?>

Kapadokya yılbaşı tatili tercihinde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Yeni yıla Kapadokya'da girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin rezervasyon talepleriyle bölgedeki birçok tesiste doluluk yüzde 80 civarına ulaştı.

Ekonomi - 8 ay önce

Nevşehir

Peribacaları, kayadan oyma yer altı şehirleri, tarihi mekanları ve sıcak hava balon turu ile çeşitli turizm etkinliklerine sahip Kapadokya, yılbaşında yerli ve yabancı turistler için önemli rotalardan biri olarak öne çıkıyor.

Çeşitli eğlence programları için hazırlıkların sürdüğü bölgedeki tesislerde, yılbaşında yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Bölgede ışıklandırılıp süslenen tesisler rengarenk görüntü sunarken, otel ve restoranlarda da hazırlıklar son aşamaya geldi.

Fotoğraf: Behçet Alkan/AA

"Yılbaşı doluluğu yüzde 90'ın üzerine çıkacaktır"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İç Turizm İhtisas Başkan Yardımcısı İsmail Sucu, AA muhabirine, yeni yıla turist hareketliliğinin artış gösterdiği bir atmosferde gireceklerini söyledi.

Haftalar öncesinden başlayan taleplerin son günlerde artığına dikkati çeken Sucu, şöyle konuştu:

"Kapadokya turizmi 2023 yılında altın çağını yaşadı. Geçen yıl 4 milyon 800 bin ziyaretçi sayısını yakalamıştık. Bu yılın 11 aylık döneminde ise 4 milyon 200 bin ziyaretçiye ulaşmış bulunuyoruz. Aralık sonunda başlayacak kademeli yükseliş, ocak ayının ilk hafta sonuna kadar devam ediyor. 21 Aralık-3 Ocak arasındaki doluluk oranı yüzde 80 seviyelerine doğru gidiyor. Son rezervasyonlarla yılbaşı doluluğu yüzde 90'ın üzerine çıkacaktır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Kapadokya'nın aktiviteleri, butik otelleri ve yılbaşı eğlenceleriyle yerli ve yabancı misafirler için cazip bir merkez olacağına inanıyorum. Bölgemizdeki yıldızlı oteller, eğlence merkezleri ve restoranlarda da eğlenceler düzenlenecek. Ayrıca, sıcak hava balon turu başta olmak üzere etkinlikler de olacak."

"Göreme'deki oteller doldu"

Turizmci Mustafa Durmuş ise yılbaşı öncesinde tesislerdeki hazırlıkların son aşamaya geldiğini, yurt içi ve dışından gelen taleplerin memnun edici olduğunu belirtti.

Bölge turizmcilerinin 2024'ü yoğunluk içinde kapatacağına değinen Durmuş, "Yılbaşı Kapadokya'da her yıl yoğun geçer. Rezervasyonlar sürüyor. Yoğunluk bölge esnafını sevindirecek ölçüde. Göreme'deki oteller doldu, bölgeye yeni kazandırdığımız 5 yıldızlı otelimize de talep çok iyi." ifadelerini kullandı.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez de yılbaşında bölgedeki tesislerde tam doluluk beklediklerini kaydetti.

Bölgede 15 Aralık sonrası için ciddi rezervasyon akışı olduğunu dile getiren Ölmez, "24 Aralık sonrası Noel ile hafta boyunca tamamen doluluk olacaktır. Kış turizmi dolayısıyla sahildeki tesisler kapalı olacağı için iç pazarın da bölgeyi tercih etmesini bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını düşünüyorum

2024-12-10 19:02 - Spor

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan 'yeni yoğurt formülasyonu' açıklaması

2024-12-05 13:18 - Ekonomi

Ülkelerine dönen Suriyeliler için Hatay'daki Yayladağı Sınır Kapısı da açıldı

2024-12-10 14:02 - Gündem

DSÖ, İsrail'in kuşattığı Gazze'nin kuzeyindeki sağlık şartlarının 'kriz halinin ötesinde' olduğunu bildirdi

2024-12-06 10:37 - Dünya

Rejim karşıtı silahlı gruplar Humus kent merkezinin dış mahallelerine girmeye başladı

2024-12-06 12:08 - Dünya

Karagöz sanatçısı Şinasi usta kadim sanatı yaşatıyor

2024-12-05 11:47 - Çevre-Hayat

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 34 askeri hava aracı ve 16 gemi görüldü

2024-12-12 08:17 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov'la telefonda konuştu

2024-12-11 16:53 - Gündem

Bodrum'da sağanak hasara yol açtı

2024-12-06 14:33 - Asayiş

Türkiye Alman turistlerin 2025 yazı için en fazla rezervasyon yaptığı ülke

2024-12-05 20:32 - Gündem

İlgili Haberler

Küresel piyasalar yeni haftaya karışık seyirle başladı

09:03 - Ekonomi

OPEC+ üyesi 8 ülke eylülde günlük 547 bin varil üretim artışına gidecek

16:53 - Ekonomi

Başarı Global, silah üstü nişangah sistemlerini Türkiye'ye taşıma yolunda

14:37 - Ekonomi

İstanbul ve Antalya havalimanları günlük yolcu ve uçak trafiği rekorlarını kırdı

13:38 - Ekonomi

"Kargo Ayrım Sistemi"yle üç ilde 94 milyon gönderinin ayrımı sağlandı

12:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar yeni haftaya karışık seyirle başladı

09:03 - Ekonomi

Kremlin'de tarihi yuvarlak masa toplantısı: Rusya ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem

08:33 - Özel Haber

Bizans Asia’sındaki Aiol Şehirleri -Ramazan Topraklı yazdı-

08:18 - En Son Yazılar

İşrak vakti Zeytindağı’na duyulan özlem; MİT Akademi Raporu -Mehmet Yıldırım yazdı-

07:44 - En Son Yazılar

Siyonizme hizmet eden Müslümanların İsrail’de partisi mi var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:04 - En Son Yazılar