?>

'Kar panterleri' vatandaşlar mağdur olmasın diye gece-gündüz mesai yapıyor

Karla mücadele ekipleri, Kars'ta kalınlığı yer yer 1 metreye ulaşan kar yüzünden kapanan 27 köy yolunu ulaşıma açmaya çalışıyor.

Gündem - 6 yıl önce

Kars

Kars'ta kar ve tipi yüzünden kapanan 27 köy yolunun ulaşıma açılması için ekiplerce başlatılan çalışmalar gece saatlerinde de devam ediyor.

Kentte aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi dolayısıyla akşam saatlerinde il merkezine bağlı 5 köy yolunun yanı sıra ilçelerden Digor'da 7, Kağızman'da 10, Sarıkamış'ta 7 olmak üzere toplam 29 köy yolu ulaşıma kapattı.

Bu yollarda yeniden ulaşımı sağlamak için İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan çalışmalar gece saatlerine rağmen sürüyor.

Çalışmalar sonucu söz konusu kapalı yollardan il merkezine bağlı Hacıhalil ve Küçük Yusuf köylerinin yolları yeniden trafiğe açan ekipler, diğer 27 yolda ulaşımı yeniden sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Ekiplerin iş makineleri desteğinde yürüttükleri çalışmalar, kar kalınlığının bazı yollarda yer yer 1 metreye ulaşmasına ve soğuk hava ile tipiye rağmen sürdürülüyor.

Özellikle yoğun tipi, gün boyu aralıklarla yağan kar sebebiyle kapanan birçok yolunu ulaşıma açan ekiplerin çalışmalarını güçleştiriyor.

"Ekipler yolu açmasa evimizin önüne bile çıkamayız"

Yolu kapanan köy sakinlerinden Erkan Gülbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabahtan itibaren kar yağışı ve tipinin etkili olup sık sık yolları trafiğe kapattığını ifade etti.

Karla mücadele ekiplerinin yolları açmak için büyük gayret gösterdiğini dile getiren Gülbaba, "Ekipler sağ olsun, gece-gündüz demeden yollarımızı açıyor, onlar yolu açmasa evimizin önüne bile çıkamayız. Havalar çok soğuk. Sabahtan beri tipi var, sürekli yollar kapanıyor ama aradan fazla zaman geçmeden ekipler gelip hemen yollarımızı açıyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yarıyıl tatilinde turizmcilerin yüzü güldü

2020-02-03 14:57 - Ekonomi

Türkiye Finans, Mardin Memur-Sen ile protokol imzaladı

2020-02-07 15:03 - Genel

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçim yarışı hız kazanıyor

2020-02-06 18:17 - Dünya

Trabzonspor geriye düştüğü maçı kazandı

2020-02-02 01:47 - Spor

Telefonda bulduğu sistem açığıyla ödül aldı

2020-02-05 14:37 - Teknoloji

Jeotermalde hedef YEKDEM ile 4,5 milyar dolarlık yatırımı tamamlamak

2020-02-05 14:52 - Ekonomi

AK Partili Şenocak uçak kazası yaralılarını ziyaret etti

2020-02-07 20:07 - Gündem

SunExpress ile Antalya-Paris uçuşları başladı

2020-02-05 15:02 - Ekonomi

Bakan Pakdemirli'den orman yangınlarıyla mücadelede iş birliği çağrısı

2020-02-05 15:12 - Gündem

Esed rejiminden 'İsrail'in Şam'a saldırdığı' iddiası

2020-02-06 13:12 - Gündem

İlgili Haberler

Plastik kirliliğine karşı küresel anlaşma ekonomi ve istihdamda yeni fırsatlar sunabilir

14:12 - Gündem

Bakanlıktan "Mapa ve Şamandıra Sistemi"ne ilişkin paylaşım

14:03 - Gündem

8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde kısmi anlaşma sağlandı

13:57 - Gündem

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temeli 22 Ağustos'ta atılacak

13:52 - Gündem

Bilecik'teki doğal gölet kuruma tehdidiyle karşı karşıya kaldı

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail Gazze'de 7 Ekim 2023'ten beri 673 Filistinli sporcuyu öldürdü

14:17 - Dünya

Plastik kirliliğine karşı küresel anlaşma ekonomi ve istihdamda yeni fırsatlar sunabilir

14:12 - Gündem

AJet'ten 9 Avrupa ülkesine 9 avroya seyahat fırsatı

14:08 - Ekonomi

Bakanlıktan "Mapa ve Şamandıra Sistemi"ne ilişkin paylaşım

14:03 - Gündem

8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde kısmi anlaşma sağlandı

13:57 - Gündem