Kapadokya'nın simgelerinden 'Üç Güzeller' turist akınına uğruyor

Birbirine bitişik olmaları nedeniyle "Üç Güzeller" olarak adlandırılan peribacaları, özellikle sosyal medyada paylaşım yapmak isteyen fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor.

Çevre - Seyahat - 6 yıl önce

Nevşehir
Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle konuklarına masalsı manzaralar sunan Kapadokya'nın simgelerinden "Üç Güzeller" mevkisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, baba, anne ve çocuk olarak tanımlanan birbirine bitişik üç peribacasından oluşan "Üç Güzeller" yılın her döneminde turistlerin ilgisini çekiyor.
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin uğrak mekanı haline gelen alanda ziyaretçi yoğunluğu gün boyu sürüyor.
Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, son dönemde çevre düzenlemesi yapılan alanın özellikle sosyal medyada fotoğraf paylaşmak isteyenlerce ziyaret edildiğini belirtti.
"Üç Güzeller" olarak adlandırılan peribacalarının bulunduğu alanın çevresine fotoğraf tutkunları için çeşitli dekorlar oluşturduklarını anlatan Aktürk, "Bölgemizin simgelerinden biri olan Üç Güzeller, pandemi öncesi daha yoğun ziyaretçi alan bir bölgeydi. Bölgeye gelenlerin istisnasız uğradığı yerdir. Biz de güzel atlar diyarı isminden esinlenerek buraya atlar yerleştirdik. Bize ait olan 'Masal kent Ürgüp' sloganıyla yeni bir fotoğraf çekim alanı oluşturuldu. Her geçen gün yoğunluğun artması bizi çok mutlu ediyor." dedi.

"Üç Güzeller" turistleri cezbediyor

Arkadaşı ile gezinti yapan Arjantinli turist Julian Del Rosario, rehberlerinin tavsiyesi üzerine geldiği alanda, peribacalarının fotoğrafını çekip manzarayı doyasıya seyrettiğini ifade etti.
Kapadokya'nın görsel zenginliklerinin fotoğraflarda gördüklerinden çok daha etkileyici olduğunu dile getiren Rosario, "Kapadokya'ya gelirken aslında bu kadar cömert bir coğrafya beklemiyorduk. Seyir tepeleri, doğanın güzelliği ve insanların misafirperverliğinden çok etkilendik. Burası bizim için heyecan yarattı. Daha önceki seyahatlerimden farklı ilginç ve güzel bir deneyim oldu." diye konuştu.
Bölgeyi gezmek için arkadaşlarıyla Antalya'dan gelen Nesrin Gök ise ilk defa geldiği Kapadokya’yı çok beğendiğini, gelecek yıl yaz aylarında yeniden ziyaret etmeyi planladığını söyledi.
Gök, sosyal medyada karşılaştığı "Üç Güzeller"i görmek için geldiği alanda hayal kırıklığı yaşamadığını, umduğu doğal güzelliği bulduğunu dile getirdi.
Peribacalarının çevresinde turistlere eşlik eden profesyonel turist rehberi Gökhan Dinç de son yıllarda sosyal medya kullanımının artışına paralel olarak "Üç Güzeller" mevkisindeki ziyaretçi yoğunluğunun yükselişe geçtiğini aktardı.
Yerli ve yabancı konukların bölgede çektiği fotoğrafların internet ortamında paylaşılmasının turizme olumlu katkı sunduğunu gözlemlediğini belirten Dinç, şunları kaydetti:
"Kapadokya, doğal güzelliklerin yanı sıra kültürel mirasın merkezidir. Türkiye'de, İstanbul'dan sonra en çok ziyaret edilen kültür turizminin gerçekleştirildiği bölgemiz, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki dünyanın ender noktalarından biri.
Üç Güzeller, peribacası şeklinde volkanik oluşumların ortaya çıkardığı baba, anne ve çocuk olarak tasvir edilen görsel ağırlıklı bir yer. Bugün sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflar, bölgeye daha çok turistin gelmesini sağlıyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Netkent Üniversitesi'nden iş insanlarına yönelik hukuk yüksek lisans programı

2020-11-13 14:34 - Genel

İETT'nin 2021 yılı bütçesi kabul edildi

2020-11-13 14:56 - Ekonomi

Uzaktan mühendislik eğitimi için 'sanal robotik laboratuvar' geliştirdiler

2020-11-14 15:07 - Teknoloji

Ekrandan uzak, ara tatil önerisi

2020-11-14 15:07 - Genel

Gayrimenkul satışı 10 ayda 2 milyonu aştı

2020-11-13 15:31 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomideki yeni dönem' açıklamalarıyla pozitif beklentiler yükseldi

2020-11-11 19:56 - Ekonomi

MSB: Türk ve Rus askeri heyetlerinin teknik görüşmeleri tamamlandı

2020-11-14 16:01 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca: Maskenizi sizi koruyacak şekilde kullanın

2020-11-14 17:14 - Gündem

Pegasus'tan 65 yaş üzeri yolculara bilet değişikliği

2020-11-14 17:16 - Ekonomi

Yasir Arafat'ın zehirlendiğine dair ilk şüpheler ölümünün hemen ardından ortaya çıktı

2020-11-11 21:46 - Dünya

İlgili Haberler

AJet'ten gençlere yurt dışı uçuşlarda yüzde 20 indirim

11:43 - Çevre - Seyahat

Erzurum-Rize arasındaki yolculuk süresini kısaltacak tünellerin yapımı sürüyor

17:37 - Çevre - Seyahat

Anadolu Otoyolu Kocaeli kesimi İstanbul yönü üstyapı çalışması için trafiğe kapatılacak

12:33 - Çevre - Seyahat

Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

19:08 - Çevre - Seyahat

AJet'ten yurt içi uçak biletlerinde yüzde 30 indirim kampanyası

12:33 - Çevre - Seyahat

Günün Manşetleri

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya