?>

Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil süreci netleşti

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kapatılan özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerden resmi okullara geçmek isteyenlerin nakilleri, 30 Eylül 2016'ya kadar yapılacak.

Eğitim - 9 yıl önce

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül'e kadar yapılacak.

Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak. Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.

Kapatılan özel okul kayıtları iptal edildi

Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bu durumdaki öğrenciler, 29 Temmuz 2016 saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabilecek.

Özel okullar tercih listesinde yer alan ve kapatılan özel okullar da TEOG tercih listesinden çıkarıldı. Bu okulları tercih eden öğrenciler de 29 Temmuz 2016 Saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay işlemlerini herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirebilecek.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

IMF Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini düşürdü

2016-07-21 21:17 - Ekonomi

Askeri üs bölgelerine eş zamanlı saldırı

2016-07-24 14:14 - Asayiş

"Mermilerin plastik olduğunu sanıyorduk"

2016-07-25 17:20 - Genel

Trabzonspor’un hazırlık maçlarının programı belli oldu

2016-07-22 17:44 - Spor

FETÖ’nün sağlık kurumu devlet hastanesi oldu

2016-07-25 17:34 - Genel

Başkan Gökçek: 'Gülen’in Kanada, Brezilya ya da Arjantin’e gitme durumu var'

2016-07-24 19:17 - Gündem

Yıldırım’da sünnet şöleni

2016-07-24 21:02 - Gündem

Kalın: Cumhurbaşkanı yayına çıktığı andan itibaren millet duruma el koydu

2016-07-22 13:22 - Siyaset

Dekanlar istifa ediyor

2016-07-20 02:14 - Genel

Böyle fıtık tedavisi görülmedi

2016-07-23 11:27 - Sağlık

İlgili Haberler

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

Çekya'da genel seçimi kazanan Babis, koalisyon hükümeti konusunda anlaşmaya varıldığını açıklad

14:32 - Dünya

İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni yapıldı

14:28 - Ekonomi

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina: Türkiye benimle hiç maç kaybetmedi

14:23 - Spor

Bakan Uraloğlu İyidere Lojistik Limanı'nda incelemede bulundu

14:17 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'de çekildiği bölgelere yerinden edilen Filistinliler dönmeye devam ediyor

14:13 - Dünya