Kanseri ikinci kez atlatan kadından diğer hastalara "iyileşmeye inanın" çağrısı

Meme kanserini 22 yıl önce atlatan Zeynep Öven, geçen yıl teşhisi konulan akciğer kanseriyle mücadelesini de yüksek moral ve başarılı tedaviyle kazandı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Edirne
Meme kanseri ve akciğer kanserini yüksek moral ve başarılı tedaviyle atlatan Edirneli Zeynep Öven, mücadelesiyle diğer hastalara da örnek oluyor.
İl Sağlık Müdürlüğü muhasebe biriminde çalışan 51 yaşındaki Öven, 22 yıl önce yakalandığı meme kanserini atlattıktan sonra geçen yıl akciğer kanseri olduğunu öğrendi.
Kanserle mücadelede her zaman moralini yüksek tutan Öven, ilaç tedavisi, radyoterapi ve kemoterapiyle akciğer kanseriyle mücadelesini kazandı.
Öven, AA muhabirine, 22 yıl önce meme kanserine yakalandığını, ameliyat ve ilaç tedavisiyle sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Geçen yıl yaz aylarında kontrol için gittiği sağlık merkezinde akciğer kanseri teşhisiyle yüz yüze kaldığını anlatan Öven, "Hızlı bir tedavi süreci başladı. Şu anda stabil bir durumdayım, 3 aylık kontrollerim var. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum." dedi.
Öven, kanser hastalığına yakalanmanın dünyanın sonu olmadığını erken tanı, uygun tedavi ve yaşama olumlu bakarak şifa elde edilebildiğini vurguladı.

"İyileşmeye inanmalı ve savaşmalı"

Her iki kanser hastalığında da yılmadan mücadele ettiğini dile getiren Öven, şunları kaydetti:
"Kanserin adı dahi aslında korkutucu. Maalesef ölümü çağrıştırıyor. İlk başlarda benim için de çok zordu ancak sonrasında üzülmenin, ağlamanın, isyan etmenin faydası olmayacağını düşündüm. Bana faydası olan olumlu bakış açısı, pozitif bakış açısı, iyileşmeye inanmak ve savaşmak. Bunlar tedaviye en önemli destektir. Önemli olan hastanın kanser karşısındaki pozisyonu. 22 yıl önce doktorlarım 'iyileşmenin yüzde 50'si moraldir' demişti. Bu hala aklımda. Ben akciğer kanserine yakalandığım zaman da bu anlayışla hareket edip, elimden geldiği kadar mücadele ettim. İki kez kanseri yendiğim için mutluyum. Geleceğe daha umutlu bakıyorum."

Öven, çevresinde kanser teşhisi konmuş kişilerle konuşarak onlara destek vermeye çalıştığını da ifade etti.
Kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Öven, "Onlara kendimden örnekler vererek yol göstermeye çalışıyorum. İyileşmenin yüzde 50'si moral, yüzde 50'si ilaç tedavisi. Moraliniz her zaman yüksek olmalı, bunu yapmak zor ama başka bir yolu yok. Negatif olmanın, üzülmenin bir faydası var mı diye düşünmek gerekli. Kar zarar hesabı yapmaları ve buna göre hareket etmeleri gerek." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beyaz Saray, Trump davasının ardından yargıya yönelik her türlü saldırıyı kınadıklarını bildirdi

2023-04-06 00:08 - Dünya

TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev Viyana'da temaslarda bulundu

2023-04-05 12:07 - Siyaset

Kanseri ikinci kez atlatan kadından diğer hastalara "iyileşmeye inanın" çağrısı

2023-04-11 12:27 - Çevre-Hayat

Malatyalı depremzedeler için el birliğiyle konteyner kentler oluşturuluyor

2023-04-10 13:28 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, depremlerde yıkılan cemevlerini yeniden inşa edecek

2023-04-04 12:45 - Gündem

Kadın ve erkek milli haltercilerin Avrupa Şampiyonası'nda madalya beklentisi yüksek

2023-04-10 14:44 - Spor

TÜRGEV 'Kardeşlik Sofrası' depremzedeler için İslahiye'de kuruldu

2023-04-09 00:08 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

PETFORM Genel Sekreteri Kalay, yeni doğal gaz kanununun ithalatta avantaj sağlayacağını belirtti

2023-04-07 12:18 - Ekonomi

ABD'de yerli kabile Colorado Nehri'nin kullanım hakları için hükümetle 150 milyon dolara a

2023-04-07 12:52 - Dünya

Hataylı köylü depremde hasar gören mahalle yolundaki çukurları toprakla dolduruyor

2023-04-11 12:15 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Çevre-Hayat

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Çevre-Hayat

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta 'Tuba' Bodrum açıklarında hayatını sürdürüyor

12:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç ola

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını&

23:32 - Dünya