?>

'Kanser, hayallere köstek değil'

Tekirdağ'da makyözlük yapan Damat, 2 yıl önce meme kanserine yakalanmasına rağmen "dünyanın en iyi makyözlerinden biri olma" hedefinden vazgeçmeyerek kanserle mücadeleye devam ediyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

TEKİRDAĞ

Yakalandığı meme kanserine rağmen "dünyanın en iyi makyözlerinden biri olma" hedefinden vazgeçmeyen 32 yaşındaki Göknur Damat, hastalığının hayallerine engel olmasına izin vermeden kanserle mücadeleye devam ediyor.

Tekirdağ'da makyözlük yapan Damat, 2 yıl önce meme kanserine yakalandı. Buna rağmen umudunu kaybetmeyen Damat, çok sevdiği mesleğinde "dünyanın en iyi makyözlerinden biri olmak" için çalışmalarını sürdürdü.

Uluslararası yarışmalarda kalıcı makyaj üzerine birçok başarı elde eden Damat, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle açtığı makyaj stüdyosu ile hayallerine ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Kanser tedavisi devam eden Damat'ın işine olan sevgisi ve mesleki hayali, çevresindekilerce takdirle karşılanıyor.

Damat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makyözlüğün çocukluk hayali olduğunu ve 17 yaşından bu yana bu mesleği yaptığını söyledi.

Türkiye'de ve yurt dışında birçok makyözlük eğitimine katıldığını belirten Damat, İstanbul'da ve Tekirdağ'da uzun süre bu mesleği yaptığını, bu işte en iyisi olmayı hedeflediğini ifade etti.

"Kansere karşı hiç pes etmedim"

Hastalığın kendisini yıldırmadığını anlatan Damat, şöyle konuştu:

"Bana denildi ki 6 ay... Bu 6 ay içerisinde ne yapabilirim, ne sığdırabilirim diye düşünürken, dedim ki ben işimi yapmalıyım. Tekirdağ'da küçük bir salon açtım. Bu salonu hiç usta bile çağırmadan kendimiz düzenlemiştik. 6 ay yaşayacaktım. 3 ay sonra durumum ağırlaştı, artık 'ölebilir' denilmişti. Yine pes etmedim, hiç ölümü ağzıma dahi almadan, dedim ki 'Göknur kendine gelmen gerekiyor' ve kendime geldim. Ben kalıcı makyaj uzmanıyım, iyi olduğumu düşünüyorum, o yüzden iyi olduğumu düşündüğüm için Hollanda da düzenlenen Worldwide Eyebrow Championship yarışmasında ve çok şükür kalıcı makyaj dalında Türkiye'ye birincilik getirdim. Avrupa şampiyonluğum var ve birçok ödülüm var."

KOSGEB desteğiyle Tekirdağ'da bir makyaj stüdyosu açtığını aktaran Damat, "KOSGEB desteğiyle büyük bir dükkan açtım. Çok iyi bir destek verdiler. Şimdi burada devam ediyorum yeni iş arkadaşlarım var. İstanbul'da da bir şubede ortaklığım var. Şimdi yeni bir iş teklifi aldım ve anlaşma sağlanması durumunda inşallah mayıs ayında da Dubai'de bir makyaj stüdyosu açacağız. Bu şekilde hayallerimin peşinden gidiyorum." diye konuştu.

"Hayallerimi gerçekleştirdim, kanser buna mani olmadı"

Kanserin hayallerine mani olmadığını anlatan Damat, "Kanser, hayallerime hiç köstek olmadı. Ben kesinlikle kanser hastalarına şunu söylüyorum; hiçbir zaman 'ben hastayım, öleceğim' demesinler. Ölümü anmasınlar çünkü ben hayallerimi gerçekleştirdim, kanser buna mani olmadı." ifadelerini kullandı.

Damat kanser tedavisinin iyi sonuç vermesindeki en büyük etkenin, hayallerine bağlılığı olduğunu vurgulayarak,"Kanseri yenmemde gerçekten yüzde 90 etki benim işime, hayallerime sarılmam. Ben hayallerime sarıldım. 'Yürü Göknur' dedim. Kesinlikle ve kesinlikle kanseri anmadım, hayallerimi gerçekleştirdim. Kanser olmak hayatın sonu değil, yeni bir başlangıç demek ve ben hayallerimle beraber bu başlangıca çok güzel bir adım attım. İnşallah devamı da gelecektir diye ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: Yavuz Karaduman

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü PKK'ya şubat ayında da ağır darbe

2017-03-03 15:52 - Gündem

'Kanser, hayallere köstek değil'

2017-03-08 18:32 - Çevre-Hayat

Bursa’da yolcu otobüsü kaza yaptı, çok sayıda yaralı var

2017-03-07 15:07 - Asayiş

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Macron'a yumurtalı saldırı

2017-03-02 00:17 - Dünya

CHP'li Cihaner'den HSYK'ya FETÖ şikayeti

2017-03-03 18:02 - Gündem

Türkiye'de Google'a 'rekabet' soruşturması

2017-03-06 16:02 - Teknoloji

Yuvanın camını değiştirtti yargılanmaktan kurtuldu

2017-03-07 16:37 - Çevre-Hayat

'Teröristler Almanya'da at oynatıyor'

2017-03-06 19:27 - Gündem

Harakani Türbesi ziyaretçi akınına uğruyor

2017-03-07 18:57 - Gündem

Anne kız demire nakış işliyor

2017-03-08 17:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sıcak havayı fırsat bilenler Muradiye Şelalesi'nde yoğunluk oluşturdu

16:42 - Çevre-Hayat

Van Gölü'nün eşsiz koyları off-road tutkunlarını ağırladı

16:38 - Çevre-Hayat

Fethiye ve Marmaris sahillerinde sıcak hava yoğunluğu

16:32 - Çevre-Hayat

Ordu'daki Yason Burnu ve Hoynat Adası günde 5 bin turisti ağırlıyor

16:18 - Çevre-Hayat

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nın yeni sakini ayı yavrusu "Boncuk"a özenle bakılıyor

16:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Erzincan’da sıralı dükkanların çatısında çıkan yangın iş yerlerine zarar verdi

17:02 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı 19 Mayıs'ı ülke çapında sanatla kutluyor

16:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müzeler Günü paylaşımı

16:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kırımlı kardeşlerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz

16:17 - Gündem

Vatikan'da Papa 14. Leo için göreve başlama töreni düzenlendi

16:12 - Dünya