?>

Kadın teröristlerin kaçınılmaz sonu

Güvenlik güçlerine teslim olan terörist ifadeleri örgütte kadınların yaşadığı sıkıntıları ve çaresizlikleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Genel - 6 yıl önce

Güvenlik güçlerine teslim olan terörist ifadeleri örgütte kadınların yaşadığı sıkıntıları ve çaresizlikleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan Sait kod adlı terörist, ifadesinde; grubun elebaşının bir çok sefer kadın teröristlere sarkıntılık ettiğine, cinsel tacizde bulunduğuna şahit olduğunu söyledi. Bu durumun terör örgütündeki kadınların kaçınılmaz sonu olduğunu söyleyen terörist; örgüte yeni katılan genç kızların da kısa sürede bu tarz durumlara maruz kaldığını, çoğunun çaresizce boyun eğdiğini belirtti.

Örgütte yaşanan yoz ilişkilerden kurtulmak isteyen kadın teröristlerin genelde tek başlarına kaçamadıklarını, yakalandıklarında da ajanlıkla suçlanarak infaz edildiklerini anlatan terörist, kadınların tehditlere maruz kaldıklarını, ailelerinin yanlarına gitmeye korktuklarını, büyük çaresizlikler içinde ya intihar etmek zorunda kaldıklarını ya da infaz durumu ile karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Uyuşturucuya öncelikle alıştırılanların kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten terörist, çatışmalarda da ön saflara kadınların ve çocukların sürüldüğünü ifade etti.

(Bayazit Cebeci/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de gelenek bozulmadı

2019-05-20 14:46 - Spor

'19 Mayıs 1919 cesaret ve inançla tarihin akışını değiştirenlerin günüdür'

2019-05-19 18:21 - Genel

Serbest piyasada altın fiyatları

2019-05-20 16:11 - Ekonomi

Vize dolandırıcılığı şebekesine operasyon: 72 gözaltı

2019-05-22 13:22 - Asayiş

Edenred Türkiye-BP iş birliği

2019-05-20 17:56 - Ekonomi

Çanakkale’de 34 mülteci yakalandı

2019-05-20 18:25 - Asayiş

Kılıçdaroğlu’dan YSK kararına ilişkin açıklama

2019-05-23 00:13 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev'i kutladı

2019-05-22 21:07 - Gündem

Kadın teröristlerin kaçınılmaz sonu

2019-05-23 13:36 - Genel

Vodafone'dan ramazana özel 20 GB mobil internet

2019-05-17 15:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

21:02 - Siyaset

Emine Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki hitabına ilişkin paylaşım

20:58 - Siyaset

Küresel Sumud Filosu'ndaki Türk gazeteci Çelik, teknelerin Girit açıklarına ulaştığını söyledi

20:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırımını fotoğraflarla dünyaya anlattı

20:33 - Siyaset

Bakan Bayraktar, ABD'li iş insanlarına yatırım çağrısında bulundu

20:07 - Ekonomi