?>

Kapatılan eğitim kurumlarına ne olacak?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Kapatılan eğitim kurumlarındaki eğitim hizmetleri daha yüksek standartta bir eğitim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi çerçevesinde yürütülecek. Yepyeni bir başlangıç yapıyoruz” dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

Bakan Ağbal, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi. 15 Temmuz yardımlarına ilişkin belge istenmesine ilişkin soruya Ağbal, “Hiçbir şekilde gönüllü bir bağışın bir şekilde haklı bir yöntemle kişilere evrakının ibraz edilmesi şeklinde bir yazının doğru olmadığını ifade etmem gerekir” yanıtını verdi.

Vergide adaleti sağlama konusunda çalışmalar olup olmadığına ilişkin soru üzerine Ağbal, “Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi vergi yükünü, vergi oranını aşağı çeken düzenlemeler yaptık. Özellikle asgari ücretliler üzerindeki vergi yükünü aşağı çekebilmek için asgari geçim indirimi getirdik. Sağlıkta, eğitimde, temel gıda maddelerinde de toplumun geniş kısmında kullanılan malların önemli ölçüde Katma Değer Vergisi indirimleri yaptık. Vergi yükü bakımından vergi yükü sıralamasında ortalarda. Vergiler bakımından yapmamız gereken çalışmalar var” dedi.

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırmada kanun teklifi ile tahsil edilecek miktara ilişkin olarak, “90.7 milyar lira yeniden yapılandırma çerçevesinde kapsama dahil olacak. Gecikme zammı tutarı 45.8 milyar lira. Geçmiş vergi kanunlarında yapılan tahsilat rakamları, 4811 sayılı Kanun kapsamında 4.4 milyar lira tahsilat gerçekleşmiş” ifadelerini kullandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile askeri okulların kapatılmasına ilişkin olarak ise Ağbal, Milli Savunma Üniversitesi kurduklarını vurgulayarak, “Kapatılan eğitim kurumlarındaki eğitim hizmetleri daha yüksek standartta bir eğitim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi çerçevesinde yürütülecek. Yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu personeli yetiştirmek amacıyla bir yüksek öğretim kurumu kuruyoruz. Bu yeni kurduğumuz Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde halihazırda yürütülecek olan hizmetleri fakülteler bünyesinde yürüteceğiz” diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Askeri lise sorularını sızdıran 18 FETÖ’cü tutuklandı

2016-07-31 18:51 - Asayiş

Batı’yı sert eleştirdi: Teröre destek veriyorlar, darbelerin yanındalar

2016-08-02 18:54 - Politika

'İsrail ile müzakere için 4 şart gerçekleşmeli'

2016-07-31 23:37 - Dünya

Çavuşoğlu'ndan Avusturyalı mevkidaşına yanıt

2016-08-02 14:27 - Siyaset

İstanbulluların demokrasi nöbeti sürüyor

2016-07-30 03:07 - Gündem

Erdoğan’ın başkomutanlığı dokunmuş !

2016-08-02 19:29 - Politika

Fethullah Gülen’in sağ kolu tutuklandı

2016-08-02 18:48 - Asayiş

"Manchester United hazırlık maçı iyi bir sınav olacak"

2016-07-30 00:34 - Spor

Afganistan'da misafirhaneye bombalı saldırı

2016-08-01 16:22 - Dünya

Bu ünlü şarkıcıyı tanıdınız mı?

2016-07-28 18:28 - Magazin

İlgili Haberler

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Yeni Yol Partisi TBMM Grubu'nu ziyaret etti

20:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı: Uluslararası toplumu insanlık cephesinde birleşmeye davet ediyorum

15:15 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Aliyev'i kabul etti

18:18 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, İYİ Parti TBMM Grubu'nu ziyaret etti

16:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail, Suriye'yi bölmeyi amaçlamaktadır

14:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Japonya ile ticaret anlaşmasını tamamladıklarını açıkladı

05:13 - Dünya

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

01:43 - Dünya

Ukrayna'da, yolsuzluğa karşı mücadele eden kurumların yetkisini kısıtlayan yasa protesto edildi

01:28 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze'de "savaş hedeflerine çok yaklaştıklarını" öne sürd

01:08 - Dünya

Fenerbahçe, hazırlık maçında Al-Ittihad ile karşılaşacak

00:17 - Spor