Kadınlar için en uygun savunma sporu Wushu

Wushu Amasya İl Temsilcisi ve Antrenörü Tuğrul Fırat, kadınlar için en uygun savunma sporunun Wushu (Kung Fu) Sanda olduğunu söyledi.

Spor - 7 yıl önce

Wushu Amasya İl Temsilcisi ve Antrenörü Tuğrul Fırat, kadınlar için en uygun savunma sporunun Wushu (Kung Fu) Sanda olduğunu söyledi.
Fırat, "Sanda kelimenin tam anlamıyla serbest vuruş veya serbest (silahsız) dövüş anlamına gelir ve Çin’de dövüş sanatlarının icra edildiği yarışmalarda sergilenen dövüş sporudur ilk dönemlerde. 1920’lerde oluşturulan Milliyetçi Parti askerlerinin el ele mücadele konusunda eğitilmesinde kullanıldı" dedi.
Wushu (Kung Fu) Sanda’nın heyecan verici ve hızlı, tempolu bir dövüş sistemi olduğunu belirten Fırat, "Mücadele ve kendini savunma için mükemmel bir sistem olduğu gibi, egzersiz yapmak isteyenler için inanılmaz bir egzersiz sistemidir. Bu sporun tek amacı karşıdaki rakibi etkili ve hızlı bir şekilde yere indirmektir. Bu nedenle hiçbir savunma sanatında olmayan hareketler mevcuttur. Sanda antrenmanları sırasında vücudun tüm kasları çalışmaktadır ve kadınlar için en uygun savunma sporudur. Antrenmanlar sırasında kalori yakımı çok yüksektir. (Saatte 700 kalori) Bu sayede vücut şekillendirme ve kilo verme sürecine büyük katkı sağlamaktadır. Yağ yakımı ve vücut kas kütlesinin arttırılmasının yanı sıra güç artırımında da çok etkili bir rol oynamaktadır. Son zamanlarda birçok kadın sanatçı ve tanınmış artist bu sporla kalori harcamayı tercih ediyor. Kullanılan eldivenler, başlıklar, dizlikler ve tekmelikler darbe almadan ve yaralanmadan dövüşmeyi sağlıyor. Bu spora rağbetin bir başka önemli sebebi de kadınların artan gasp ve şiddet olaylarına karşı bir çözüm yolu arayışında olmalarıdır. Amasya’da bu spor dalı Amasya Kapalı Spor Salonunda ücretsiz olarak veriliyor. Bu sporu yapmak isteyen tüm kadınları salonumuza bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Musiki gönüllüsü din görevlilerinden ilahi albümü

2019-05-31 19:52 - Kültür Sanat

İspanyol futbolcu Reyes, trafik kazasında hayatını kaybetti

2019-06-01 17:37 - Spor

Bakan Selçuk huzurevi sakinleriyle bayramlaştı

2019-06-04 16:02 - Gündem

Kabil'de bombalı saldırı: 5 ölü

2019-06-03 17:07 - Dünya

A Milli Futbol Takımı bayramlaştı

2019-06-04 15:49 - Spor

'27 Mayıs’tan bu yana 64 terörist etkisiz hale getirildi'

2019-06-04 10:27 - Gündem

Jandarma uzman erbaş adaylarının terörle mücadele yemini

2019-05-31 20:52 - Gündem

914 yıllık tarih yeniden canlanıyor

2019-05-30 21:22 - Gündem

'Yargı Reformu, Türkiye ittifakının en önemli yol haritasıdır'

2019-05-30 21:42 - Gündem

'Kimsenin millet iradesine sahip çıktığımız için eleştirme hakkı yok'

2019-06-01 00:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Beşiktaş, Vlahovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

18:33 - Spor

Bakan Bak, Süper Lig'in yeni sezonu için açılış mesajı yayımladı

18:07 - Spor

Selin Hürmeriç, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 5. oldu

17:53 - Spor

Çaykur Rizespor, Umut Erdem'i transfer etti

17:38 - Spor

Antalyasporlu 83 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy, Estonya'da iki kez zirveye çıktı

16:23 - Spor

Günün Manşetleri

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmel

18:13 - Ekonomi

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem