - Ekonomi

İş dünyasından "Terörsüz Türkiye" değerlendirmesi

16:58 - Ekonomi

Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı kara yolu sefer taşımacılığında yüzde 60'lık artış

13:37 - Ekonomi

Adana'da, "Türkiye-Bosna Hersek Ticari İlişkilerini Geliştirme" etkinliği düzenlendi

12:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya