?>

Kanada’da İslamofobi protestosu

Kanada’da, geçen hafta İslamofobik saldırıya uğrayan, Filistin asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Abu Marzouk'a destek için protesto gösterisi düzenlendi.

Dünya - 7 yıl önce

MİSSİSSAUGA

Mississauga kentinde, ülkede son dönemde artan İslamofobik saldırılar protesto edildi. Celebretion Meydanı’nda farklı Müslüman toplumlardan yüzlerce kişinin katıldığı gösteride, geçen hafta, bir Türk ailenin de katıldığı piknikten dönerken ailesiyle İslamiyet karşıtı kişilerin saldırısına uğrayan Muhammed Abu Marzouk’a destek çağrısı yapıldı.

Irkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi karşıtı sloganların atıldığı gösteriyi düzenleyen Feras Marish, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hoşgörü ve özgürlükler ülkesi olan Kanada’nın kanunlarının, masum ve mazlumları koruması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Marish, hemen hemen her gün bu tip saldırılarla karşılaştıklarını belirterek, "Geçen hafta bir kardeşimiz, ailesiyle uğradığı saldırıda çok ciddi şekilde yaralandı. Hala hastanede ve hayat mücadelesi veriyor." diye konuştu.

Kanada’yı Kanada yapan değerlere, her Kanadalı gibi kendilerinin de inandığını ve değer verdiğini anlatan Feras Marish, "Bizim istediğimiz tek şey, bu ülkede her inançtan insanın barış ve huzur içinde yaşaması." ifadelerini kullandı.

Protesto gösterisine katılanlar, yaptıkları konuşmalarda, Müslümanları "İslami terörist" diye nitelendirenlerin, Müslümanlara terör uyguladıklarını dile getirdi. Güvenlik güçlerinin, inancına göre giyinen ve bu nedenle saldırıya uğrayan herkesi koruması ve olayı nefret suçu olarak nitelendirmesi gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, Muhammed Abu Marzouk ve ailesine yardım çağrısında bulundu.

Marzouk’un sağlık ve hukuk mücadelesi için para ve avukata ihtiyacı olduğunu ifade eden konuşmacılar, açılan yardım hesabına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Protesto gösterisi, yürüyüşün ardından sona erdi.

Olay

Toronto kentinde, ailesi ve arkadaşlarıyla geçen hafta pazar günü pikniğe giden Muhammed Abu Marzouk, İslam karşıtı iki kişi tarafından eşi ve çocuklarının gözü önünde öldüresiye dövülmüş, başına aldığı darbelerle ağır yaralanmıştı. Saldırganlar, aralarında bir Türk ailenin de bulunduğu gruptakilere, nefret suçu içeren İslamofobik küfür ve hakaretler etmişti.

Toronto polisi tarafından gözaltına alınan saldırganlar, çıkarıldıkları mahkemece kefaletle serbest bırakılmışlardı.

Saldırıyla ilgili davaya, 14 Ağustos'ta devam edileceği açıklanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şaban Yılmaz’ın evinde ikincilik üzüntüsü

2018-07-16 03:32 - Spor

“Korkuluk” bu yazın en korkunç filmi olacak! -Fragman İzle-

2018-07-16 10:42 - Magazin

Doktora öğrencilerine 4 bin 500 lira burs

2018-07-19 01:02 - Eğitim

Yanıkta en etkili ilk yardım 'su ile yıkama'

2018-07-16 17:32 - Sağlık

Fenerbahçeliler Günü'nde nikah masasına oturdular

2018-07-20 04:02 - Çevre-Hayat

Bulaşıkçılıktan baklava patronluğuna uzandı

2018-07-16 20:02 - Çevre-Hayat

FETÖ ABD’deki Türk camilerini hedef gösteriyor

2018-07-19 17:31 - Genel

Borsa güne yükselişle başladı

2018-07-18 13:03 - Ekonomi

CHP'de tansiyon yükseliyor

2018-07-16 18:02 - Siyaset

Tıp eğitimini bırakıp hamurun kitabını yazdı

2018-07-16 18:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu'nda yer alan Alman aktivistler ülkelerine döndü

23:57 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'ndaki Avusturyalı aktivistler, ülkelerine döndü

23:48 - Dünya

Aktivist Thunberg, İsrail'de kaldıkları süreçte temiz suya erişemediklerini söyledi

23:37 - Dünya

Trump: Herkesin (Gazze'de ateşkes) anlaşmaya uymasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız

21:52 - Dünya

ABD’li yorumcu Owens, Kirk’ün öldürülmeden önce Yahudi bağışçılardan baskı gördüğünü söyledi

20:22 - Dünya

Günün Manşetleri

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidecek

00:22 - Gündem

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Türkiye'yi ziyaret edecek

00:18 - Siyaset

Küresel Sumud Filosu'nda yer alan Alman aktivistler ülkelerine döndü

23:57 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'ndaki Avusturyalı aktivistler, ülkelerine döndü

23:48 - Dünya

Aktivist Thunberg, İsrail'de kaldıkları süreçte temiz suya erişemediklerini söyledi

23:37 - Dünya