?>

Kadınlar Hazinenin 'altın tahvili'ni sevdi

Başbakan Yardımcısı Şimşek, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikaya dair, "Konu altın olunca beklediğimiz gibi kadınlarımızın ilgisinin erkeklerden daha yüksek olduğunu gördük." dedi.

Ekonomi - 8 yıl önce

ANKARA - ZEYNEP AKYIL

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye genelinde 81 ilde, 2 Ekim'de başlayan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında talep toplama sürecinin 27 Ekim'de başarıyla tamamlandığına işaret eden Şimşek, Hazine Müsteşarlığı tarafından ilk kez vatandaşa yönelik yapılan bu ihraçların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Şimşek, farkındalık çalışmalarının söz konusu talepte etkili olduğuna dikkati çekerek, "Gördük ki yatırımcıların konuya ilişkin farkındalığı arttıkça, talep miktarı ve yatırımcı sayıları da buna paralel ciddi artışlar gösterdi." diye konuştu.

4 haftalık ilk talep toplama dönemi sonunda 12 bin 800 vatandaşın, 370 milyon lira değerinde, yaklaşık 2,5 ton (2 bin 462 kilogram) altınını yastık altından çıkararak, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası aldığını dile getiren Şimşek, bir ay gibi kısa sürede yastık altından ekonomiye kazandırılan bu tutarın başarı olduğunu vurguladı.

Taleplerin yarısından fazlası kira sertifikasına

Şimşek, gelen taleplerin yarısından fazlasının altına dayalı kira sertifikasına yönelik olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Konu altın olunca beklediğimiz gibi kadınlarımızın ilgisinin erkeklerden daha yüksek olduğunu gördük. Vatandaşlarımızın 4 haftalık süreçte her hafta artan ilgisi ve gelen talepler, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracının bir defaya mahsus bir uygulama olmaması gerektiğini de teyit etmiştir. Bu projeyi milli bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla daha da geliştirerek, ülkemizin ekonomik refahına katkı sağlamak, kaynak ihtiyacında dışa bağımlılığı azaltmak ve tasarrufları artırmak amacıyla önümüzdeki dönemde de bu ihraçlara devam etmeyi planlıyoruz. Bunu daha etkin bir kampanyayla sürdüreceğiz."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cengiz Özyalçın: 'Beraberliği üzüntülü karşıladım'

2017-10-23 01:52 - Spor

Çukurca’da hain tuzak: 1 şehit

2017-10-23 21:37 - Asayiş

Melike Hatun Kim? Melike Hatun Camii Nerede?

2017-10-27 22:02 - Genel

Fenerbahçe ile Kayserispor 43. randevuda

2017-10-29 13:02 - Spor

'ABD ile İsrail Türkiye'nin stratejik müttefiki olamaz'

2017-10-22 22:47 - Siyaset

Düğünde takı kavgası: 12 yaralı

2017-10-22 20:22 - Gündem

Kadınlar Hazinenin 'altın tahvili'ni sevdi

2017-10-29 15:32 - Ekonomi

Namaz kılmak için cami önünde bekleyen yaşlı adam darp edildi

2017-10-22 22:02 - Asayiş

'Beşiktaş aşağı çekiliyor'

2017-10-28 04:27 - Spor

Basın İlan Kurumu, şimdi de “Sevgili” tartışmasıyla çalkalanıyor

2017-10-23 19:46 - Özel Haber

İlgili Haberler

TOGG Teknoloji Kampüsü esnek üretim altyapısıyla öne çıkıyor

15:32 - Ekonomi

Suni tohumlama yoluyla besilik materyal üretiminin artırılması için protokol imzalandı

16:38 - Ekonomi

Reel efektif döviz kuru endeksi kasımda 71,79 oldu

15:22 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 183,2 milyar dolar oldu

15:03 - Ekonomi

Dünya Altın Konseyi: Altın 2026’da jeoekonomik belirsizliğin gölgesinde şekillenecek

14:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistinli rahipten Noel kutlamalarında "Gazze'yi hatırlama" vurgusu

17:43 - Dünya

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 6 büyüklüğünde deprem

17:33 - Dünya

İsrail, iki yıl boyunca Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı

17:28 - Dünya

Ağrı'da soğuk havanın etkisiyle ağaçlar kırağı tuttu

17:22 - Gündem

Ankara'da pitbull saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Doğa'ya psikososyal destek

17:17 - Gündem