?>

İzmir'de eğitim alan Arnavutluk vatandaşı ülkesinde Türkiye-Arnavutluk ilişkileri için çalışıyo

Başbakanlık Bursları programı kapsamında 2004-2008 arasında İzmir'de eğitim gören Arnavutluk vatandaşı Erinda Zhupani, Türkiye'deki öğrencilik yıllarında Türk kültürü ve insanını yakından tanıma olanağı bulduğunu kaydetti.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Tiran

Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümündeki eğitimi sırasında edindiği izlenimleri AA muhabirine anlatan Zhupani, Türkiye'nin çok güzel olduğunu ancak İzmir'in ayrı bir güzelliği olduğunu belirtti.

Türkiye'ye gitmesi halinde yeniden İzmir'i seçeceğini, kentteki öğrencilik yıllarının güzel geçtiğini söyleyen Zhupani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dört sene boyunca hem Türkiye'nin kültürünü yakından tanıdım, hem Türkiye'nin insanlarının ne kadar yardımsever olduğunu ve insani değerler taşıdığını öğrendim, yakından gördüm. Onların misafirperverliğini gördüm. Gerçekten dört sene boyunca Türkiye'de kalmak bana çok olumlu değerler kattı. Daha iyi bir insan olduğumu görüyorum. Oradaki insanlardan gördüğüm küçük davranışlardan dolayı, işte insanlara nasıl tepki verdiklerine, özellikle yabancı öğrencilere nasıl davrandıklarına baktığımız zaman gerçekten yardımsever insanlar olduğunu gördük. Türkiye'de olduğumuz sürece evimizde gibi hissettik kendimizi."

Türkiye'yi doğasından ortak kültürüne, Arnavutluk ile yakınlığından, kültür, arkeoloji ve yapılan aktivitelere kadar "cennet" gibi niteleyen Zhupani, mezun olunca ülkesine döndüğünü ve Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinde işe başladığını dile getirdi.

Ticaret Müşavirliğinde çalıştığı süre boyunca iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ilişkiler, fuarlarla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Zhupani, "Sonra 2014'te Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odasına (ATTSO) geçtim. Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Türk şirketleri, iki ülke arasındaki ticaret hacmini, yatırımları bildiğim geçtim ticaret odasına. Sonra da ATTSO'da genel sekreter olarak atandım." diye konuştu.

Türkiye'yi sık sık ziyaret ettiğini, özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Ticaret Odası gibi kuruluşlarla temasları olduğunu belirten Erinda Zhupani, ATTSO'nun ardından 3 senedir Türkiye Maarif Vakfı'nın Arnavutluk'taki temsilciliğinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

VakıfBank, FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda ikinci oldu

2022-12-18 18:23 - Spor

Edirne'ye yeni şehir stadyumu yapılacak

2022-12-14 16:52 - Spor

Gabar petrolünde kullanılacak çamur tankları Ankara'da üretiliyor

2022-12-21 12:19 - Ekonomi

Gazzeli balıkçıların ağları "İsrail’in engellerine" takılıyor

2022-12-16 18:14 - Dünya

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosluğu: Fransa'daki yangında Türk vatandaşları da etkilenmiş ola

2022-12-16 16:47 - Dünya

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi

2022-12-20 17:24 - Gündem

Çin-Hint askerleri arasındaki arbedenin eski görüntüleri sosyal medyada yayıldı

2022-12-14 18:03 - Dünya

Denizli, Teknik Tekstil Merkezi ile ihracatına değer katacak

2022-12-15 13:32 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı DTÖ'nün Türk çeliğine yönelik kararını değerlendirdi

2022-12-15 15:18 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Raşidov ile görüştü

2022-12-20 15:03 - Gündem

İlgili Haberler

Van'ın sağlık neferleri yollarını gözleyen engellilerin ayağına gidiyor

13:37 - Çevre-Hayat

Muğla'da temsili askerlik yapacak engellilere "asker kınası" yakıldı

13:13 - Çevre-Hayat

Dede mirası çiftçiliği devlet destekleriyle sürdürüyor

13:07 - Çevre-Hayat

Vanlı öğrencilerin robot kol projesi, 42 ülkenin katıldığı yarışmada birinci oldu

13:03 - Çevre-Hayat

Mesleğine tutkun 62 yaşındaki hemşire kendini hastalara adadı

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Almanya 2024 iklim hedefine "zayıf ekonomi" ile ulaştı

13:38 - Dünya

Şam'da Türk hava şehitleri anıldı

13:32 - Gündem

Çin, ABD'nin tarife artışına karşı Amerikan şirketlerine getirdiği yaptırımları 90 gün askıya a

13:27 - Ekonomi

ABD destekli insani yardım kuruluşu, Gazze'de faaliyetlerini başlatacağını duyurdu

13:22 - Dünya

"Yılın Vakfı" ödülü verilen Mehir Vakfı çalışmalarını hızlandıracak

13:18 - Gündem