?>

JCR Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR), Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ve not görünümünü "durağan" olarak teyit etti. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency'den (JCR) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "BBB-" ve not görünümünün "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.

Asya ve Avrupa'nın arasında bulunan Türkiye'nin, Orta Doğu'da büyük bir güç ve nüfusunun neredeyse 80 milyon olduğu belirtilen açıklamada, 2015 yılında ülkenin milli gelirinin 700 milyar dolar ve kişi başı milli gelirinin 9 bin doları aştığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin kredi notu, ülkenin AB ve İslam ülkelerine iyi ihracat yapabilmesini sağlayan Orta Doğu'daki geniş ekonomik temelleri ile şoklara karşı sağlam kamu ve bankacılık sektörü tamponları tarafından destekleniyor. Diğer taraftan, Türkiye'nin kredi notu, düşük tasarruf oranı, kronik cari açık, geniş dış finansman ihtiyacı ve uluslararası finansal piyasalara bağımlılık, artan politik ve sosyal belirsizlik gibi makro ekonomik dengesizlikler tarafından kısıtlanıyor.

Türkiye, yükselen politik ve sosyal belirsizlik ortamında volatil (oynak) sınır ötesi sermaye akışlarına duyarlıdır. Bununla birlikte yerli bankalar, gelişmiş ekonomilerdeki parasal gevşemeden faydalanabilir. Kamu ve bankacılık sektörünün, geçmişte inşa ettiği şoklara karşı olan tamponlarını koruması bekleniyor."

"Kısa vadeli dış borç dengelerinde Türkiye'nin risk düzeyi düşmekte"

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye ekonomisinin ulaştığı yapısal sağlığının ve esneklik gücünün yatırım yapılabilir notlarının korunmasında ana faktörler olduğunu ifade etti.

Ökmen, "Kısa vadeli dış borç dengelerinde Türkiye’nin risk düzeyi düşmektedir. Kısa vadeli dış borçların Haziran 2016 sonu itibarıyla uluslararası rezervlerin altına düşmüş olması, potansiyelinin altında olmakla beraber ekonomik büyümenin pozitif alanda devam ediyor olması Türkiye’nin yatırım yapılabilir notlarının korunmasına yardımcı olan diğer temel unsurlardır." dedi.

Muhabir: Murat Birinci,Belgin Yakışan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

11 kişilik katiplik kadrosuna 220 aday

2016-10-01 14:22 - Gündem

'Sabahlara kadar onlar da bizlerle gözyaşı döktüler'

2016-10-05 04:08 - Gündem

TSK: 80 DAEŞ hedefi vuruldu, 12 terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi

2016-10-04 13:02 - Genel

Putin Türkiye'ye gelecek

2016-10-04 19:17 - Gündem

Meme ağrısına dikkat

2016-10-03 13:27 - Sağlık

13. Uluslararası Jazz Günleri devam ediyor

2016-10-01 19:22 - Kültür Sanat

JCR Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

2016-10-07 13:47 - Ekonomi

Flamingolar Van’ı sevdi

2016-10-01 16:47 - Gündem

Rusya ABD ile bilim, enerji ve nükleer gelişim anlaşmasını askıya aldı

2016-10-06 04:08 - Dünya

Kripto FETÖ üyesi 20 şüpheli tutuklandı

2016-10-06 15:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Küresel altın talebi ilk çeyrekte dönemsel bazda son 9 yılın zirvesine çıktı

14:13 - Ekonomi

Bakan Ersoy: Turizmde ilk çeyrekte 8,9 milyon ziyaretçi ağırladık

14:03 - Ekonomi

Kadının çalışma hayatındaki önemi "Aile Yılı" ile daha iyi anlaşılacak

13:58 - Ekonomi

Çin'de imalat sektörü aktivitesi, Trump'ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine g

13:47 - Ekonomi

Yumurtada ihracat süreçleri ve fon kesintisi kararları fiyatları aşağı çekti

13:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Küresel altın talebi ilk çeyrekte dönemsel bazda son 9 yılın zirvesine çıktı

14:13 - Ekonomi

Suriye güvenlik güçlerinin bazı Dürzi gruplarca pusuya düşürülmesiyle başlayan çatışmalar sürüyor

14:07 - Dünya

Bakan Ersoy: Turizmde ilk çeyrekte 8,9 milyon ziyaretçi ağırladık

14:03 - Ekonomi

Kadının çalışma hayatındaki önemi "Aile Yılı" ile daha iyi anlaşılacak

13:58 - Ekonomi

MSB: 3 PKK'lı terörist teslim oldu

13:52 - Gündem