?>

Kahramanmaraş’taki deprem İç Anadolu’da da hissedildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Niğde'de de hissedildi.

Gündem - 2 yıl önce

Kayseri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Niğde'de de hissedildi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kentte şu ana kadar mal ve can kaybı ihbarı gelmediğini bildirdi.

Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde de hissedilen depremde şu ana kadar herhangi mal ve can kaybı ihbarı gelmemiştir. Bütün ekiplerimiz alanda, tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan panik yapmamaları ve araçlarla dışarı çıkarak trafik oluşturmamalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Tüm imkanlarımızla teyakkuzdayız. An itibarıyla can ve mal kaybına ilişkin olumsuz bir bilgi yok. Rabbim hepimizi korusun." değerlendirmesinde bulundu.

Sivas

Sivas'ta hissedilen deprem nedeniyle bir binanın giriş katında duvarlarda çatlak oluştu.

Pulur Mahallesi'nde 12 katlı binanın giriş katında meydana gelen çatlaklar dolayısıyla apartman, polis ekiplerince tahliye edildi. Apartman sakinleri sokakta ve araçlarında beklemeye başladı.

Bu arada il genelinde de depremi hisseden çok sayıda vatandaş evlerini terk ederek cadde ve sokaklarda araçlarında bekledi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de AFAD İl Müdürlüğüne giderek kriz masası oluşturdu. Şimşek, AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci'den bilgi aldı.

Gürün'ün Suçatı köyünde boş müstakil bir evin yıkıldığını söyleyen Şimşek, il genelinde ciddi bir sıkıntının olmadığını belirtti.

Bu arada AFAD Sivas İl Müdürlüğünden 75 kişilik kurtarma ekibi Kahramanmaraş'a hareket etti.

Nevşehir

Nevşehir’de depremi hisseden bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Kar yağışının sürdüğü kentte vatandaşlar araçlarının içinde ve çevrede bekledi.

Nevşehir AFAD ekipleri, bölgedeki çalışmalara katılmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Niğde

Niğde'de depremi hisseden vatandaşlar, evlerinden dışarı çıktı. Karın etkili olduğu kentte vatandaşlar araçlarıyla güvenli yerlere gitmeye çalıştı.

Valilikten, "Şu ana kadar kurumlarımıza intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın duyarlı olması ve resmi kurumlar tarafından yapılacak açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur." açıklaması yapıldı.

Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'tan da AFAD ekipleri deprem bölgesine hareket etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Merkez Bankası, enflasyon risklerinin 2023’te artmasını bekliyor

2023-01-31 16:24 - Ekonomi

Fransa'nın unuttuğu kahramanlar: Senegalli Nişancılar

2023-02-02 11:40 - Dünya

Bağımlılıkla mücadelede "BAHAR" dönemi başlıyor

2023-02-01 12:19 - Sağlık

Ukrayna Meclis Başkanı, Fransızlardan tank ve savaş uçağı istedi

2023-01-31 20:29 - Dünya

EYT'nin bütçeye maliyeti 194,4 milyar lira

2023-02-02 15:00 - Ekonomi

Doğal gaz ithalatı geçen yıl kasımda yüzde 18,3 azaldı

2023-02-01 09:57 - Ekonomi

Macaristan, Romanya, Polonya'nın işgal ettiği Ukrayna üçe bölünüyor! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2023-02-02 07:09 - En Son Yazılar

Siirt'te rahatsızlanan 2 kişi ekipler tarafından hastaneye ulaştırdı

2023-02-05 20:51 - Gündem

Avrupa'da ilaç sıkıntısı bitmiyor

2023-01-30 14:05 - Dünya

İhracatçıya sağlanacak kefalet tutarının bu yıl 40 milyar lirayı bulması bekleniyor

2023-02-03 11:25 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul'daki 597 camiye 5 dilde karekodla bilgilendirme panosu asıldı

11:55 - Gündem

Deniz Kuvvetlerine ait helikopter Antalya açıklarında acil iniş yaptı

11:53 - Gündem

Doğurganlık hızı 2024'te 1,48 çocuk olarak gerçekleşti

10:33 - Gündem

Gazeteci Yılmaz Özdil hakkında soruşturma

08:28 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,8 büyüklüğünde deprem

07:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Çin'den ABD'ye ticari gemi trafiği, tarife geriliminin tırmandığı nisanda yüzde 27 azaldı

11:56 - Ekonomi

Pakistan ordusu, Hindistan'ın saldırısında 40 sivilin öldüğünü açıkladı

11:54 - Dünya

Deniz Kuvvetlerine ait helikopter Antalya açıklarında acil iniş yaptı

11:53 - Gündem

4. Tarım Orman Şurası kararları yarın açıklanacak

11:48 - Ekonomi

Trabzonspor, 10. kez Türkiye Kupası'nı kazanmanın peşinde

11:43 - Spor